Artikel

7 skjulte steder på Bornholm

Læs her om 7 gemte perler på Bornholm, som ikke engang alle bornholmere kender til

Bornholm er meget mere end Hammershus, rundkirker og røgerier. Fordi der er så mange spændende seværdigheder at se på Bornholm, kan det betyde, at der kan være nogle enormt smukke og interessante steder, som man går glip af.

Vores bud på 7 skjulte steder indeholder spændende seværdigheder, som ligger lidt længere væk fra de store turistattraktioner. De kan derfor nydes – uden alt for mange mennesker.

Se videoen om de 7 skjulte steder

Herunder kan du se videoen over de syv naturperler, som gemmer sig på Bornholm. Under videoen kan du klikke videre, og læse mere om hvert sted.

Læs om de 7 steder på Bornholm

Klik på billederne herunder for at læse mere om de syv skjulte naturperler på Bornholm. Du kan bl.a. finde flere informationer om steder, billeder og rutevejledning.

1

Stavehøl vandfald

Hvis du følger den smukke sti der går syd for byen Melsted igennem Kobbeådalen, kommer du til Stavehøl vandfald. Stavehøl er en 7,2 m høj og 2 m bred klippespalte, hvor Kobbeåens vand et sted falder 3-4 m. Turen er især smuk om foråret, hvor skovbunden er dækket af anemoner i forskellige farver, og hvor der er rigtig gang i vandfaldet.

2

Helligpeder fiskerleje

Helligpeder er et idyllisk fiskerleje på Bornholms vestkyst med små fine huse, gamle røgerier og en charmerende gammel havnehytte. Her kan du nyde roen, de maleriske omgivelser og en af de smukkeste solnedgange på Bornholm.

3

Svartingedalen

Hvis du vil opleve en rigtig naturperle, der får én til at tænke på Ringenes Herre, så kom til Svartingedal. Svartingedal er en sprækkedal med stejle klippesider, rigt fugleliv, og med en skovbund, der er dækket af de smukkeste anemoner om foråret. I denne eventyrlige dal kan du se den store klippeblok ’Jættebolden’, som siges at være at kastet af en jætte.

4

Himalaya klippen ved Vang Granitbrud

Tæt på byen Vang ligger Vang Granitbrud, som ophørte med at være et aktivt granitbrud i 1996. Nu er bruddet lavet om til et rekreativt område for natur og friluftsliv. Bagerst i granitbruddet i en lille sø, finder du Himalaya klippen, som ligner en miniudgave af en bjergformation.

5

Bunker på Dueodde

Ved Dueodde kan du finde to gamle tyske bunkere med kanonstillinger, hvis funktion skulle have været at beskyde fjendtlig skibstrafik under krigen. Bunkerne blev aldrig færdiggjort, men står i dag tilbage som et levn fra tyskernes besættelse på Bornholm. Her kan du opleve tyskernes bygningsværker fra krigstiden, og bevæge dig ind i de mørke betonrum – Hvis du tør!

6

Randkløve Skår

Randløveskåret er en sprækkedal, som strækker sig fra den stejle klippekyst dybt ind i fjeldet og videre ind på øen. Randkløveskåret er ubestridt en af Bornholms store naturseværdigheder, som desværre let overses af rejsende. Når man betragter skåret, kan man ikke andet end forundres over naturens utrolige kræfter.

7

Kultippen

Kom og oplev Kultippen, som er skabt af sedimenterne fra kulbrydningen under krigen. Da "affaldsprodukterne" fra kulgravningen, såsom sand, grus og ler fra de overliggende lag i Hasle skulle deponeres, valgte man simpelthen at tippe dem ud over kysten. Resultatet blev et menneskeskabt ørkenlignende månelandskab, som bestemt er et besøg værd.

Tema
Læs om Bornholms Borge
Tema
10 fantastiske Instagram spots på Bornholm
Tema
Top 10 oplevelser på Bornholm
Tema
Natur, klipper og granit
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00