}

Gourmet på Bornholm

På Bornholm kan du nyde gourmet, når det er bedst. Klippeøen i Østersøen er kendt for lækker gourmet produceret på friske, bornholmske råvarer.

Et vælg af gastronomiske oplevelser

Gourmet-oplevelser på Bornholm

Er du kommet til Bornholm for at nyde gastronomiske oplevelser, så er du på rette vej. Bornholm byder på rigtig mange gourmet-oplevelser, og der er meget at vælge imellem.

Michelin-stjerne og Michelin Plate Award –
vigtig anerkendelse og hæder til Bornholm

2016 fik den bornholmske restaurant kadeau sin første Michelin-stjerne. Kadeau i København fik i 2013 sin første stjerne og rykkede i 2018 op i 2-stjerne-liga’en. Disse stjerner har restauranterne formået at beholde den dag i dag.

I 2020 fik den nystartede restaurant Det Røde Pakhus i Rønne en Michelin Plate Award – ikke ligefrem en stjerne, men alligevel et tydeligt hædersbevis fra restaurantguiden Guide Michelin til de restauranter, som guiden gerne vil anbefale.

Chokoladens Ø
De kommer til Bornholm og forelsker sig…
New York Times: Kunsthåndværk og solskin på den danske ø

Det bornholmske madlandskab

Gå på opdagelse i det bornholmske madlandskab – kig ind i øens smukke haver, hvor du kan finde de mest eksotiske frugter i Danmark, som for eksempel figen og morbær, der nyder rigtig godt af klippernes varme. Også landmænd på Bornholm leverer råvarer til sublime madoplevelser – produkter som kokke fra nær og fjern bruger. Bornholm byder også på masser af muligheder for at få fisk. Ikke kun de røgede sild, men også torsk, laks og andre specialiteter. Og er du heldig, kan du stadig købe frisk fisk på havnen.

Guider
Bornholms Madfestival
Events
Bornholms Drikkefestival 2020
Spis ude på disse 10 bornholmske restauranter
Bornholmske drikkevarer: Sådan får du Bornholm på flaske

Få en gourmetoplevelse

Bornholm tilbyder mange gode spisesteder for den kræsne foodie.

Fairtrade Bornholm

I 2010 blev Bornholm udnævnt som Danmarks første Fairtrade Ø. På Bornholm er det muligt at købe forskellige fairtrade produkter i øens butikker og flere arbejdspladser serverer bl.a. fairtrade-mærket kaffe for medarbejderne. Hos Bornholms Regionskommune arbejder man med bæredygtig udvikling på mange måder – heriblandt Fairtrade. Bornholms Regionskommune indkøber således en del Fairtrade-mærkede produkter.

Gourmet fra Bornholm eksporteres

Virksomheder på Bornholm laver unikke fødevarer som fx verdensmester-ost, slagtervarer, chokolade, is, rapsolie, mel, brød, kiks, mejeriprodukter og meget mere. Heldigvis er det ikke kun bornholmerne, som har fået øjnene op for den høje kvalitet, der findes i de bornholmske produkter og fødevarer – de bornholmske lækkerier er også blevet en eksportvare. Men bare rolig! Der er nok til alle, der kommer til Bornholm – for tingene smager nu engang bedst på hjemmebane.

Gode lokale råvarer til dit køkken

Her kan du købe og måske endda prøvesmage bornholmske råvarer.

Magasinet “Mad & Mennesker”

I maj-måned 2015 blev den første udgave af det nye bornholmske madmagasin “Mad & Mennesker” omdelt i København og udkom også som tillæg til dagbladet Børsen. Mad & Mennesker er et magasin om lækker bornholmsk mad, om kvalitetsråvarer og om bornholmsk madidyl.

Siden da er der udkommet en ny udgave hvert forår og har formået at rette fokus på de bornholmske fødevareproducenter. Partnerne af udgaverne er Destination Bornholm, gaarden – Bornholms Madkulturhus, Gourmet Bornholm – en del af Regional Madkultur, Bornholms Brand og Magasinet Bornholm, samt de mange fødevareproducenter på øen.

Se og download de udgivne udgaver her:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00