Artikel

Oplev de bornholmske vandfald

Tips til fire flotte vandfald på Bornholm

Bornholm har intet mindre end 13 vandfald i alt

Med de mange smukke vandfald kan det være svært at vælge, hvilke man skal besøge. Vi syntes selvfølgelig, at alle 13 vandfald er et besøg vær. Hvis du ikke når dem alle første gang, så kan du jo heldigvis komme tilbage og besøge Bornholm igen.

Forårsbesøg på Bornholm

Vidste du, at de fleste vandfald er bedst at besøge om foråret? Det er her, der er mest vand i jorden, og har vi været så heldige, at vinteren også har budt på sne, vil det varmere forårsvejret, medvirke til at øen vandløb og åer bliver fyldt med smeltevand fra markerne, hvilket resulterer i at der er mere gang i øens vandfald. Foråret er derfor det perfekte tidspunkt, at opleve de brusende vandfald.

Vores bud på fire flotte vandfald på Bornholm

Klik på billederne herunder for at læse mere om vandfaldende. Du kan bl.a. finde flere informationer om stederne, billeder og rutevejledninger.

1

Danmarks højeste vandfald, Døndalen

I Døndalen, mellem Tejn og Gudhjem, finder du Danmarks højeste vandfald. Vandfaldet løber ned over en 22 meter høj klippevæg, og det er derfor et helt ekstraordinært syn. Døndalen er en sprækkedal, og der er masser af smuk natur foruden det imponerende vandfald.

2

Bornholms smukkeste vandfald, Stavehøl

Det, der af nogle, omtales som Bornholms flotteste vandfald, er Stavehøl i Kobbeå. Det, der især gør Stavehøl vandfald til noget helt unikt, er det næsten syv meter høje, uafbrudte fald fra toppen af klippen til at det rammer åen igen. Et helt fantastisk smukt syn.

3

Pissebækken, Bornholms tvetydige vandfald

Pissebækken er Danmarks tredje højeste vandfald og har, i modsætning til hvad navnet kan antyde, noget af det reneste vand. Der er mange gode bud på hvor navnet stammer fra, men ingen er helt sikre, for navnet stammer nemlig helt tilbage fra middelalderen. Der er dog to historier der går igen, læs om dem ved at trykke på billedet.

4

Bornholms skjulte perle, Risebækken

Vandfaldet ved Risebækken er noget helt særligt. I modsætning til øens klippefyldte vandfald, er Risebæk vandfaldet omgivet af skiffer. Dette giver vandfaldet et helt andet udtryk, og det er et virkelig flot syn. En anden finurlighed ved Risebæk er, at den til tider er helt rød på grund af okkeraflejringer i skifferen.

Tema
Påske på Bornholm
Tema
Bornholm på Instagram
Tema
Vandreture på Bornholm
Tema
Gourmet på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00