Besøg de fire rundkirker på Bornholm

Besøg Bornholms smukke rundkirker. Du finder de fire særprægede, bornholmske rundkirker i Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Ud af Danmarks i alt 7 rundkirker fra middelalderen, ligger de 4 af dem på Bornholm

Rundkirkerne er bygget som kombinerede kirker og forsvarsværker, og hver af de bornholmske rundkirker har deres eget særpræg.

Rundkirken med det runde kirkeskib

Rundkirkerne på Bornholm har, som de øvrige rundkirker i Danmark, et rundt kirkeskib. Og i stedet for et sideskib har rundkirken en central kerne, der enten er rund eller ottekantet.

Oplev Bornholms fire rundkirker

Når du kommer til Bornholm, bør du bestemt besøge en eller flere af øens rundkirker. Oplev Østerlars Rundkirke, der er Bornholms største og mest kendte rundkirke. Besøg også Olsker Rundkirke, der er den højeste og mest elegante af øens fire rundkirker. Gå heller ikke glip af Nylars Rundkirke, der er den bedst bevarede af de bornholmske rundkirker og sidst, men ikke mindst kan du opleve Nyker Rundkirke, der er den mindste og sandsynligvis også den yngste af Bornholms rundkirker.

Attraktioner
Østerlars kirke - Østerlars rundkirke
Attraktioner
Ny kirke - Nyker rundkirke
Attraktioner
Nylars kirke - Nylars rundkirke
Attraktioner
Ols kirke - Olsker rundkirke

Mange kirker på Bornholm

Der findes rigtig mange kirker på Bornholm til trods for, at øen først blev kristen omkring år 1060. I dag har Bornholm – tilsammen med de fire rundkirker – i alt 22 folkekirker samt mange menighedshuse og trosretninger. De fleste bornholmske kirker er åbne for besøg om dagen, i nogle af dem mod betaling af et mindre beløb.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00