Artikel

10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se

Fra de helt flade områder i det sydlige Bornholm til de meget klippefyldte områder på den nordlige del af øen - Bornholms natur er fuld af oplevelser.

Overalt på solskinsøen finder du smukke naturoplevelser. De fleste kender Dueodde Strand på det sydlige Bornholm og Helligdomsklipperne ved Bornholms Kunstmuseum. Men øen har også mange andre unikke naturoplevelser, som er værd at rejse efter. Her har vi samlet 10 gode forslag til spændende og mindeværdige naturoplevelser, som du bør opleve på Bornholm.

Se videoen herunder, eller læs mere om de 10 steder længere nede i artiklen.

10 steder som skal opleves

Herunder kan du læse mere om de 10 steder. Hvis du klikker på billederne, så kan du læse mere om hvert sted og finde vejvisning.

1

Dueodde Strand

Bornholms berømte sandstrand med sikkert det fineste sand i verden. Du kan tage en dukkert i Østersøens krystalklare og rene vand og opleve den flotte natur med de mange sandklitter. Du har også mulighed for at tage op i Dueoddes fyrtårn, hvorfra du kan se ud over stranden og Østersøen. Ved stranden finder du også forskellige caféer og iskiosker.

2

Helligdomsklipperne

Navnet stammer fra en hellig kilde. Stedet blev besøgt af mange, der kom for at blive helbredt for deres sygdomme. Helligdomsklipperne er omkring 20 meter høje og ligger ude i den til tider barske Østersø, som konstant slår ind mod klipperne og sætter sine spor i form af dybe kløfter. Ved helligdomsklipperne kan du besøge grotterne - Våde Ovn, Tørre Ovn og den Sorte Gryde. I Sorte Gryde kan du komme godt 60 meter ind i grotten.

3

Stavehøl vandfaldet i klippespalten

Stavehøl vandfaldet bliver dannet af åens vand, der løber i klippespalten. Vandfaldet er nok Bornholms smukkeste vandfald og har et fald på 3-4 meter. ”Høl” betyder fordybningen i åen og ”stave” stammer fra ordet ”stabbe”, der betyder knækkede træstammer. På vej til vandfaldet går du igennem en sti i sprækkedalen, hvor der er en fascinerende vegetation. Her har du blandt andet mulighed for at se ørreder og vandstær.

4

Randkløve Skår

Midt mellem Gudhjem og Svaneke finder du Randkløve skår - en af Bornholms flotteste naturoplevelser. Den 50 meter lange fredede klippespalte er et besøg værd og hvis du er til klatring på klipper, har du også mulighed for det. Fra klippestierne omkring Randkløve Skåret får du et fantastisk syn ud over klipper og hav.

5

De tre Rokkesten

I Paradisbakkerne finder du Bornholms største rokkesten. Stenen vejer ca. 35 tons. Rokkesten er vandreblokke, som indlandsisen har transporteret. I Bornholms store skov, Almindingen, finder du en anden stor rokkesten. Den vejer 7 tons. Den tredje rokkesten ligger i Rutsker Højlyng og er den kendteste med en vægt på ca. 20 tons. Alle tre rokkesten er et besøg værd - og er du stærk nok, kan du se om du kan få stenene til at rokke.

6

Døndalen

Lidt nord for Gudhjem ligger Døndalen med Danmarks største vandfald med et fald på cirka 20 meter. Fra udsigtspunktet Amtmandsstenen inde i dalen kan du se ud over trætoppene og over mod Christiansø. Der er flere vandrestier i dalen, som har forskellige sværhedsgrader. Uanset, om du er nybegynder eller erfaren vandrer, har du mulighed for at finde en rute, der passer dig.

7

Vang Granitbrud

Er du til en mountainbike tur, klatring på klipper eller foretrækker du at kigge på fuglelivet, så er Vang Granitbrud stedet for dig. Det tidligere granitbrud er nemlig blevet omdannet til et natur- og oplevelsescentrum med vandrestier, mountainbikeruter, shelters og rastepladser samt en mulighed for en dukkert ved Vang pier. Du kan udfordre dig selv ved at gå over DGI-broen, der krydser bruddet, og se ned.

8

Paradisbakkerne

Er du til smuk natur, skovområder og kan du lide gåture - så er Paradisbakkerne lige stedet. Det stærkt kuperede klippelandskab ligger på Østbornholm, ca. 3 km nordvest for Nexø. I Paradisbakkerne finder du også Bornholms største rokkesten. Der er anlagt forskellige smukke gåture, som du kan vælge imellem. De er på henholdsvis 3, 5 og 6,5 km. Køb evt. et lille oversigtskort i Bornholms Turistinformation.

9

Jons Kapel

Det sagnomspundne Jons Kapel giver dig en historisk oplevelse i klippen “prædikestolen” blandt de op til 40 meter høje klipper. “Prædikestolen” ligger for enden af en trætrappe med 222 trappetrin, der er anlagt i klippesprækkerne. Trappen giver rigtig god motion - specielt på vejen op igen.

10

Pissebækken

Du kan roligt drikke af pissebækkens vand, selvom navnet ikke lyder sådan. Navnet er formentlig opstået, da Pissebækken skummer når det falder ned og derfor med lidt god vilje kan ligne tis. Vandet kan du roligt drikke - det skulle være Bornholms reneste vand uden tilsætningsstoffer og med naturlige organismer.

Tema
Bornholms 10 mest populære attraktioner
Tema
10 interessante museer på Bornholm du også skal besøge
Tema
10 steder til det perfekte Instagram-billede
Tema
Her er 7 skjulte bornholmske naturperler til dig
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00