Forår på Bornholm - nyd en afslappende parferie

Forår er den tid på året, hvor alting vågner til nyt liv igen - og på Bornholm kan du nyde den enestående natur, mange seværdigheder og forårsåbne attraktioner og oplevelser.

Få inspiration til en hyggelig og afslappende forårsferie for par her.

Bornholm er skabt til fantastiske ferieminder

Ønsker du at nyde en forårsferie, der fokuserer på nærhed, lækker lokalproduceret mad, aktiviteter i naturen og kunst- og kulturoplevelser? Så er Bornholm stedet for dig. Her finder du mere end 140 km kystlinje med fabelagtige hvide sandstrande, unikke klippeformationer og hyggelige gamle købstæder. Bornholms størrelse gør, at det aldrig tager mere end en halv time, at nå frem til den næste hyggelige oplevelse – uanset hvor du bor på Bornholm.

Historien har sat tydelige spor på Bornholm. Oplev f.eks. de smukke, gamle rundkirker eller Nordeuropas største borgruin, Hammershus, hvor et helt nyt imponerende besøgscenter er åbnet i år. Godt en times sejlads fra Gudhjem kan du besøge Christiansø, hvor det velholdte fæstningsværk vidner om øens fortid som flådebase.

Er du til aktiv ferie, så prøv de gode cykelstier, som strækker sig 230 km gennem øens varierede natur. Også mountainbikefolket har opdaget øen både til konkurrencer og træning. Er I bare interesseret i en god gang løbetræning i skønne omgivelser, hvor der er frisk luft og højt til himmelen, så findes der afmærkede ruter i en række af øens skovområder. Og en løbetur ud i det blå er måske den allerbedste sightseeing og udforskning af nærområdet.

Hele fire 18-hullers golfbaner med hver deres naturoplevelser og sværhedsgrader giver muligheder for en varieret golfferie. Er du mere eventyrlysten, så kan du klatre på klipper, sejle i havkajak, surfe, dykke og meget mere – Bornholm er mulighedernes ø.

 

Transport
Transport til Bornholm
Attraktioner
Hammershus
Attraktioner
Rundkirker på Bornholm
Travel + Leisure: Bornholm er nomineret i kategorien "Worlds best Island 2018"

Her er din guide for en romantisk overnatning på Bornholm

En hyggelig og romantisk overnatning er en af hovedforudsætningerne for en hyggelig og afslappende parferie. Her kan du se et lille udvalg af vores partnertilbud:
Vandreture på Bornholm
Attraktioner
Lystfiskeri på Bornholm
Attraktioner
Byer på Bornholm
Attraktioner
Outdoor og aktiv ferie på Bornholm
Download den officielle rejseguide app 'Bornholm'

Din guide til foråroplevelser på Bornholm

"At leve er ikke nok! Solskin, frihed og en lille blomst må man have!” - på Bornholm kan du netop få det, som sommerfuglen i eventyret af H. C. Andersen ønsker sig. Og meget mere. Se et lille udpluk af attraktioner og seværdigheder her:
Fødevarer
Gourmet på Bornholm

Gourmet-eventyret på Bornholm

I disse år valfarter danske og internationale medier til Bornholm for at fortælle historien om øens fødevare- og gastronomieventyr. Her er Madkulturhuset Gaarden i Melsted et perfekt sted at starte. Her møder gæsterne den historiske fødevareproduktion, gamle køkkentraditioner og den moderne, blomstrende, bornholmske madkultur gennem workshops, kurser, guidede ture og foredrag, der sætter fokus på den lokale madkultur.
En anden god indgang til den bornholmske madkultur er ’Sol over Gudhjem’, en stor kokkekonkurrence og fødevareevent, der finder sted på Gudhjem Havn hvert år i juni. Her viser fire af Danmarks bedste kokke hvad de bornholmske fødevarer kan trylles om til af velsmagende menuer.

Michelin-stjerne, Torvehal Bornholm og bornholmske røgerier

Og den bornholmske madkultur indgår i høj grad i menuerne hos en lang række af øens spisesteder. Taler vi om gourmetmad, så startede det i sin tid med Kadeau i Sømarken, som i 2016 fik en af provinsens første Michelinstjerner.
Taler vi om vi om bornholmsk madkultur, så bliver det ikke mere autentisk end silderøgerierne, som ligger som perler på snor i kystbyerne Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø, Snogebæk, Østre Sømark og Arnager. De fleste af dem har overdådige buffeter med alt godt fra havet – det kan anbefales mindst en gang på ferien. Et besøg er næsten et “must”.
Torvehal Bornholm har samlet et bredt spektre af øens mange fødevareproducenter under et tag – og her kan du med fordel handle ind til en lækker “Dinner for two”. Men snyd dig ikke selv for oplevelsen ved at besøge producenterne ude på øen – mange har deres egen lille gårdbutik, hvorfra de sælger helt friske varer.

Fødevarer
Bornholmske Fødevarer
Gourmet og madoplevelser på Bornholm for par
Caféer
Torvehal Bornholm

Din guide til spisesteder på Bornholm

Uanset om du vil nyde et lækkert måltid mad eller om du bare vil nyde en god kop kaffe og et stykke kage, som er fremstillet lokalt - eller et glas vin i hyggelige omgivelser - her finder du et udvalg af spisesteder på Bornholm:
Kunsthåndværk
Kunsthåndværk på Bornholm
Attraktioner
Musik på Bornholm

Din guide til forårs-shoppingmuligheder på Bornholm

Til dig, der holder forårsferie på Bornholm, er der en lang række butikker, hvor du kan shoppe. Bornholm er hidtil første og eneste World Craft Region i Europa, udnævnt af World Craft Council WCC. Og med keramikere, glasblæsere og andre kunstnere og kunsthåndværkere er øen mere end bare en shopping tour værd. Du kan besøge disse butikker og gallerier:
Events
Trolling Master Bornholm 2019
Events
Bornholms Kunstrunde

Din guide til events i foråret

Bornholm byder på et rigt kulturliv hele året. Her er et lille udvalg af events og arrangementer, som I kan opleve dette forår:

Din guide til overnatningsmuligheder på Bornholm

Om du besøger Bornholm i to uger eller bare en forlænget weekend dette forår, så har du brug for en overnatningsmulighed. Her finder du et udpluk af hyggelige steder:
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00