Forår på Bornholm

Læs mere her

Forår på Bornholm – hvor tjærligheden gror ♥

Vi elsker Bornholm i foråret. 

Det er nu, hvor anemonerne og ramsløgene spirer i sprækkedalene. Hvor klipperne langsomt opvarmes af solen og afkøles igen af Østersøens bølger. Og hvor vandfaldene fyldes af smeltevand.

Foråret på Bornholm er god tid. Tid til at opleve øens kunst og kunsthåndværk. Tid til at udforske de hemmelige vandre- og cykelruter. Og tid til at nyde maden og de gode råvarer på øens restauranter.

Tid til øen – og hinanden. Det er ren tjærlighed.

Bornholm – vi mødes altid igen

For 2. år i træk er Bornholm blevet kåret til Danmarks bedste feriedestination ved den traditionsrige og prestigefyldte prisuddeling Danish Travel Awards. Vi er meget stolte af og taknemmelige over, at I, vores gæster, har stemt og sikret os denne flotte anerkendelse af vores dejlige ferieø endnu engang.

Stadigt flere af jer besøger Bornholm hele året rundt, og det kan vi godt forstå, for Bornholm er noget ganske særligt og hver årstid byder på nye oplevelser og indtryk. Du bliver aldrig færdig med at udforske Bornholm, og vi ved at mange af jer, bærer Bornholm i hjertet og elsker øen lige så meget som bornholmerne.

Når du i løbet af de næste måneder besøger Bornholm, vil du kunne opleve naturen vågne fra sit vinterhi. Alt bliver langsomt lysegrønt og gror, himlen er klar og blå og luften frisk, med et svagt strejf af salt.

Forårsferie på Bornholm er fyldt med oplevelser

En af de ting, som kendetegner Bornholm og får øen til at skille sig ud fra resten af Danmark, er de fantastiske klippeformationer, som du møder især på Nordbornholm. En vandretur langs kyststien er altid et imponerende syn, men vidste du, at klipperne faktisk også er medvirkende til, at Bornholm kan byde på hele 14 små vandfald.

De er naturligvis ikke på størrelse med Angel Falls i Venezuela eller Niagara Falls i Canada, men de er vores og helt unikke. Især i foråret kan de være et helt fantastisk syn, når vandet fosser ud over klipperne og fylder luften med vandets brusen.

Danmarks største vandfald Døndalen ligger mellem Allinge og Gudhjem, og har et fald på op til 20 meter. I foråret er jorden her dækket af hvide anemoner og endnu tidligere dukker ramsløgene op med deres krydrede duft og hvidløgsagtige smag – en tidlige forårsbebuder, som flittigt bliver brugt i det bornholmske køkken.

Smag på Bornholm
Vi vil gerne dele vores kærlighed til Bornholm med jer ❤ Se filmen her ...
Tips til fem flotte vandfald

Nyd smukke vandreture over hele øen

Bornholm er en ren gave for vandreentusiaster og naturelskere. Faktisk blev Bornholm i 2021 udnævnt til næstbedste vandrerdestination i Europa. I foråret er himlen høj og blå og luften klar og frisk, perfekt til udendørs aktiviteter – som vi alle kan trænge til efter de lange mørke, våde vintermåneder.  

Terrænet er alsidigt og du finder gode vandrestier over hele øen, i forskellige længder og sværhedsgrader. Ligegyldigt om du vælger at gå øen rundt på de gamle redningsstier langs kysten eller i stedet går tværs over øen på Højlyngsstien, venter der dig smukke naturoplevelser og et rigt dyreliv. Vidste du, at du kan være heldig at opleve både havørne og bisoner på Bornholm? 

Prøv kræfter med øens mountainbikespor

Bornholm er kendt for deres ildsjæle – og ikke kun indenfor fødevarer og kunsthåndværk. Bornholm har udviklet sig til et mekka for MBT-entusiaster og håbet er at gøre Bornholm til en af de bedste MTB destinationer i Norden.

Tag din mountainbike med på ferien eller lej en, når du er ankommet til øen. Et er sikkert – Bornholms særlige terræn giver dig en køreoplevelse ud over det sædvanlige, og i foråret er der masser af plads over hele øen.

Få inspiration til gode vandreture med Bornholms nye vandreguide
Mountainbikeudfordringer for alle
Kunsthåndværk i særklasse

Gå på opdagelse i Bornholms historie

Historien har sat tydelige spor på Bornholm, og du kan opleve mange af de efterladte kulturhistoriske minder rundt omkring på øen den dag i dag. Du kender nok allerede Nordeuropas største borgruin Hammershus og Østerlars Rundkirke, men har du besøgt ’Gryet’, som er øens største samling af bautasten? Her kan du i foråret også opleve smukke, duftende liljekonvaller, der pryder skovbunden. Eller hvad med at besøge kanonstillinger fra 2. verdenskrig på Dueodde?

Christiansø, som du sejler til fra Gudhjem, vidner det velholdte fæstningsværk om øens fortid som flådebase.

Ønsker du at dykke endnu dybere ned i øens fortid og sjæl, er der en pallette af museer på øen, som helliger sig berømte malere, lokalhistorie, Bornholms tilblivelse eller internationalt anerkendte bornholmske forfattere.

En stolt tradition for godt kunsthåndværk

Bornholms kunsthåndværk er i verdensklasse. Stolte traditioner, et fokus på høj kvalitet og smukt design har sikret Bornholm international anerkendelse. Bornholm fik, som det første sted i Europa, tilkendt titlen World Craft Region – som kan sammenlignes med fødevarernes Michelin udnævnelse.

I foråret har du rig mulighed for, på egen hånd at opleve, hvorfor Bornholm har en helt særlig position, når det kommer til kunsthåndværk. Øens dygtige kunsthåndværkere inviterer dig gerne indenfor i deres hjem eller værksteder til en helt unik oplevelse.

Overnatningssteder på Bornholm
Se hvordan du kommer til Bornholm
Få overblikket over alle forårsoplevelserne med vores gratis rejseguide-app
Guide til en bæredygtig ferie

“Der er god grund til at besøge øen udenfor sæsonen. Ikke alene er den stille og rå på en smuk måde, bornholmerne har også bedre tid til at folde deres gæstfrihed ud. Og så har du alt – fra vandreruter og verdenskendt keramik til klatrekurser, naturvin og en af Danmarks bedst bevarede modehemmeligheder – for dig selv.”

– Lise Nielsen i “Femina”, 15/2021

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00