Artikel

Bornholms Kulturuge

Hvert år i uge 38, når den bornholmske sensommer med varme og farvepragt er på sit højeste, inviterer Kulturugen til fordybelse og forkælelse med kulturbegivenheder hver dag og på hele øen.

Bornholms Kulturuge er en stor og bredt favnende begivenhed med stort set alle kulturformer repræsenteret. Syv dage er ikke nok, og derfor varer Bornholms Kulturuge 2019 fra fredag den 13. til søndag den 22. september.

Mange forskellige kulturarrangementer på hele øen

Kulturugens store program med omkring 100 forskellige kulturaktiviteter er opdelt i ni kulturspor.

Du kan fx følge sporet for Historie og kulturhistorie og komme med til byvandringer, arkæologisk udgravning, udstillinger og åbent hus hos museer, samlinger og kulturinstitutioner.

Klassisk Musik kan opleves i kirker, i naturen og på restaurant.

Sporet med Rytmisk musik som jazz, blues, folkemusik og pop/rock fører dig også nye og utraditionelle steder hen – i år for første gang til informations centret ved Hammershus.

Kunst og Kunsthåndværk trækker hver deres egne spor hen over øen, og du får mulighed for at komme tæt på og i dialog med kunstnerne.

Teater/scenekunst vises på teater, men måske også på gaden og helt sikkert ude i naturen, når Cirkus i Soldalen præsenterer ny-cirkus og performance.

Litteraturen præsenteres med mange forskellige genrer rundt omkring et nyt sted på øen hver dag i Kulturugen.

Madkulturen har nok sit hovedsæde på madkulturhuset “gaarden” i Melsted udenfor Gudhjem, men glæd dig også til besøg ude hos nogle af Bornholms meget spændende og berømmede producenter.

Bornholms natur er så særegen og gemmer på så mange kulturspor, at den fortjener en kategori for sig selv – og det fik den for første gang i kulturugen 2018. Kom med og oplev den storslåede natur under kompetent og medrivende vejledning, og hør om bl.a. de sagn og myter, der knytter sig til de forskellige lokaliteter. Hvordan stedet har haft betydning for livet netop her.

Vi samler oplevelserne, så der er særligt fokus på en bestemt by hver dag i kulturugen, hvor aktiviteterne er koncentreret. Kulturugen er derfor en oplagt mulighed for at komme rundt på hele øen og samtidig nyde sensommerens natur scenerier.
Facebook kan du følge forberedelserne og se præsentation af de mange deltagende kunstnere.

 

Kom tæt på Bornholms dna, når du udforsker kulturlivet i uge 38

Programmet er organiseret i 9 forskellige kulturspor – Kunst, Kunsthåndværk, Rytmisk musik, Klassisk musik, Madkultur, Historie/Kulturhistorie, Teater/Scenekunst, Litteratur og Natur. Alle områder, hvor Bornholm på den ene eller den anden måde skiller sig ud. Samtidig er ugen inddelt, så der fra søndag til søndag er fokus på en bestemt by på øen. Så hvis du følger Kulturugens program er du sikker på at komme hele øen rundt.

Kulturugen har nogle faste begivenheder, hvor det ældste er koncertrækken Udenfor Sæsonen. Kulturuge-flagskibet med sanger og sangskriver Steffen Brandt tv-2 i spidsen trækker år efter år fulde huse, og igen i år har idémanden linet et stærkt hold op med solisterne: Steffen Brandt, Karmen Rõivassepp, Morten Nørby, Josefine Weber Hansen, Laura Ziani.

De bakkes som vanligt op af Jeppe Gram, Jeppe Skovbakke, Gustaf Ljunggren og Christoffer Møller. Der ud over medvirker et sammensat klassisk ensemble bestående af: Cæcilie Balling, violinist – Josefine Opsahl, cellist og komponist – Josefine Weber Hansen, mezzosopran og bratschist og Laura Ziani, cellist og vokalist.

Madkulturen gjorde sit indtog i Bornholms Kulturuge 2015 med udgangspunkt i det første regionale madkulturhus i Danmark, “gaarden”, der ligger i tilknytning til landbrugsmuseet Melstedgård uden for Gudhjem. Her inviteres til madkulturfest, hvor I bliver ført igennem et fortællende univers på den gamle gård, hvor historierne cirkler om den bornholmske madkultur, men også sagn og myter spiller en væsentlig rolle.

Mezzosopran Andrea Pellegrini har i en årrække optrådt i forskellige konstellationer med andre inviterede musikere. I 2019 rykker operasangerinden ud af teatret for at give os en helt ny version af operaen Carmen, der bliver opført på havnekajen i Nexø. Oplev dette brag af en musik- og danseforestilling i en rå fabrikshal. Se, hør og mærk hvordan en retskaffen officer mister grebet om sig selv pga. en kvinde der modsat andre kvinder kun kæmper for frihed. Carmen er skabt specielt til Bornholms Kulturuge af Andrea Pellegrini og Bornholms Teater og bliver fortalt af kroppe og stemmer frit efter Bizet og Prosper Mérimées Carmen.

Alt om Bornholms Kulturuge

På Bornholms kulturuges egen hjemmeside kan man finde alle informationer om årets arrangementer og arrangører.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00