Bornholm med hund eller kat

Bornholm er det perfekte feriested til dig, som skal have hunden (eller katten) med på ferie. Solskinsøen er et hundevenligt paradis, som bare venter på at blive opdaget.

Få mere at vide, hvor du kan tage din hund med.

Tager du til Bornholm med færgen fra Køge, så er der ingen specielle ting, som du skal huske, når du tager din hund eller din kat med. Rejser du derimod via Sverige, så er der lige et par enkelte ting, du skal være opmærksom, inden du tager afsted. Også hvis du rejser til Bornholm via Tyskland, skal du huske nogle punkter: Gyldig ID-mærkning (mikrochip), gyldig rabiesvaccination, EU-kæledyrspas, og i Sverige skal indførslen af dyret ALTID anmeldes ved grænsekrydsningen – enten ved en såkaldt “Red Point”, eller via Tullverkets hjemmeside.

Når du rejser med hund/kat via Sverige

Hvis du rejser til Bornholm med dit kæledyr via Sverige, skal du blot være opmærksom på, at danske hunde og katte, som skal til Sverige, skal leve op til følgende fire krav:

1. Gyldig id-mærkning

Hunde og katte, der rejser mellem EU-lande eller ind i EU skal id-mærkes med en mikrochip. Læs mere om gyldig id-mærkning her.

2. Gyldig rabiesvaccination

Ved rejser inden for EU samt EØS-lande og til EU (Danmark) fra tredjelande skal den første rabiesvaccination være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Vær opmærksom på, at Sverige kun accepterer dyr, som tidligst er vaccineret mod rabies, når de er 3 måneder gamle, og de kan først indføres, når der er gået 21 dage efter den første vaccination.

3. EU Kæledyrspas

EU-dyr (hund og kat) skal have pas inden rejsen. Foruden oplysninger om ejeren og dyret, skal id-mærkning stå i passet, samt som minimum oplysning om rabiesvaccination. Kæledyrspas udstedes af din dyrlæge.

4. Indførslen skal anmeldes

Danske dyr, der indføres i Sverige, skal ALTID anmeldes til de svenske toldmyndigheder i Sverige. Anmeldelsen kan ske på et såkaldt “Red Point”, når du passerer grænsen, eller via Tullverkets hjemmeside.

Hundehoteller - hundevenlige hoteller på Bornholm

På Bornholm findes der rigtig mange hoteller, hvor du kan få lov til at tage din hund med, når du booker et ophold. Vær dog opmærksom på, at langt de fleste hoteller kun har et begrænset antal værelser til rådighed. Derfor er det bedst, lige at forhøre sig hos hotellet, inden man booker. Følgende hoteller og pensioner på Bornholm har tilkendegivet, at de er “hundevenlige” - men spørg hotellet, om der er plads til hunden, fordi der ofte er begrænsninger på, hvor mange hunde der er tilladt på hotellet.

Hund i Pensionater

Følgende pensionater på Bornholm har tilkendegivet, at man må medbringe sin hund under et ferieophold - også her gælder det: Tjek på forhånd med hotellet, om der er plads til din hund.

Hund i sommerhus eller ferielejlighed

Skal du leje sommerhus eller ferielejlighed på Bornholm og vil du gerne have din hund med, så spørg udlejeren – eller kig på deres hjemmeside. Alle bureauer har huse og lejligheder i deres kataloger/på deres hjemmeside, hvor husdyr er tilladt. Og der er rigtig mange huse/lejligheder, som ligger tæt på vandet.

Hund i skov og på stranden

Du må lufte din hun næsten overalt på Bornholm. Husk at tage din hund i snor, når det er påbudt – hold også øje med de enkelte “hund i snor”-skilte og overhold tidsperioderne på året for, hvornår du skal have din hund i snor. Ikke mindst også af hensyn til rådyrene i skoven – og andre mennesker på stranden og stierne.

I sommerhalvåret, fra 1. april til og med 30. september, skal hunde altid være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra 1. oktober til og med 31. marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. Læs mere på Naturstyrelsen hjemmeside og i denne pjece.

