Bornholms Middelaldercenter

Masser at lave - også uden for højsæson. Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor du kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård, bondens dyr og meget mere. Uanset hvornår i sæsonen du besøger os, kan du altid komme på rundtur med vores formidler - eller låne vores lommeguide og gå på opdagelse på egen hånd - prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyret, se den indendørs særudstilling om Østersøens sørøvere i middelalderen, opleve de forskellige bygningers prøv-selv-aktiviteter og meget mere.

Velkommen til vores smukke middelaldermiljø med bondegårdsdyr, vandmølle, simple landbohuse og en stor og flot befæstet stormandsgård med tårn, palisade og kalkmalerier på væggene.

Også i lavsæsonen er der altid en formidler på centret, som gerne vil svare på alle dine spørgsmål. Der er en daglig gratis rundvisning, og hver dag kan du prøve aktiviteter som bueskydning, møntslagning eller overvære affyringen af den bagladte middelalderkanon.

På forskellige ugedage kan du desuden møde farverkonen, kogekonen eller høre om børnelegetøj i middelalderen. Med vores lille lommeguide i hånden kan du også selv gå på opdagelse og få sjov og inspirerende viden. Flere steder på centret er der lagt op til sjove aktiviteter du selv kan prøve, som f.eks. middelalderlege.

Helt nyt er sørøverområdet, hvor du kan lære en masse om de krigsfolk, som hærgede på Østersøen i middelalderen. Gå ombord på sørøverskibet i vores oplevelsesrum, leg kaptajn i vores lille jolle ”Kyt” som ligger i åen eller lær en masse i den hyggelige miniudstilling på 1. sal, hvor du kan møde nogle af middelalderens ægte ”sørøvere” – du vil nok blive overrasket.

Fast program:
– Kl. 11.00: Centret åbner
– Kl. 11.00-15.00: Gå på opdagelse i vores Sørøver-oplevelsesrum eller sæt sejlene i vores lille båd “Kyt” i åen.
– Kl. 11.00-11.45: Slå din egen sølvmønt (75 kr.)
– Kl. 11.00-13.30: Farverkonen arbejder (man-ons + fredag)
– Kl. 12.00-13.00: Formidleren i middelalderdragt viser rundt på hele centret
– Kl. 13.00-13.30: Buebanen er åben. Personalet er klar til at undervise i bueskydning
– Kl. 14.00-14.30: Fremvisning og skydning med kanonen (Kanonpladsen)
– Kl. 15: Centret lukker

På de fleste dage kan du også møde andre middelalderfolk på pladsen, og f.eks. lave noget i ler hos pottemageren, se smeden arbejde, dufte og smage hvad madmor laver i stegerset eller lave noget håndarbejde i gildehuset.

Prøv-selv-aktiviteter:
Udover alt det, du kan se på centret, kan du bl.a. også prøve: Brætspil, tegne-aktiviteter i udstillingsrummet, lære at skrive runeskrift og skrive med fjer og blæk på stormandsgården, bære ringbrynje, hjelme og rustning ved vagttårnet samt sjove middelalderlege såsom kongespil, stylter, pudekamp på balancebommen m.v.

Aha-oplevelser på egen hånd: Du kan ved indgangen få vores lommeguide, der med sjove fakta om middelalderen både underholder og gør dig klogere. Husk at aflevere den igen efter brug.

 

 

Guidede ture på Hammershus

Middelaldercentrets guidede rundvisninger på Hammershus er populære.

Velkommen til Nordeuropas største borgruin på en af verdens smukkeste beliggenheder! Hammershus er de tydelige ruiner fra en stor, over 700 år gammel borg på toppen af mægtige klipper med udsigt over Østersøen.

Med en af vores dygtige formidlere i middelalderdragt kan du opleve historien komme til live på Hammershus.
Vi har korte rundvisninger kun en time, som giver Jer kort gennemgang af Hammershus historie. Turen ”Hammershus for børn og barnlige sjæle” går lidt dybere og her har guiden også rekvisitter med, som bruges i fortællingerne.

”Aftentur på Hammershus” helt speciel, da der er en særlig stemning på borgen, når alle andre er gået hjem. Er du heldig og vejret er klart kan du se helt til Sverige og opleve een helt fantastisk solnedgang.

Eventyrlig skattejagt øen rundt

Skal I rundt og opleve Bornholm? Hvorfor så ikke gøre det på en spændende og kreativ måde, hvor I som skattejæger-familie skal løse en gammel tempelridder-gåde?

Tag på skattejagt rundt på Bornholm efter Eskils Testamente, en skat, der bevogtes af Det Højeste Råd. Du og din familie er blandt de udvalgte, der får indblik i den glemte viden om, hvor skatten er. Så nu er det bare afsted på skattejagt – direkte ind i middelalderens verden, hvor Eskils testamente og 5.000 år gammel, men glemt viden nu skal afsløres.

Skattejagten starter og slutter på Bornholms Middelaldercenter, Østerlars, men foregår ellers forskellige steder rundt omkring i den smukke bornholmske natur på 12 forskellige lokaliteter og I er kun sammen med dem I selv vælger – i eget tempo og på egen hånd. Fortvivl ej, hvis I ingen bil har. Turen rundt tager typisk 2-3 dage og kan foretages på cykel, i bil eller med de offentlige busser. I har en uge til at løse mysteriet.

Køb guide ture på Hammershus og skattejagten i vores webshop:

Skattejagt Familiebillet: 500 kr.

Social:

Praktisk information

Åbningstider denne uge:

Billetpriser

Lavsæson Entre

kr. 80

Lavsæson Børn 3-10 år

kr. 50

Sommer Entre

kr. 125

Sommer Børn 3-10 år

kr. 75

Træf uge 29 Entre

kr. 150

Træf uge 29 Børn 3-10 år

kr. 85

Skattejagt hele sæsonen

Skattejagt for 2 voksen og 2 børn (3 – 10 år) kr. 495
Ekstra billetter kr. 100

Tlf. +45 5649 8319

E-mail info@bornholmsmiddelaldercenter.dk

Web bornholmsmiddelaldercenter.dk

Bornholms Middelaldercenter

Stangevej 1, Østerlars

3760 Gudhjem

Handicapvenlig attraktion

Adgang for kørestole: Ja *
Handicapparkering: Ja
Handicaptoilet: Ja

* Dog begrænsede muligheder på nogle arealer, ring for yderligere information.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00