Efterår på Bornholm - udsigt til farverige oplevelser

Bornholm er klar til at blive opdaget på ny i efteråret.

Øens betagende natur står malet i årstidens smukke farver og inviterer dig på nye oplevelser. Gå på opdagelse i et eventyrlandskab med middelalderborge, sprækkedale og stejle klippekyster.

Oplev øens helt særlige atmosfære, nyd roen, det gode lokale køkken og hinanden. Bornholms størrelse gør, at du aldrig er længere end 30 min. fra den næste dejlige oplevelse.

Kun 3 timer fra København

Det tager blot 3 timer at rejse til Bornholm fra København over Øresundsbron og med hurtigfærgen fra Ystad til Rønne.

 

Gode overnatningstilbud i efteråret

Lige nu kan du finde mange gode overnatningstilbud – uanset om du er til hotelferie, ferielejlighed eller noget helt tredje. Team Bornholm står klar til at hjælpe dig. Med god service og mange års erfaring, skræddersyr de et ophold så det netop passer til dig og dine ønsker.

Find inspiration til
bornholmske seværdigheder her
Find din overnatning
hos Team Bornholm

3 gode grunde til at besøge Bornholm i efteråret

Her får du tre gode grunde til, hvorfor det netop er i dette efterår, at du skal holde en ferie på Bornholm:

 

1.

Oplev Bornholms enestående natur i nye farver

 

Billede: Hammershus borgruin på Nordbornholm.

I efteråret er Bornholm allersmukkest. Skyggerne bliver lange og efterårssolen fremhæver træerne og klippernes intense farver.

Nordeuropas største borgruin Hammershus findes fortsat på sin klippetop. Men i efteråret omringes borgen af en farverig natur i samme gyldne nuancer som borgruinens gamle sten. Måske en af sæsonens mest magisk oplevelse.

Udsigten over kysten og til Hammerknuden er enestående. Og det omkringliggende område byder på uanede muligheder for løb eller vandring. Oplev den smukke Opalsø og gå ad Stenhuggerstien, som fortæller om en del af Bornholms historie.

For dig der elsker at vandre, skal du også unde dig selv en tur ad Højlyngsstien. Vandreruten fører dig tværs over øen igennem storslået natur og forbi bisonerne i Bornholms største skov Almindingen.

Skoven er i sig selv et imponerende syn med sine klippedale, søer og klædt i de smukke efterårsfarver. Hele ruten er på 67 km, men du kan sagtens tage den i etaper.

Den kendte danske rejseskribent Sarah in the Green har besøgt Bornholm om efteråret og givet 6 bud på skønne oplevelser i den bornholmske natur

Video: Se Sarah in the Greens video om det bornholmske efterår.

 

2.

Efteråret er rigt på spændende oplevelser

 

Billede: Vandring i Ekkodalen.

Bornholms alsidige natur gør øen oplagt til alle former for aktive oplevelser i naturen. Du har rig mulighed for at være aktiv og opleve øen fra en ny vinkel. Med over 230 km gode cykelstier, kan du også let komme øen rundt på cykel og derned komme helt tæt på naturen.

Bornholm er også et mekka for lystfiskere. Øens størrelse gør det nemt, altid at finde et godt spot langs kysterne, hvor vindretningen er helt rigtig.

Vil du hellere ud og opleve efteråret på din mountainbike, så tilbyder Bornholm nogle af Danmarks bedste mountainbikespor i helt unikt terræn. Her er udfordringer for både begynder og meget øvede – mulighederne for at være aktiv i naturen på Bornholm er mange og varierede.

Derudover skal I naturligvis opleve øens spændende museer. Især Bornholms Kunstmuseum nær Helligdomsklipperne, inviterer indenfor til en særlig kulørt udstilling her i efteråret, hvor Ruth Campaus med Sunset Boulevard farverige mylarbaner forvandler Kunstmuseets smukke rum.

Du kan også besøge øens mange dygtige kunsthåndværkere. I et stort og ambitiøst program over 6 uger viser Bornholm Craft Weeks mangfoldigheden og kvaliteten af Bornholms kunsthåndværk.

I efteråret bugner det bornholmske spisekammer og naturen viser sin rigdom af bær, svampe og urter. Mange af øens fødevareproducenter og kokke sanker disse spiselige skatte, og du kan nyde det hele, når du besøger øens mange restauranter.

 

3.

Det er nemt og billigt at besøge Bornholm

 

Bornholm er Danmarks østligste punkt. Det er både nemt og billigt at tage færgen til Bornholm og for mange er rejsen netop en del af charmen.

I efteråret kan du komme ekstra billigt til Bornholm med Bornholmslinjens færge fra Ystad – Rønne. En billet med bil inkl. 5 passagerer kan fås fra kun 99 kr. Sejlturen tager 1 time og 20 min. og dermed er den samlede rejsetid blot 3 timer fra København via Øresundsbron.

Når du skal over Øresundsbron, kan du med fordel købe et BroPas. Med en BroPas rabataftale kører du altid over broen til halv pris, fra kun 175 kr., og allerede efter jeres første tur/retur, er årsaftalen tjent ind. Samtidig kan du drage fordel af mange andre medlemsfordele og rabatter ved at vælge en BroPas-aftale. Læs mere her.

Det har aldrig været nemmere eller billigere at opleve Bornholm i efteråret. Du kan finde gode tilbud på overnatning hos Team Bornholm her.

Pak kufferten og nyd rejsen. Bornholm i efteråret er svært at forklare, det skal opleves.

Besøg de spændende bornholmske museer
Oplev kunsthåndværk i verdensklasse
Smag på det bornholmske køkken

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00