Hundeskove og hundearealer på Bornholm

Der er flere steder på Bornholm, som er deciderede hundeskove og -arealer, hvor din hund frit kan boltre sig:

Blykobbe Plantage

Adresse: Haslevej 103B, 3700 Rønne, GPS: 55.1213722, 14.7025099 (Fra Rønne køres mod nord ad Haslevej. Ved Nordskovens Camping er der mulighed for at parkere bilen på Antoinettevej, som ligger på venstre side – ca. 150 m før indgangen til hundeskoven)

Friløbsindhegning Blykobbe Plantage, Rønne

Adresse: Haslevej 146B, 3700 Rønne, GPS: 55.131872, 14.717753 (Indhegnet skovrydning tæt på en parkeringsplads på skovsiden af Haslevej i Rønne. Bord/bænke og 2 låger. Der er desværre ikke rigtig nogle store træer, men mange stubbe, afbrændte grene, og MEGET brombærkrat. Bemærk, at selve rastepladsen ligger 300 meter syd for den opgivne adresse på den modsatte side af vejen)

Hareløkkerne i Almindingen

Adresse: Segenvej 41, 3720 Aakirkeby, GPS: 55.1260100, 14.9207400 (Ny friløbshegning i Hareløkkerne ved Almindingen på Bornholm. ”Hundeskoven” ligger syd for Segenvej på den modsatte side af Bornholms Travbane/Bornholms Brand Park. “Hundeskoven” ligger på bakken lige til højre for naturlegepladsen. Kig efter skovrydningen, for det er det det er – ikke en skov)

Hasle Fælled

Adresse: Ligger syd for Hasle Røgeri, Søndre bæk 20, 3790 Hasle, GPS: 55.178704, 14.703318 (Friløbsindhegning på Hasle Fælled mellem Hasle Røgeri og Hasle Lystskov. Parker ved Hasle Røgeri. Ved parkeringspladsen findes en sti ned mod Hasle Lystskov og stranden (samme retning som Hasle Camping). Følg stien ca. 50 m. Indhegningen findes på højre side)

Allinge friløbsindhegning

Adresse: bag ved Allinge Stadion, Stadionvej, 3770 Allinge. GPS: 55.280491, 14.789475. Arealet ligger for enden af en blind vej og kan være lidt svær at finde.

Nexø friløbsindhegning

Adresse: Andersen Nexø Vej, 3730 Nexø. GPS: 55.058137, 15.125395. Pladsen ligger fredeligt midt i byen, der er P-plads på modsatte side af vejen med gangtunnel under Andersen Nexø Vej.

Klemensker friløbsindhegning

Adresse: Stadionvej, 3782 Klemensker. GPS: 55.171578, 14.816894. Arealet ligger for enden af Stadionvej, et lille område ca. 400 m inde på markvejen.

Ingen hunde på Christiansø

Måske tænker du på at tage en tur til søfæstningen Christiansø, mens du er på ferie på Bornholm med din hund. Hunde og andre kæledyr må desværre IKKE tages med i land på Christiansø. Det er på grund af, at der er åbne drikkevandsreservoirer på øen – og fordi hele området er et fuglereservat. Vil du gerne en tur til Christiansø, så er der mulighed for at få passet hunden i hundepensionatet på Bornholm.

Christiansøfarten oplyser dog, at blinde eller stærkt synshæmmede må medtage deres førehund i land på Christiansø, men så skal hunden altid holdes i snor.

Har du yderligere spørgsmål til opholdet på Bornholm med din hund, så ring eller skriv til Bornholms Velkomstcenter på tlf. +45 5695 9500 eller info@bornholm.info.

Nyttige informationer og links

Her er en række nyttige tillægsinformationer til dig, der kommer med hund (eller kat) til Bornholm

Dyrlæger på Bornholm:

  • Dyrlægegården I/S, Sagavej 4, 3700 Rønne, www.dyrlaegegaardenbornholm.dk, Tlf. +45 56 91 19 99
  • Aakirkeby Dyreklinik I/S, Almindingsvej 2b, 3720 Aakirkeby, www.aakirkeby-dyreklinik.dk, Tlf. +45 56 97 49 62

Flyer og links

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00