Bornholms Middelaldercenter

Masser at lave - også uden for højsæson. Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor du kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere. Uanset hvornår i sæsonen du besøger os, kan du altid komme på rundtur med vores formidler - eller låne vores lommeguide og gå på opdagelse på egen hånd - prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyret, se den indendørs særudstilling om Østersøens sørøvere i middelalderen, opleve de forskellige bygningers prøv-selv-aktiviteter og meget mere.

Aktiviteter på Middelaldercenteret

Glem alt om støvede historiebøger – her kan du leve med i middelalderen. Vi tilbyder dagligt en gratis rundvisning, samt aktiviteter som bueskydning, møntslagning og affyring af sortkrudtskanonen. På udvalgte dage kan du møde forskellige historiske håndværkere eller dykke ned i middelalderens legetøj.

På programmet i dag:

 • Alle dage:

 • Kælegeder og -kaniner venter på dig

 • Slå din egen sølvmønt (75 kr.)

 • Rundvisning med formidler

 • Bueskydning med formidler

 • Mjødsmagning (over 18 år)

 • Kanonaffyring

 • Visse dage:

 • Madlavning i stegerset (ikke fredag)

 • Farverkonen arbejder (man-ons-fre)

 • Flet armbånd eller brodér med formidler (man-ons-lør)

 • Tysk rundvisning (man-ons-lør)

 • Middelalderlege med formidler (tors)

 • Besøg stormandens frue (fre)

 • Lav noget i ler hos pottemageren (lør)

 • Smeden arbejder (lør)

Med forbehold for ændringer

Kom indenfor på stormandsgården

Træd ind i en verden af middelalderens oplevelser på Stormandsgården. Opdag livet bag den imponerende palisade, hvor historiske fortællinger venter på dig. Nyd Stormandens Sal med kalkmalerier, det multifunktionelle sovegemak, og Vagttårnets våben og rustninger. Se, duft og smag på madlavningens kunst i Stegeset og prøv at skrive runer i Skriverstuen. Find ro i Kapellet og gå en tur på Palisaden. Afslut med at prøve dine færdigheder med buen på Buebanen.

Middelalderens sørøvere

På sørøverpladsen venter et eventyrligt ophold, hvor Middelalderens sørøververden folder sig ud. Gå ombord på vores lille båd “Kyt”, hvilende idyllisk i åen, og fortsæt eventyret ved at grave efter skatte på den lille ø. Ombord på “Awilda”, vores oplevelsesrum indrettet som en del af et middelalder sørøverskib, kan du fordybe dig i spændende lydhistorier om ægte sørøvere fra Østersøen. På 1. salen er der en mini-udstilling om hvem Østersøens sørøvere var, og en museumsbutik (dog kun åben i skolernes ferier).

 

 

 

 

Guidede ture på Hammershus

Middelaldercentrets guidede rundvisninger på Hammershus er populære.

Velkommen til Nordeuropas største borgruin på en af verdens smukkeste beliggenheder! Hammershus er de tydelige ruiner fra en stor, over 700 år gammel borg på toppen af mægtige klipper med udsigt over Østersøen.

Med en af vores dygtige formidlere i middelalderdragt kan du opleve historien komme til live på Hammershus.
Vi har korte rundvisninger kun en time, som giver Jer kort gennemgang af Hammershus historie. Turen ”Hammershus for børn og barnlige sjæle” går lidt dybere og her har guiden også rekvisitter med, som bruges i fortællingerne.

”Aftentur på Hammershus” helt speciel, da der er en særlig stemning på borgen, når alle andre er gået hjem. Er du heldig og vejret er klart kan du se helt til Sverige og opleve een helt fantastisk solnedgang.

Eventyrlig skattejagt øen rundt

Skal I rundt og opleve Bornholm? Hvorfor så ikke gøre det på en spændende og kreativ måde, hvor I som skattejæger-familie skal løse en gammel tempelridder-gåde?

Tag på skattejagt rundt på Bornholm efter Eskils Testamente, en skat, der bevogtes af Det Højeste Råd. Du og din familie er blandt de udvalgte, der får indblik i den glemte viden om, hvor skatten er. Så nu er det bare afsted på skattejagt – direkte ind i middelalderens verden, hvor Eskils testamente og 5.000 år gammel, men glemt viden nu skal afsløres.

Skattejagten starter og slutter på Bornholms Middelaldercenter, Østerlars, men foregår ellers forskellige steder rundt omkring i den smukke bornholmske natur på 12 forskellige lokaliteter og I er kun sammen med dem I selv vælger – i eget tempo og på egen hånd. Fortvivl ej, hvis I ingen bil har. Turen rundt tager typisk 2-3 dage og kan foretages på cykel, i bil eller med de offentlige busser. I har en uge til at løse mysteriet.

Køb guide ture på Hammershus og skattejagten i vores webshop:

Skattejagt Familiebillet: 500 kr.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

11:00-15:00

Tirsdag

11:00-15:00

Onsdag

11:00-15:00

Torsdag

11:00-15:00

Fredag

11:00-15:00

Lørdag

11:00-15:00

Søndag

Lukket

Billetpriser

Lavsæson Entre

kr. 80

Lavsæson Børn 3-10 år

kr. 50

Sommer Entre

kr. 125

Sommer Børn 3-10 år

kr. 75

Træf uge 29 Entre

kr. 150

Træf uge 29 Børn 3-10 år

kr. 85

Skattejagt hele sæsonen

Skattejagt for 2 voksen og 2 børn (3 – 10 år) kr. 495
Ekstra billetter kr. 100

Tlf. +45 5649 8319

E-mail info@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Web bornholmsmiddelaldercenter.dk

Bornholms Middelaldercenter

Stangevej 1, Østerlars

3760 Gudhjem

Handicapvenlig attraktion

Adgang for kørestole: Ja *
Handicapparkering: Ja
Handicaptoilet: Ja

* Dog begrænsede muligheder på nogle arealer, ring for yderligere information.

Relaterede events

Herunder finder du events af samme arrangør, som du kan deltage i.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00