Artikel

Bornholms kunsthåndværk er i verdensklasse – Her er hvorfor

Stolte traditioner, et fokus på høj kvalitet og smukt design har givet Bornholm international anerkendelse

I denne artikel får du inspiration til at opleve kunsthåndværk på Bornholm – Læs bl.a. om festivalerne for bornholmsk kunsthåndværk Bornholm Craft Weeks og Bornholms Kunstrunde.

Bornholm – Toppen af unika kunsthåndværk

Bornholms kunsthåndværkere har igennem generationer arbejdet med naturens råmaterialer i form af ler, glas, træ, tekstiler og andre af naturens ressourcer. De stolte traditioner har skabt et unikt kunsthåndværkmiljø på Bornholm, som har ført til international anerkendelse.

I 2017 besluttede verdenssammenslutningen af kunsthåndværkere, World Craft Council, at øen Bornholm fortjente titlen ”World Craft Region” – endda som den første ø i verden.

Bliv introduceret til Bornholm som World Craft Region i videoen herunder:

Kunsthåndværket fejres på to festivaler

To gange om året fejres det bornholmske kunsthåndværk med festivaler. Her kan du ikke alene besøge mange af øens værksteder, butikker og gallerier, men også møde kunsthåndværkerne selv. Det giver mulighed for at høre deres historier, designprocesser og om produktionsmetoderne.

I foråret afholdes Bornholms Kunstrunde, mens der i efteråret afholdes Bornholm Craft Weeks. Sidstnævnte er seks uger, hvor titlen som World Craft Region understreges med en fremvisning af det bedste fra Bornholms kunsthåndværkerscene.

Læs mere om Bornholm Craft Weeks her og Bornholms Kunstrunde her

Hjorths Fabrik – Museum, butik og galleri

Kåringen som World Craft Region er en cadeau til alle de kunsthåndværkere, gallerier og museer, som findes på øen.

Det bornholmske kunsthåndværks stolte traditioner kan bl.a. opleves på Hjorths Fabrik i Rønne. Her finder du bl.a. den klassiske Hjorths apotekerserie, som mange lokale bornholmere samler på. Serien indeholder både kopper, kander og tallerkner i den klassiske brune glasur.

Oplev Bornholms stolte traditioner for kunsthåndværk på Hjorths Fabrik

Hjorths Fabriks butik byder dog også på kunsthåndværk fra flere anerkendte lokale kunsthåndværkere. Vil du selv prøver kræfter med kunsthåndværket, så kan du deltage i en af Hjorth Fabrik keramikkurser, hvor du kan dreje din egen vase eller skål.

Læs mere om Hjorths Fabrik her

Grønbechs Gaard – Porten til Bornholms kunsthåndværk

Dog har en ny generation af kunsthåndværkere gjort håndværket til deres eget, og øens absolut bedste kunsthåndværkere udstiller på Grønbechs Gaard i Hasle.

Her kan du både opleve lokale kunsthåndværkere eksperimentere med råmaterialerne og finde inspiration til hvilke gallerier, værksteder eller butikker med kunsthåndværk du vil besøge rundt om på øen.

Få inspiration til hvilke kunsthåndværkere du vil besøge på Center for Bornholms Kunsthåndværk – Grønbechs Gaard [foto: Semko].

På Grønbechs Gaard oplever du ofte bornholmske kunsthåndværkere, som henter inspiration fra særudstillinger med internationale kunsthåndværkere.

Grønbechs Gaard er derfor meget mere end bare et galleri, det er porten til det der har gjort Bornholm verdenskendt for sit kunsthåndværk, både for besøgende og de lokale kunsthåndværkere.

Læs mere om Grønbechs Gaard her

 

Mere inspiration...

De bornholmske kunsthåndværkere er spredt over hele Bornholm og findes både i byerne og i hyggelige landsteder langs små markveje. Herunder kan du

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00