Ferie på Bornholm med hund eller kat

Her kan du få gode råd og nyttig information inden rejsen

Ferie med hund eller kat

Ønsker du at have din hund eller kat med på ferien til Bornholm, skal du være opmærksom på din rejsevej.

Hvis du rejser fra Køge til Rønne med den direkte færge med din hund/kat, så rejser du inden for Danmarks grænser, og her gælder der ingen særlige regler. Rejser du derimod over Sverige og tager færgen fra Ystad til Rønne, så skal du være opmærksom på, at Sverige har særlige krav for transport af kæledyr.

Når du tager din hund eller kat med ind i Sverige (også selvom det er gennemkørsel), så der et par ting du skal have i orden. Du skal overholde de svenske myndigheders krav til indrejse med husdyr. Det omfatter bl.a. ID-mærkning (mikrochip), gyldig rabiesvaccination og EU-kæledyrspas. Du kan læse mere om reglerne her.

Du skal altid melde din indførsel af husdyr til de svenske toldmyndigheder. Det kan ske via det svenske toldvæsens (Tullverket) hjemmeside her.

Du kan naturligvis også flyve til Bornholm med DAT med din hund/kat, du kan mere om dette på DATs hjemmeside her

Hundevenlige overnatningssteder på Bornholm

På Bornholm findes der mange overnatningssteder, hvor du kan få lov til at tage din hund eller kat med.

Herunder kan du se et udvalg af hundevenlige overnatningssteder på Bornholm. Det er dog altid en god idé, at kontakte stedet og få endeligt bekræftet, at du må tage din hund/kat med inden afrejse.

Hund i feriehus eller ferielejlighed

Ønsker du, at tage din hund med i feriehuset eller ferielejligheden på Bornholm, så skal du undersøge om det er tilladt med din udlejer. De fleste udlejningsbureauer har dog tilbud, hvor husdyr er tilladt. Er du i tvivl om du må tage dit husdyr med, så kontakt altid udlejeren før du booker.

Hund på strand og i skov

Ligesom i resten af Danmark, så er der gode muligheder for at lufte din hund på Bornholm. Dog skal du huske, at holde øje med “hund i snor”-skilte, da der kan være fritgående dyr på visse områder. Samtidig er det også god stil, at tage sin hund i snor nær andre mennesker. Det er ikke alle, der er lige trygge ved din hund – selvom den er sød!

I sommerhalvåret (april – september) skal hunde altid være i snor på stranden. I vinterhalvåret (oktober – marts) må din hund være løs på stranden. Læs mere på Naturstyrelsen hjemmeside og i denne pjece.

Hundeparker på Bornholm

Der er flere steder på Bornholm, som er deciderede hundeparker, hvor din hund frit kan boltre sig og måske få nye legekammerater.

Du kan se en samlet oversigt over steder på siden hundeskovene.dk eller i den gratis app GoDusty. Du kan hente appen her: App Store eller Google Play

Ingen hunde på Christiansø

Hunde og andre kæledyr må desværre ikke tages med til Christiansø. Det skyldes, at hele området er et fuglereservat og der er åbne drikkevandsreservoirer på øen. Vil du gerne en tur til Christiansø, så er der mulighed for at få passet hunden i hundepensionatet på Bornholm.

Christiansøfarten oplyser dog, at blinde eller stærkt synshæmmede må medtage deres førerhund til Christiansø, men at hunden altid holdes i snor.

Nyttig information og links

Herunder kan du finde vejledning til yderligere information om f.eks. dyrlæger og andre praktiske oplysninger.

Dyrlæger på Bornholm:

Flyer og links

Rejs med færgen - det er nemt og hurtigt
Gode vandreruter for 2- og 4-benede
Besøg de smukke bornholmske sandstande
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00