Gudhjem - kunstmalernes by, røgeriernes vugge og porten til Christiansø

Gudhjem med de mange røgeriskorstene er Danmarks eneste bjergby og fra havnen sejler en lille færge til Christiansø.

Få inspiration til oplevelser i Gudhjem her

Sol over Gudhjem – oplev de bornholmske røgeriers fødeby

Den smukke havneby Gudhjem ligger op ad en bjergside og er faktisk Danmarks eneste bjergby. I dag tæller den omtrent 750 indbyggere.

De mange røgeriskorstene i byen vidner om en tid, hvor røget fisk fra byen var et sandt eksporteventyr. Der er fortsat et aktivt røgeri i byen, hvor du naturligvis kan nyde den bornholmske specialitet Sol over Gudhjem.

I Gudhjem kan du opleve både kunsthåndværk, glaspusteri og andet håndværk. Besøg byens 2 museer og små hyggelige butikker.

Fra Gudhjem havn kan du tage en lille færge til Danmarks østligste øer og oplev søfæstningen Christiansø. Du kan også komme på en sejltur langs kysten til de smukke Helligdomsklipper og tilbage.

Mødested for kunst, natur og historie i Gudhjem
Gå ned igennem den smukke bjergby

Spændende seværdigheder og attraktioner i og nær Gudhjem

Der er meget at se og opleve i og omkring Gudhjem. På toppen af Gudhjem finder du Gudhjem Museum og i den gamle, smukke, jernbanestation fra 1916, kan du lære mere om byens historie og se aktuelle kunstudstillinger. Nede i byen ligger kunstmaleren Oluf Høsts hjem og museum, som i 2023 kan fejre sit 25-års jubilæum.

Naturen rundt om Gudhjem er en seværdighed i sig selv, og der er mange gode vandrestier, oplev fx den smukke sprækkedal Stavehøl.

Ved de flotte Helligsomsklipper ikke lang fra Gudhjem, finder du også Bornholms Kunstmuseum i Rø. Her kan man også sejle til langs klippekysten om sommeren

Du må heller ikke snyde dig selv for den unikke oplevelse det er, at besøge søfæstningen Christiansø. Får 6 tips til, hvad du skal se, når du kommer til øen her → 6 ting skal du se på søfæstningen Christiansø

Besøg disse børnevenlige seværdigheder og attraktioner i og nær Gudhjem
Se disse flotte natursteder i og nær Gudhjem
Tag på familieudflugt og besøg søfæstningen Christiansø
Maleren stod i kø i Gudhjem - oplev Oluf Høsts tidligere kunstnerhjem

Aktiviteter i Gudhjem for børn

Gudhjem er ikke bare for de voksne – men også for børn. I kan for eksempel gå i svømmehallen eller tage besøge Bornholms Middelaldercenter udenfor Østerlars. Har I lyst til at spille minigolf? I kan vælge mellem flere baner udenfor Gudhjem.

I Gudhjem kan I også deltage i softis-løbet om sommeren, Halloween i Gudhjem i efterårsferien og den levende julekalender i december måned.

Parkering og p-pladser i Gudhjem

Specielt om sommeren er det svært at finde parkeringspladser i byen. Derfor er der indrettet tre gratis parkeringsområder oven for byen.

→ Hent et oversigtskort her (PDF, 12 MB)

Ned til havnen er der mellem 500 og 850 meter at gå. Hvis du er dårligt gående, er der selvfølgelig stadig mulighed for at køre ned i byen.

→ Få flere informationer om parkeringsforhold i Gudhjem her

Røgeriernes vugge – opdag spisesteder i og nær Gudhjem

I 1866 begyndte man her i Gudhjem for første gang at røge sild på Bornholm. På et tidspunkt var der over 100 røgerier i byen, hvorfor den også blev kaldt “De 100 skorstenes by”.

I dag får du lækre fiskeretter på Gudhjem røgeri – heriblandt Bornholms nationalret “Sol over Gudhjem”.

Er du ikke lige til fisk, kan du besøge byens og omegnens mange andre hyggelige og børnevenlige spisesteder.

Overnatning i og nær Gudhjem

Book et værelse på et af byens hoteller eller vandrerhjem. Eller vælg mellem de mange hyggelige ferielejligheder udenfor Gudhjem. Ofte ligger overnatningsmulighederne omgivet af smuk og enestående natur.

Du kan også vælge at overnatte på campingplads – eller i et pensionat. Valget er dit.

Opdag spisesteder i og nær Gudhjem
Book her: Overnatning i og nær Gudhjem

Shopping i og nær Gudhjem

Gå en tur gennem Gudhjems idylliske små gader og stræder. Her vil du opdage mange hyggelige kunsthåndværksbutikker og gallerier.

Desuden er der dagligvarebutikker og også et lille bageri, der faktisk minder lidt om Pippi Langstrømpe.

Desuden kan du slentre igennem tøj- og souvenirbutikker, glaspusterier og værksteder, hvor du kan få lige det, du kunne tænke dig.

Find shoppingmuligheder i og nær Gudhjem her

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Gudhjem? Har du brug for kort eller brochurer om Gudhjem og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores Facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Få hjælp: Kontakt Bornholms Turistinformation
Få inspiration til events og begivenheder i Gudhjem og på Bornholm her
Download vores app og få inspiration til din næste ferie
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00