Gourmet på Bornholm

På Bornholm kan du nyde gourmet, når det er bedst. Klippeøen i Østersøen er kendt for lækker gourmet produceret på friske, bornholmske råvarer.

Et vælg af gastronomiske oplevelser

Gourmet-oplevelser på Bornholm

Er du kommet til Bornholm for at nyde gastronomiske oplevelser, så er du på rette vej. Bornholm byder på rigtig mange gourmet-oplevelser, og der er meget at vælge imellem.

New York Times: Kunsthåndværk og solskin på den danske ø
Femina på Bornholm: En klippeø med gourmet-tendenser
Bornholm på flasker

Det bornholmske madlandskab

Gå på opdagelse i det bornholmske madlandskab – kig ind i øens smukke haver, hvor du kan finde de mest eksotiske frugter i Danmark, som for eksempel figen og morbær, der nyder rigtig godt af klippernes varme. Også landmænd på Bornholm leverer råvarer til sublime madoplevelser – produkter som kokke fra nær og fjern bruger. Bornholm byder også på masser af muligheder for at få fisk. Ikke kun de røgede sild, men også torsk, laks og andre specialiteter. Og er du heldig, kan du stadig købe frisk fisk på havnen.

Guider
Bornholms Madfestival
Mad & Drikke
Restaurant Det Gamle Posthus
Fødevarer
Karamel Kompagniet
Biludlejere
DAT - Flyv med DAT til solskinsøen
Spis ude på disse 10 bornholmske restauranter
Nyd sensommeren med disse 12 oplevelser på Bornholm
Se TV-udsendelsen "Bornholm på én dag"
De kommer til Bornholm og forelsker sig…

Få en gourmetoplevelse

Bornholm tilbyder mange gode spisesteder for den kræsne foodie.

Fairtrade Bornholm

I 2010 blev Bornholm udnævnt som Danmarks første Fairtrade Ø. På Bornholm er det muligt at købe forskellige fairtrade produkter i øens butikker og flere arbejdspladser serverer bl.a. fairtrade-mærket kaffe for medarbejderne. Hos Bornholms Regionskommune arbejder man med bæredygtig udvikling på mange måder – heriblandt Fairtrade. Bornholms Regionskommune indkøber således en del Fairtrade-mærkede produkter.

Gourmet fra Bornholm eksporteres

Virksomheder på Bornholm laver unikke fødevarer som fx verdensmester-ost, slagtervarer, chokolade, is, rapsolie, mel, brød, kiks, mejeriprodukter og meget mere. Heldigvis er det ikke kun bornholmerne, som har fået øjnene op for den høje kvalitet, der findes i de bornholmske produkter og fødevarer – de bornholmske lækkerier er også blevet en eksportvare. Men bare rolig! Der er nok til alle, der kommer til Bornholm – for tingene smager nu engang bedst på hjemmebane.

Gode lokale råvarer til dit køkken

Her kan du købe og måske endda prøvesmage bornholmske råvarer.

Magasinet “Mad & Mennesker”

I maj-måned 2015 blev den første udgave af det nye bornholmske madmagasin “Mad & Mennesker” omdelt i København og udkom også som tillæg til dagbladet Børsen. Mad & Mennesker er et magasin om lækker bornholmsk mad, om kvalitetsråvarer og om bornholmsk madidyl.
I forsommeren 2016 fulgte så den anden udgave og i forsommeren 2017 den tredje udgave af det populære magasin. Partnerne af den tredje udgave er Destination Bornholm, gaarden – Bornholms Madkulturhus, Gourmet Bornholm – en del af Regional Madkultur, Bornholms Brand og Magasinet Bornholm, samt de mange fødevareproducenter på øen.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00