Østerlars kirke - Østerlars rundkirke

Velkommen til Østerlars rundkirke - Bornholms og Danmarks største rundkirke!

Østerlars rundkirke er Bornholms og Danmarks største rundkirke

Østerlars rundkirke er Bornholms og Damarks største rundkirke. Kirken er desuden den mest kendte af de fire bornholmske rundkirker og besøges årligt af ca. 120.000 gæster. Dermed regnes den for at være blandt Bornholms største seværdigheder.

Østerlars regnes for at være den ældste af Bornholms rundkirker

Østerlars rundkirke – også kaldet Skt. Laurentius’ kirke – regnes for at være den ældste af de fire bornholmske rundkirker, selvom man ikke helt præcist ved, hvornår kirkerne blev bygget. Sandsynligvis går kirken tilbage til ca. 1150 – og har som de øvrige kirker på Bornholm været anvendt både som kirke og som værn mod fjender fra havet. Taget er først lagt på langt senere (i 1744), hvor kirken har mistet sin betydning som forsvarsbygning.

Tempelridderne

Nogen hævder, at Østerlars Rundkirke indgår som en central del af teorien om sammenhængen mellem de franske tempelridderes orden og de bornholmske middelalderkirkers placering. Denne teori er dog ikke bevist.

Oplev Østerlars Rundkirke

Østerlars Rundkirke er bestemt et besøg værd! Kirken er normalt åben for besøgende, når der ikke er kirkelige handlinger, og for et symbolsk beløb kan du komme ind i selve kirken og op under taget. I vinterhalvåret er der gratis adgang for offentligheden mellem morgen- og aftenringningerne.

Social:

Praktisk information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Lukket

Tirsdag

8:00-15:00

Onsdag

8:00-15:00

Torsdag

Lukket

Fredag

8:00-15:00

Lørdag

Lukket

Søndag

Lukket

Tlf.

E-mail

Web

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00