Bornholm med hund eller kat

Bornholm er det perfekte feriested til dig, som skal have hunden eller katten med på ferie. Solskinsøen er et dyrevenligt paradis, som bare venter på at blive opdaget.

Få mere at vide, hvor du kan tage din hund eller kat med på ferie

Du rejser inden for Danmarks grænser, hvis du tager din hund/kat med på Køge-Rønne færgen. Rejser du derimod via Ystad-Rønne ruten, så skal du igennem Sverige.

Når du tager din hund eller kat med ind i Sverige (også selvom det er gennemkørsel), så der et par ting du skal være opmærksom på. Du skal overholde de svenske myndigheders krav til indrejse med husdyr. Det omfatter bl.a. ID-mærkning (mikrochip), gyldig rabiesvaccination og EU-kæledyrspas. Du kan læse mere om reglerne her.

Du skal altid melde din indførsel af husdyr til de svenske toldmyndigheder. Det kan ske via det svenske toldvæsens (Tullverket) hjemmeside her.

Hundevenlige hoteller og pensionater på Bornholm

På Bornholm findes der mange hoteller og pensionater, hvor du kan få lov til at tage din hund eller kat med. Herunder kan du se hundevenlige overnatningssteder på Bornholm. Det er dog altid en god ide, at kontakte stedet og få bekræftet du må tage din hund/kat med.

Hund i feriehus eller ferielejlighed

Ønsker du, at tage din hund med i feriehuset eller ferielejligheden på Bornholm, så skal du undersøge om det er tilladt med din udlejer. De fleste udlejningsbureauer har dog tilbud, hvor husdyr er tilladt. Er du i tvivl om du må tage dit husdyr med, så kontakt altid udlejeren før du booker.

Hund på strand og i skov

Ligesom i resten af Danmark, så er der gode muligheder for at lufte din hund på Bornholm. Dog skal du huske, at holde øje med “hund i snor”-skilte, da der kan være fritgående dyr på visse områder. Samtidig er det også god stil, at tage sin hund i snor nær andre mennesker. Det er ikke alle, der er lige trygge ved din hund – selvom den er sød!

I sommerhalvåret (april – september) skal hunde altid være i snor på stranden. I vinterhalvåret (oktober – marts) må din hund være løs på stranden. Læs mere på Naturstyrelsen hjemmeside og i denne pjece.

Hundeskove og hundearealer på Bornholm

Der er flere steder på Bornholm, som er deciderede hundeskove og -arealer, hvor din hund frit kan boltre sig.

Friløbsindhegning Blykobbe Plantage, Rønne

Du kan finde friløbsindhegningen tæt på parkeringspladsen ved Haslevej i Rønne. Området er relativt åbent med to indgange. Bemærk, at selve rastepladsen ligger 300 meter syd for den opgivne adresse på den modsatte side af vejen.

Adresse: På Haslevej cirka 300m Syd fra Kulvejen, 3700 Rønne
GPS: 55.131872, 14.717753

Hareløkkerne i Almindingen

Ved Hareløkkerne i Almindingen findes “Hundeskoven” – en friløbshegning til hunde. Området ligger på Segenvej modsat Bornholms Travbane/Bornholms Brand Park. “Hundeskoven” ligger på bakken lige til højre for naturlegepladsen.

Adresse: Segenvej 41, 3720 Aakirkeby
GPS: 55.1260100, 14.9207400

Hasle Fælled

Friløbsindhegning på Hasle Fælled finder du mellem Hasle Røgeri og Hasle Lystskov. Det er lettest, hvis du parkerer ved Hasle Røgeri. Herfra følger du stien ca. 50 m mod Hasle Lystskov og stranden (samme retning som Hasle Camping). Indhegningen findes på højre side af stien.

Adresse: Ligger syd for Hasle Røgeri, Søndre bæk 20, 3790 Hasle,
GPS: 55.178704, 14.703318

Allinge friløbsindhegning

Nær Stationsvej i Allinge findes et areal til hunde, som ligger for enden af en blind vej. Området kan være lidt svær at finde, så brug Google Map-linket her til at finde det.

Adresse: bag ved Allinge Stadion, Stadionvej, 3770 Allinge
GPS: 55.280491, 14.789475

Nexø friløbsindhegning

Pladsen tæt ved Marktin Andersen Nexøs Mindestuer og Ferskesø i Nexø. Det er muligt, at parkere på græsområdet lige ved Ferskesø. Du kan finde pladsen på Google Map her.

Adresse: Andersen Nexø Vej, 3730 Nexø
GPS: 55.058137, 15.125395

Klemensker friløbsindhegning

Arealet ligger for enden af Stadionvej, et lille område ca. 400 m inde på markvejen.

Adresse: Stadionvej, 3782 Klemensker
GPS: 55.171578, 14.816894

 

Ingen hunde på Christiansø

Hunde og andre kæledyr må desværre ikke tages med til Christiansø. Det skyldes, at hele området er et fuglereservat og der er åbne drikkevandsreservoirer på øen. Vil du gerne en tur til Christiansø, så er der mulighed for at få passet hunden i hundepensionatet på Bornholm.

Christiansøfarten oplyser dog, at blinde eller stærkt synshæmmede må medtage deres førerhund til Christiansø, men at hunden altid holdes i snor.

Nyttig information og links

Herunder kan du finde vejledning til yderligere information om f.eks. dyrlæger og andre praktiske oplysninger.

Dyrlæger på Bornholm:

  • Dyrlægegården I/S, Sagavej 4, 3700 Rønne, www.dyrlaegegaardenbornholm.dk, Tlf. +45 56 91 19 99
  • Aakirkeby Dyreklinik I/S, Almindingsvej 2b, 3720 Aakirkeby, www.aakirkeby-dyreklinik.dk, Tlf. +45 56 97 49 62

Flyer og links

Har du yderligere spørgsmål til opholdet på Bornholm med din hund, så ring eller skriv til Bornholms Velkomstcenter på tlf. +45 5695 9500 eller info@bornholm.info.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00