Hasle - kunsthåndværk og røgerier

Den lille by Hasle ligger på Bornholms vestkyst - og her ligger blandt andet øens center for kunsthåndværk og de hyggelige silderøgerier.

Få tips til oplevelser og overnatningsmuligheder her

Hasle – gammelt fiskerleje og øens centrum for kunsthåndværk

Hasle på Bornholm ligger godt 10 kilometer nord for øens hovedstad Rønne. Det gamle fiskerleje har eksisteret siden middelalderen. I dag er Hasle en moderne og hyggelig, mindre købstad med omkring 1700 indbyggere.

På havnen ligger havnebadet og den flotte Hasle Marina. I den smukke lystskov syd for byen finder du flere idylliske søer, der er opstået efter tidligere tiders kul- og lergravning.

Bornholms bedste kunsthåndværk skal opleves i Hasle

I dag kendes Hasle blandt andet for Bornholms bedste kunsthåndværk. Oplev det på Bornholms Center for Kunsthåndværk, der ligger i Grønbechs Gård. Besøg også de mange kunstnere og kunsthåndværkere på øen og se med egne øjne, hvorfor Bornholms kunsthåndværk er så enestående.

Besøg Bornholms Center for kunsthåndværk i Hasle

Overnatning i og nær Hasle

Oven for havnen ligger byens eneste hotel og flere fine ferielejligheder. Herfra kan du nyde den flotteste solnedgang over havet.

I det naturskønne område nær Hasle finder du både et hyggeligt vandrerhjem, en campingplads og flere ferieparker. Du kan også leje et dejligt sommerhus. Du finder en oversigt over overnatningsmuligheder her:

Her kan du overnatte i og nær Hasle

Besøg enestående naturperler rundt om Hasle

I gå- eller cykelafstand fra Hasle ligger det måneagtige landskab Kultippen – som opstod under kulgravningen i 2. verdenskrig.

Vil du opleve en af Bornholms smukkeste og lidt skjulte sprækkedale, så gå en tur i Svartingedalen mellem Hasle og Rutsker. Her finder du skov, sjældne blomster og unik natur.

Besøg disse seværdigheder i og nær Hasle
Få tips til enestående naturoplevelser i og nær Hasle her

Besøg idylliske fiskerlejer og Danmarks højest beliggende kirke

Besøg også de tre smukke fiskerlejer Helligpeder, Teglkaas og Vang samt naturområdet Vang Granitbrud, der ligger et par kilometer nord for byen – eller besøg Danmarks højest beliggende kirke i Rutsker (130 meter over havet), hvorfra du har en fantastisk udsigt.

Bad og fisk i søerne ved Hasle

I Hasle Lystskov ligger de fire søer Pyritsø og Smaragdsø, samt Rubinsø og Safirsø. Alle fire er gamle kul- og lergrave.

Du kan bade i søerne (men vær forsigtig, da søerne til dels er meget dybe) – og du kan også fiske i dem (OBS: Der kræves muligvis fisketegn).

Her er alt om lystfiskeri i søerne nær Hasle og andre bornholmske søer

Spisesteder og indkøbsmuligheder i og nær Hasle

Er du sulten, kan du besøge mange spisesteder i og nær Hasle. Tag på restaurant eller café eller også på et røgeri – du har valget.

Nogle af spisestederne ligger ved havnen. Her har du enestående udsigt over Marina, Østersøen og aftensolen.

I Hasle findes flere indkøbsmuligheder, supermarkeder og butikker – for eksempel hvis du vil proviantere til en længere vandretur eller cykeltur langs kysten eller inde på øen.

Smag på en ægte bornholmsk delikatesse på silderøgerierne i Hasle

Nede ved vandet, tæt på campingplads og vandrerhjem, ligger de hyggelige, gamle røgerier. De er en seværdighed i sig selv.

En del er i dag indrettet som museum, i en anden del drives Hasle Røgeri, hvor du kan købe og nyde ferskrøgede sild og anden fisk hele sommerhalvåret igennem.

Her kan du få noget at spise og drikke i og nær Hasle
Her kan du shoppe i og nær Hasle

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Hasle? Har du brug for kort eller brochurer om Hasle og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Her får du hjælp
Kontakt Bornholms Turistinformation
Få hele oversigten her
Få inspiration til events og begivenheder i Hasle og på Bornholm
Få Bornholm på din telefon
Download vores app og få inspiration til din næste ferie
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00