Artikel

Vi vil gerne dele vores kærlighed til Bornholm med jer ❤

Dette er en hyldest til Bornholm og bornholmerne – faktisk til alle jer, som har Bornholm i hjertet og dermed er med til at gøre klippeøen til noget helt specielt.

Kærlighed til Bornholm

Dette er en fortælling om Bornholm og om generationers kærlighed til øen i Østersøen – både bornholmernes, tilflytternes og ikke mindst de gæster, der føler sig hjemme her. For uanset om du bor på øen eller blot nyder at komme på besøg, er du med til at gøre Bornholm til noget ganske særligt.

Bornholm går ind under huden på dig, og når du først har været på øen, så vil du helt sikkert komme igen. Bornholm er noget du deler med familie og venner, og I vil gøre Bornholm til en del af jeres historie og dermed slutter kærligheden til Bornholm aldrig.

Har du også Bornholm i hjertet, håber vi, at du får lyst til at dele denne film og dine minder om vores skønne ø. Dermed er du med til at hylde Bornholm, som et særligt skønt sted i Danmark.

Læn dig tilbage og nyd filmen.

De stolte bornholmske traditioner

Kærlighed alene har ikke gjort Bornholm til, hvad den er i dag. De bornholmske rødder stikker dybt, og generationers hårde arbejde, dygtighed og flid har skabt grobund for det Bornholm, som du bliver mødt af i dag. Bornholmerne har lært at bearbejde øens ressourcer og i dag bliver du mødt af kunsthåndværk i verdensklasse og et bornholmsk spisekammer, der høster stor anerkendelse i hele verden.

gaarden i Melsted, kan du blive klogere på smagen af Bornholm og samtidig besøge frilands- og landbrugsmuseet Melstedgård, som fortsat driver et gammeldags landbrug med eget dyrehold. Der er meget at være stolt og taknemmelig over.

Bornholms historie præger øens produkter og udvikling, og der er mange af de efterladte kulturhistoriske minder, du kan opleve rundt omkring på øen den dag i dag. Mange har besøgt Nordeuropas største borgruin Hammershus, som troner over Østersøen. Men der er også oplevelser at finde i øens graniteventyr, hvor du kan besøge de smukke efterladte stenbrud og tidligere industriområder, der i dag er blevet helårsoplevelser generobret af naturen – f.eks. i Vang Granitbrud.

I Hasle brød de ikke sten, men bjergede ler og kul. Dette har sat sine tydelige præg på naturen, besøg f.eks. Kultippens månelandskab eller Pyritsøen nær Sorthat.

For at forstå øens fortid og sjæl, er der en pallette af museer på øen, som helliger sig berømte malere, lokalhistorie, Bornholms tilblivelse eller internationalt anerkendte bornholmske forfattere.

 

Der er så meget at se og opleve på Bornholm hele året – og vi vil så gerne dele det med dig ❤ 

 

Tema
Bornholm byder på de bedste forårsoplevelser
Tema
Forårsfornemmelser - Gå på eventyr i naturen
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00