Ertholmene: Christiansø og Frederiksø

Besøg Danmarks østligste punkt - der bor faktisk omkring 90 fastboende på Christian den V's gamle fæstning!

Læs mere om Nordens første søfæstning her

Christiansø – Christian V.’s gamle fæstning

Christiansø er uden sidestykke! Intet andet sted i Danmark finder du en ø-gruppe så unik som Ertholmene. Christian V.’s gamle fæstning ser næsten ud, som da den blev anlagt i 1684. Øerne har deres egen døgnrytme og årscyklus og den helt specielle natur giver dig en særlig oplevelse af skøn atmosfære og ro. Om sommeren indbyder den blå Østersø til en lille dukkert fra klipperne eller badebroen og året rundt kan du vandre på kryds og tværs af øen og stadig efter mange besøg opdage nye ting!

Christiansø og Frederiksø

Du finder Ertholmene ca. 20 km nord for Svaneke og Ertholmene består af 2 beboede øer, nemlig Christiansø og Frederiksø (der er forbundet af en hængebro), fuglereservatet Græsholmen samt adskillige mindre skær – heriblandt Danmarks østligste punkt, Østerskær.

Inspiration
6 ting du skal se på Søfæstningen Christiansø
Kender du dem?
5 hemmelige steder du skal se på Christiansø og Frederiksø
Lige til at tage billeder
Her er 4 perfekte Instagram spots på Christiansø og Frederiksø
Transport
Sejl til Christiansø fra Gudhjem

Christiansø – et helt unikt sted

Besøg øerne, der fra 1725 blev brugt som forvisningssted for livstidsfanger, som fx Dr. Dampe, der sad fængslet her fra 1826 til 1841 anklaget for “højforræderi og majestætsforbrydelse”. Gå ikke glip af en unik oplevelse – du finder ikke dets lige andre steder i Danmark!

Ertholmene ejes af det danske forsvarsministerium og boligerne, der kun kan lejes, er hjemsted for omkring 90 fastboende. Øerne besøges hvert år af godt 45.000 gæster.

Naturen på Christiansø

På Christiansø finder du ingen biler og kun to slags pattedyr; nemlig pindsvin og mus. Til gengæld ser du om foråret overalt rugende edderfugle, der foretrækker disse fredelige øer som yngleplads. → Læs mere om Ertholmenes dyreliv her.

På fuglereservatet Græsholmen ruger ca. 10.000 par sølvmåger, og alk og lomvi yngler her som det eneste sted i Danmark. Forår og efterår trækker millioner af småfugle over Østersøen på vej til og fra yngleområderne i nord og store mængder af trækfugle søger føde og hviler sig på Christiansø inden rejsen går videre. → Læs mere om fuglelivet på Ertholmene her.

Husk færdselsreglerne på Ertholmene, når du bevæger dig rundt

Når du færdes på søfæstningen Christiansø, husk da på, at du bevæger dig rundt i et naturreservat. Derfor gælder der særlige regler for din færden på Christiansø og Frederiksø. → Læs færdselsreglerne her

En børnevenlig podcast om Christiansø

Tryk play herunder og hør en børnevenlig fortælling om Christiansø – fortalt af den tidligere Radio- og TV-vært Morten Resen fra GoLittle.

Events på Christiansø

Herunder findes et udpluk af de events som foregår på Christiansø.

Praktiske oplysninger om Christiansø

Herunder kan du læse om praktiske forhold på Ertholmene (Christiansø og Frederiksø). Her finder du et → oversigtskort over øerne som PDF

Overnatning på Christiansø

Christiansø er et yndet sted for lystsejlere. Læs mere om Christianø og Frederiksø havn her.

Har du ingen båd, har du dog mulighed for at overnatte på det hyggelige Gæstgiveri, der har 6 værelser. Også en lille primitiv teltplads på Hertugindens Bastion, giver dig mulighed for at opleve øerne i de stille timer, når endagsgæsterne har forladt øerne. Der er desuden → flere andre overnatningsmuligheder.

Mad og drikke på Christiansø

Restauranten på Gæstgiveriet giver dig mulighed for at nyde mad med masser af gode friske fisk samt andre specialiteter, der på hverdage bliver sejlet til øerne med Postbåden Peter. Også hos den lille købmandshandel har du mulighed for at købe friske mejerivarer, kød og grønt.

Kom frem og tilbage til Christiansø

Christiansøfarten klarer overfarten mellem Bornholm og Christiansø – Danmarks østligste punkt. Du kan besøge øerne direkte fra Gudhjem og sejladsen tager ca. 1 time.

Ingen hunde på øerne

Det er ikke tilladt at tage hunde med til Ertholmene, pga. flere åbne vand reservoirer. Dog må man tage sin førerhund med, hvis man er blind – men husk at holde den i snor.

Spisesteder
Her kan du få noget at spise
Overnatning
Her kan du overnatte på Søfæstningen Christiansø
Attraktioner
Besøg disse attraktioner på Ertholmene
Information
Besøg turistinformationen i Butik Lighuset

Ertholmene med Christiansø og Frederiksø er en af de Danske Naturparker og har fået Tripadvisors udmærkelse Traveller’s Choice 2020.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00