Almindingen

Besøg smukke Almindingen på Bornholm. Almindingen - eller "alle mands eje" - er Danmarks femtestørste skov på i alt ca. 6.000 hektar.

Almindingen på Bornholm
Midt på Bornholm finder du Almindingen, som er Danmarks femtestørste skov på i alt 6.000 hektar. Tag en tur i skoven og oplev bornholmernes smukke, store skov.

Spændende seværdigheder i Almindingen
Almindingen byder på mange spændende seværdigheder. Besøg bl.a. de gamle borge Lilleborg og Gamleborg, den store vandreblok Rokkestenen, som vejer ca. 7 tons, Bornholms største sprækkedal Ekkodalen, Rytterknægten, som er Bornholms højeste punkt på 162 m over havet, Arboretet, der er et yndet udflugtsmål for bornholmerne, Bastemose, Svinemose etc. Der er oplevelser til hundredvis af vandreture i Almindingen!

Fællesgræsning for hele Bornholm
Tidligere var det meste af Almindingen en træløs hede, som man kaldte Højlyngen, hvor der var fælles græsning for hele Bornholm, og dyr fra hele Bornholm græssede i skoven. Dyrene åd alle nye planter og til sidst blev der træmangel i Almindingen.

Hans Rømer blev ansat som skovrider
Kort før 1800 blev det derfor besluttet at genrejse Almindingen som skov, da der næsten intet var tilbage. Den unge bornholmer Hans Rømer blev ansat som skovrider og han såede og plantede og sørgede for, at Almindingen blev indhegnet, så de græssende dyr kunne holdes ude og den dag i dag kan du stadig opleve det imponerende Almindingsgærde.

Den fælles græsning blev udskiftet
Efter 1850 blev resten af den fælles græsning i Højlyngen udskiftet og meget blev til skov. I dag er der kun spredte rester af Højlyngen tilbage i Almindingen.

Se vandreture i Almindingen

Hent Naturstyrelsens folder om Almindingen
Find vandretur i Almindingen fra “367 ture i Bornholms natur”
Læs om handicapvenlig vandretur ved Bastemose
Læs om det populære motionsløb Almindingsløbet

Mød en bison i Almindingen på Bornholm

Social:

Info

Adresse:

  • Segenvej
  • 3720 Aakirkeby

Kontakt:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00