Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne ligger på strækningen mellem Tejn og Gudhjem, og er en af Bornholms – ja Danmarks – største naturseværdigheder.

Helligdomsklipperne på Bornholm

Besøg Helligdomsklipperne på Bornholm. Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne.

Hellig kilde

De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. På marken ovenfor lå i middelalderen et kapel, Trefoldighedskapellet, hvortil man hentede ”livgivende” vand fra den hellige kilde. Mange mennesker har gennem tiderne – særligt Skt. Hans nat – valfartet til stedet i håb om helbredelse. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken.

Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde

Du kan følge de dybeste grotter – Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lanterner.

Klipperøn og vandrefalk

Ved Helligdomsklipperne på Bornholm kan du opleve den sjældne klipperøn, der er en lille løvfældende busk, hvis bark er dækket af gråhvide hår. Også vandrefalken havde sit sidste bornholmske ynglested for årtier siden her ved Helligdomsklipperne.

Helligdomsklipperne tiltrækker klatrere

De udfordrende bornholmske Helligdomsklipper tiltrækker også klatre-entusiaster. En stor del af området er dog fredet og bør derfor ikke benyttes til klatring.

Bådtur mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne

I sommersæsonen afgår den lille båd M/S Thor flere gange dagligt fra Gudhjem til Helligdomsklipperne. Fra søsiden har du større mulighed for at opleve et samlet overblik over Helligdomsklippernes mange forskellige klippeformationer og gange.

Hør den spændende fortælling om Helligdomsklipperne – for børn!

Tryk play og hør den spændende og lærerige historie om de stejle klipper – fortalt af den tidligere Radio- og TV-vært Morten Resen fra GoLittle.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Tlf.

E-mail

Web 367ture.dk

Adresse

Helligdomsvej 14

3760 Gudhjem

Tæt på Bornholms Kunstmuseum, ved "Bornholmerpladsen".

Offentlige toiletter

For enden af parkeringspladsen

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00