Almindingen Skov

Besøg smukke Almindingen på Bornholm. Almindingen - eller "alle mands eje" - er Danmarks femtestørste skov på i alt ca. 6.000 hektar. Her kan du blandt andet komme med på en guidet tur i bisonskoven.

Almindingen på Bornholm er Danmarks femtestørste skov

Midt på Bornholm finder du Almindingen, som er Danmarks femtestørste skov på i alt 6.000 hektar. Tag en tur i skoven og oplev bornholmernes smukke, store skov.

Spændende seværdigheder i Almindingen

Almindingen byder på mange spændende seværdigheder. Besøg bl.a. de gamle borge Lilleborg og Gamleborg; den store vandreblok Rokkestenen, som vejer ca. 7 tons; Bornholms største sprækkedal Ekkodalen; Rytterknægten, som er Bornholms højeste punkt på 162 m over havet; Arboretet, der er et yndet udflugtsmål for bornholmerne; Bastemose; Svinemose etc. Der er oplevelser til hundredvis af vandreture i Almindingen!

Fællesgræsning for hele Bornholm

Tidligere var det meste af Almindingen en træløs hede, som man kaldte Højlyngen, hvor der var fælles græsning for hele Bornholm, og dyr fra hele Bornholm græssede i skoven. Dyrene åd alle nye planter og til sidst blev der træmangel i Almindingen.

Hans Rømer blev ansat som skovrider

Kort før 1800 blev det derfor besluttet at genrejse Almindingen som skov, da der næsten intet var tilbage. Den unge bornholmer Hans Rømer blev ansat som skovrider og han såede og plantede og sørgede for, at Almindingen blev indhegnet, så de græssende dyr kunne holdes ude og den dag i dag kan du stadig opleve det imponerende Almindingsgærde.

Den fælles græsning blev udskiftet

Efter 1850 blev resten af den fælles græsning i Højlyngen udskiftet og meget blev til skov. I dag er der kun spredte rester af Højlyngen tilbage i Almindingen.

Se vandreture i Almindingen

Kom med på en guidet tur i bisonskoven

I et indhegnet område ved Chr. X’s Vej bor der en bisonflok på ca. 15 dyr. Dem kan du tage hen og se – eller kom med på en guidet tur i bisonskoven, som Naturbornholm tilbyder. Du kan læse mere i denne artikel: Mød en bison i Almindingen på Bornholm

Find også → mere information på NaturBornholms hjemmeside.

Overnat i skoven

I Almindingen skov må man telte frit i det område, der ligger mellem Bolsterbjergvej og Åsedamsvej, men hold dig til → reglerne om fri teltning, som du kan finde på Naturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om overnatning i det fri på Bornholm

Se også → hjemmesiden udinaturen.dk, hvor du kan finde et kort over store og små, primitive lejrpladser i naturen (klik på “fri teltningsområde”, “stor lejrplads” og “lille lejrplads”).

Social:

Info

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Tlf. +45 7254 3002

E-mail bon@nst.dk

Web naturstyrelsen.dk

Segenvej

3720 Aakirkeby

Offentlige toiletter

Ved Ekkodalshuset, Ekkodalsvejen 5, 3720 Aakirkeby

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00