Mærk efteråret på Bornholm

Bornholm er klar til at blive opdaget på ny i efteråret.

Øens betagende natur står malet i årstidens smukke farver og inviterer dig på nye oplevelser. Gå på opdagelse i et eventyrlandskab med middelalderborge, sprækkedale og stejle klippekyster.

Oplev øens helt særlige atmosfære og nyd roen, det gode lokale køkken og hinanden. Bornholms størrelse gør, at du aldrig er længere end 30 minutter væk fra den næste dejlige oplevelse.

Kun 3 timer fra København

Start rejsen over Øresundsbron, hvor du med rabataftalen ØresundGO kan komme over broen til kun 175 kr. pr tur. Samtidig byder efteråret også på billige færgebilletter – helt ned til 99 kr. for en bil inkl. 5 personer.

Gode overnatningstilbud i efteråret

Lige nu kan du finde mange gode overnatningstilbud – uanset om du er til hotelferie, ferielejlighed, sommerhus eller noget helt fjerde. 

Find inspiration til
bornholmske seværdigheder her
Find gode overnatningssteder

3 gode grunde til at besøge Bornholm i efteråret

Her får du tre gode grunde til, hvorfor det netop er i dette efterår, at du skal holde din efterårsferie på Bornholm:

 

1.

Oplev Bornholms enestående natur i nye farver

 

Billede: Hammershus borgruin på Nordbornholm.

I efteråret er Bornholm allersmukkest. Skyggerne bliver lange og efterårssolen fremhæver træerne og klippernes intense farver.

Besøg Hammershus og Hammeren

Nordeuropas største borgruin Hammershus findes fortsat på sin klippetop. Men i efteråret omringes borgen af en farverig natur i samme gyldne nuancer som borgruinens gamle sten. Måske en af sæsonens mest magiske oplevelser.

Udsigten over kysten og til Hammerknuden er enestående. Og det omkringliggende område byder på uanede muligheder for løb eller vandring. Oplev den smukke Opalsø og gå ad Stenhuggerstien, som fortæller om Bornholms unikke granit- og industrihistorie.

Vandring i skove og klippedale

For dig der elsker at vandre, skal du også unde dig selv en tur ad Højlyngsstien. Vandreruten fører dig tværs over øen igennem storslået natur og forbi bisonerne i Bornholms største skov Almindingen.

Skoven er i sig selv et imponerende syn med sine klippedale og søer klædt i de smukke efterårsfarver. Hele ruten er på 67 km, men du kan sagtens tage den i etaper.

6 skønne efterårsoplevelser

Den kendte danske rejseskribent Sarah in the Green har besøgt Bornholm om efteråret og givet 6 bud på skønne oplevelser i den bornholmske natur

Video: Se Sarah in the Greens video om det bornholmske efterår.

 

2.

Efteråret er rigt på spændende oplevelser

 

Efterår Bornholm Rørhatte - Michael StolzeBillede: Rørhatte. Tag på svampejagt – Bornholm bugner af  svampe  (Foto: Michael Stolze)

Det bornholmske efterår er rigt på spændende oplevelser, hvor roen og pladsen til at boltre sig er i top.

Oplev bornholmsk kunsthåndværk

Om efteråret er der god tid til at besøge øens mange dygtige kunsthåndværkere. Et godt sted at begynde er på Bornholms Center for kunsthåndværk i Hasle, som viser et bredt udsnit af de bornholmske kunsthåndværkere. Flere steder på øen kan du også selv få lov til at udforske dine kunstneriske evner og være kunsthåndværker for en dag.

Gode fødevarer og spændende museer

I efteråret bugner det bornholmske spisekammer, og naturen viser sin rigdom af bær, svampe og urter. Mange af øens fødevareproducenter og kokke sanker disse spiselige skatte, og du kan nyde det hele, når du besøger øens mange restauranter.

Mange af øens museer holder åbent året rundt. Her kan man opleve Bornholms elegante industrihistorie, stolte madtraditioner og skrækindjagende dinosaurer – i ly for efterårets lunefulde vejr.

Aktive oplevelser i naturen

Bornholms alsidige natur gør øen oplagt til alle former for aktive oplevelser i naturen. Med over 230 km gode cykelstier, kan du også let komme øen rundt på cykel og derned komme helt tæt på naturen.

Bornholm er også et mekka for lystfiskere. Øens størrelse gør det nemt altid at finde et godt spot langs kysterne, hvor vindretningen er helt rigtig.

Vil du hellere ud og opleve efteråret på din mountainbike, så tilbyder Bornholm nogle af Danmarks bedste mountainbikespor i helt unikt terræn. Her er udfordringer for både begynder og meget øvede.

Mulighederne for at være aktiv i på Bornholm om efteråret er mange og varierede.

 

3.

Det er nemt og billigt at besøge Bornholm

 

Nemt og hurtigt med færgen

Bornholm er Danmarks østligste punkt. Det er både nemt og billigt at tage færgen til Bornholm og for mange er rejsen netop en del af charmen.

I efteråret kan du komme ekstra billigt til Bornholm med Bornholmslinjens færge fra Ystad – Rønne. En billet med bil inkl. 5 passagerer kan fås fra kun 99 kr. Sejlturen tager 1 time og 20 min. og dermed er den samlede rejsetid blot 3 timer fra København via Øresundsbron.

Billigt over broen med ØresundGO

Når du skal over Øresundsbron, kan du med fordel benytte  ØresundGO eller Onlinebilletten. Med en ØresundGO rabataftale kører du altid over broen til den laveste pris, lige nu er det fra kun 170 kr., og allerede efter jeres første tur/retur, er årsaftalen tjent ind. Samtidig kan du drage fordel af mange andre medlemsfordele og rabatter ved at vælge en ØresundGO-aftale. Læs mere her.

Det har aldrig været nemmere eller billigere at opleve Bornholm i efteråret.

Pak kufferten og nyd rejsen. Bornholm i efteråret er svært at forklare – det skal opleves.

Besøg de spændende bornholmske museer
Oplev kunsthåndværk i verdensklasse
Smag på det bornholmske køkken

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00