Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

Hammershus – Nordeuropas største borgruin

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed. Og det er ikke så underligt, for her kan du virkelig få gang i fantasien og opleve den bornholmske historie.

Hammershus er tidligst fra slutningen af 1200-tallet

Tidligere antog man, at Hammershus blev opført omkring 1259 for at befæste den magt over Bornholm, som ærkebispen af Lund (dengang dansk) havde fået over øen efter en aftale med kongen Svend Grathe. De følgende godt 500 år var Hammershus fæstning for Bornholms skiftende magthavere og der er utallige gange blevet bygget om og til på Hammershus. Helt ferske udgravnings- og forskningsresultater fra 2015 går dog ud fra, at borgen først blev bygget af en senere ærkebiskop i Lund, nemlig Jens Grand, som var ærkebiskop fra 1289-1302 – dvs. at borgen faktisk først stod klar i slutningen af 1200-tallet.

Leonora Christina på Hammershus

Efter Bornholms befrielse fra svenskerne i 1658, var Christian IV’s datter, Leonora Christina og hendes mand, Corfitz Ulfeldt, spærret inde på Hammershus i 1660-61 pga. landsforræderi, og en dramatisk flugt ned ad mure og klipper mislykkedes. I 1743 opgav magthaverne endeligt Hammershus, og bornholmerne kunne frit hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet.

Guidede ture med Bornholms Middelaldercenter

Du kan opleve Hammershus med guider igennem hele sæsonen, samt i påske og efterårsferien. Du kan se turene med Bornholms Middelaldercenters hjemmeside her. Her finder du både priser, tider og mulighed for at booke din billet online.

Mobilskattejagt på borgen

Den drilske mestertyv, Heidenreich, vil stjæle en uvurderlig skat fra Hammershus. Derfor opfordres alle børn og barnlige sjæle på Bornholm til at tage ud og hjælpe med at stoppe ham – med deres mobiltelefoner. Den fulde version af Mysteriet på Hammershus koster 45 kr., men man har mulighed for at prøve den første del af spillet gratis, ligesom der er gratis adgang til Hammershus. Læs mere her

Masser af sjove oplevelser på Hammershus

Der er masser at lave på Bornholms spændende ruin Hammershus. Både inde på den store borg og i naturområderne lige rundt omkring.

Naturstyrelsen og Hammershus

På Naturstyrelsens hjemmeside kan I finde masser af oplysninger om, hvad I kan opleve på Hammershus. Her kan I også finde information om parkeringsforhold og en særlig opfordring til de voksne. På hjemmesiden finder I også Naturstyrelsens folder om Hammershus samt spændende historier, I kan læse før besøget.

Det nye Hammershus Besøgscenter

Oplev Hammershus på en helt ny måde fra det nye besøgscenter ved Hammershus. Fra besøgscentret kan man se Hammershus i panoramaudsigt. Besøgscentret byder også på en fascinerende udstilling hvor der er mulighed for at læse om borgruinens utrolige historie.

Klik her for at læse mere om besøgscentret ved Hammershus.

Brohusets shop og café

I Brohusets familievenlige café kan du få stillet både den lille og den store sult. Her serveres kage, kaffe, forfriskninger og caféretter bestående af ærlig mad, der er inspireret af omgivelserne til fornuftige priser. Desuden finder du Brohusets shop, hvor du kan købe forskellige souvenirs.

Klik her for at læse mere om Brohusets café

Det er ikke tilladt at klatre på murene

Hammershus er en gammel borgruin, og selvom den bliver istandsat, er det altså ikke tilladt at klatre eller gå på ruinens mure.

Hør den spændende fortælling om Hammershus – for børn!

Tryk play og hør den spændende og lærerige historie om Nordeuropas største borgruin- fortalt af den tidligere Radio- og TV-vært Morten Resen fra GoLittle.

Social:

Åbningstider

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Entré

Gratis entré til Hammershus hele året rundt. Vær dog opmærksom på P-afgiften ved parkeringspladsen.

Tlf.

E-mail

Web

Hammershus

Slotslyngvej 9

3770 Allinge

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00