Artikel

10 interessante museer du også skal besøge

Ved siden af de store attraktioner på Bornholm er der også en lang række mindre, mindst lige så spændende museer og attraktioner. Dem bør du absolut besøge - her er vores liste:

Her er 10 mindre museer på Bornholm - som du absolut bør se

1

Oluf Høst museet i Gudhjem

I Gudhjem kan du besøge Bornholmermaleren Oluf Høsts (1884-1966) atelier, der i dag er indrettet som museum. Flere af hans hovedværker kan i øvrigt ses på Bornholms Kunstmuseum udenfor Rø.

2

De Bornholmske Jernbaners (DBJ) museum i Nexø

Fra 1900-1968 kørte der jernbaner på det meste af øen. I dag er de blevet erstattet af busser, men i en nænsom restaureret bygning på havnen i Nexø kan du se, hvordan jernbanerne så ud.

3

Bornholms Automobilmuseum udenfor Aakirkeby

Hvis I er til gamle biler, et fuldt indrettet gammelt bilværksted og mange andre spændende ting fra tidligere tider, så bør I opleve dette spændende og hyggelige bilmuseum.

4

Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne

Bornholms historie har altid adskilt sig fra resten af landet, fordi øen ligger så langt ude i havet. Her på museet kan se I uniformer, klatre op i et panserkøretøj og få et indblik i flere hundrede års forsvarshistorie.

5

By- og Havemuseet Erichsens Gaard midt i Rønnes gamle bydel

Når I træder ind i den store have, der ligger bag huset, så træder I ind i en sand oase. Adgangen til haven er gratis. Og i museet Erichsens Gaard kan I se, hvordan det finere borgerskab levede i 1800-tallet. Og så er huset også det sted, hvor malerne Kristian Zahrtmann og Holger Drachmann ofte mødte hinanden.

6

Bornholms Tekniske Samling på Nordbornholm

Se og rør ved over 4000 små og store ting fra idag og fortiden. Hop op i en gammel brandbil eller oplev, hvordan en gammel strømgenerator startes.

7

Nexø Museum ved havnen i Nexø

Bliv klogere på svenskernes overfald af byen i 1645, russernes bombardementer i 1945 og fiskeriets undergang - det kun er nogle af de mange temaer, som i kan opleve på det fine bymuseum i Nexø.

8

Moseløkken Stenbrudsmuseum på Hammeren

I dette museum kan I komme tæt på Bornholms graniteventyr i det forrige århunderede. I granitbruddet arbejdes der den dag i dag, og en gang i mellem kan du se sportsfolk, der klatrer op ad de lodrette klippevægge.

9

Martin Andersen Nexøs Mindestuer i Nexø

Hvis du har læst bøger som Ditte Menneskebarn eller Pelle Erobreren, så kan du se i mindestuerne, hvordan forfatteren Martin Andersen Nexø (1869-1954) arbejdede og boede.

10

Gudhjem Museum i den gamle banegård

Gudhjem museum var tidligere en af Bornholms mange jernbanestationer og er i dag et fint og hyggeligt museum, med kunstudstillinger og en spændende lokalhistorisk udstilling.

Læs mere om de bornholmske seværdigheder

De bornholmske seværdigheder ligger tæt og der er så mange at vælge imellem, at du selv efter adskillige besøg på klippeøen stadig kan finde nye, interessante udflugtsmål.

Tema
Bornholms 10 mest populære attraktioner
Tema
Top 10 oplevelser på Bornholm
Tema
Besøg 10 naturoplevelser på Bornholm
Tema
10 steder til det perfekte Instagram-billede
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00