Gourmet på Bornholm

På Bornholm kan du nyde gourmet, når det er bedst. Klippeøen i Østersøen er kendt for lækker gourmet produceret på friske, bornholmske råvarer.

Et vælg af gastronomiske oplevelser

Gourmet-oplevelser på Bornholm

Er du kommet til Bornholm for at nyde gastronomiske oplevelser, så er du på rette vej. Bornholm byder på rigtig mange gourmet-oplevelser, og der er meget at vælge imellem.

Michelin-stjerne og Michelin Plate Award –
vigtig anerkendelse og hæder til Bornholm

I 2016 fik den bornholmske restaurant Kadeau sin første Michelin-stjerne. Kadeau i København fik i 2013 sin første stjerne og rykkede i 2018 op i 2-stjerne-liga’en. Disse stjerner har restauranterne formået at beholde den dag i dag.

I 2020 fik den nystartede restaurant Det Røde Pakhus i Rønne en Michelin Plate Award – ikke ligefrem en stjerne, men alligevel et tydeligt hædersbevis fra restaurantguiden Guide Michelin til de restauranter, som guiden gerne vil anbefale.

Gourmet restauranter på Bornholm
Bornholms søde lækkerier
Mejeriprodukter fra Bornholm

Det bornholmske madlandskab

Gå på opdagelse i det bornholmske madlandskab – kig ind i øens smukke haver, hvor du kan finde de mest eksotiske frugter i Danmark, som for eksempel figen og morbær, der nyder rigtig godt af klippernes varme. Også landmænd på Bornholm leverer råvarer til sublime madoplevelser – produkter som kokke fra nær og fjern bruger. Bornholm byder også på masser af muligheder for at få fisk. Ikke kun de røgede sild, men også torsk, laks og andre specialiteter. Og er du heldig, kan du stadig købe frisk fisk på havnen.

Green Restaurants på Bornholm

At være en Green Restaurant betyder, at man opfylder særlige miljøkrav, både i forhold til bygningen, men især for tilberedning af maden. En certificering som Green Restaurant gør det nemmere for dig at finde bæredygtige spisesteder. En række bornholmske hoteller og spisesteder er certificeret som green restaurants. Du finder dem her.

Spis ude hjemme
Takeaway på Bornholm er noget helt særligt på Bornholm
En særlig bornholmsk specialitet
Ingen madoplevelse på Bornholm uden en tur på røgeri - se listen her
Spis ude på disse 10 bornholmske restauranter
Bornholmske drikkevarer: Sådan får du Bornholm på flaske

Få en gourmetoplevelse

Bornholm tilbyder mange gode spisesteder for den kræsne foodie.

Gourmet fra Bornholm eksporteres

Virksomheder på Bornholm laver unikke fødevarer som fx verdensmester-ost, slagtervarer, chokolade, is, rapsolie, mel, brød, kiks, mejeriprodukter og meget mere. Heldigvis er det ikke kun bornholmerne, som har fået øjnene op for den høje kvalitet, der findes i de bornholmske produkter og fødevarer – de bornholmske lækkerier er også blevet en eksportvare. Men bare rolig! Der er nok til alle, der kommer til Bornholm – for tingene smager nu engang bedst på hjemmebane.

Gode lokale råvarer til dit køkken

Her kan du købe og måske endda prøvesmage bornholmske råvarer.

Magasinet “Mad & Mennesker”

Magasin om bornholmsk gastronomi – en lystrejse til klippeøen i Østersøen. I magasinet Mad & Mennesker kan du læse om hvad der sker af spændende kulinariske ting på Bornholm.

Se og download de nyeste udgaver her:

Mad & Mennesker nr. 8

PDF-magasin

Gratis

Læs her

Mad & Mennesker 7

PDF-magasin

Gratis

Læs her

Mad & Mennesker 6

PDF-magasin

Gratis

Læs her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00