Artikel

Bornholms 4 smukkeste klippeformationer

Bornholms klippekyst har mange flotte klippeformationer - her er et lille udvalg af dem du skal opleve!

Bornholm er kendt for sine flotte sandstrande og klippekyster. På den sydlige side af øen finder du mange flotte strande, men i den nordlige del kan man følge klippekysten fra Nexø til Helligpeder. De mange spændende klipper og sprækkedale indbyder til både vandre- og klatreture. I denne artikel giver vi dig vores forslag til fire klippeformationer på Bornholm, som du bør opleve. Vil du have et godt feriefoto med hjem, så er du garanteret den flotteste baggrund på disse steder. Stederne skifter karakter i hver af de fire årstider og er tilgængelig hele året rundt. Besøg stederne og find din favoritklippe!

Se videoen eller læs artiklen

Du kan se vores anbefalinger til fire smukke klippeformationer på Bornholm herunder. Under videoen kan du læse om hver af de fire steder, og klikke på billedet af dem for at læse mere.

 

 

 

4 flotte klippeformationer på Nordbornholm

Herunder finder du en kort beskrivelse af de fire klipperformationer ved henholdvis Hammershus, Gudhjem, Østermarie og Allinge. Klik på billederne for at læse mere om hvert sted.

1

Kamelhovederne /Løvehovederne

I en lille bugt ved foden af Hammerhus borgruin finder du en klippeformation, der ligner dyrehoveder. Du kan se kamelhovederne fra kysten, mens løvehovederne ses bedst fra vandet. Nyd synet og brug fantasien!

2

Helligdomsklipperne

En af Bornholms flotteste klippeformationer ligger lige ved foden af Bornholms Kunstmuseum. De fantastiske klipper og grotter kan nås til fods ned ad en trappe eller om sommeren fra havet.

3

Randkløve Skår

Sprækkedalen Randkløve Skår er en af Bornholms skjulte naturseværdigheder. På din vej kan du nyde den dejlige naturskov med forskellige træer og om foråret er skovbunden dækket af de flotteste anemoner i flere farver.

4

Opalsøen

Opalsøen er et nedlagt granitbrud - de høje klippevægge omkring søen er imponerende og har et rigt plante- og dyreliv. Du kan tage en vandretur i klipperne og nyde den fantastiske udsigt over Opalsøen og Hammershus. Følg enten stien fra Hammerhavnen eller kør op til Hammerfyret i bil og gå derfra.

Tema
Top 10 steder på Bornholm
Tema
10 Instagram-spots på Bornholm
Tema
7 skjulte steder på Bornholm
Tema
Bornholm er Europas næstbedste ferieø - Læs hvorfor her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00