Artikel

Bornholms Kulturuge

Hvert år i september, når den bornholmske sensommer med varme og farvepragt er på sit højeste, inviterer Kulturugen til 10 dage med fordybelse og forkælelse med kulturbegivenheder hver dag og på hele øen.

Bornholms Kulturuge er en stor og bredt favnende kulturfestival med stort set alle kulturformer repræsenteret. Syv dage er ikke nok, og derfor varer Bornholms Kulturuge 2023 fra fredag den 15. til søndag den 24. september.

200 kulturoplevelser på 10 dage

Med den smukke bornholmske sensommer som baggrund får du 10 dage fyldt med unikke koncerter på utraditionelle steder, kulturhistoriske byvandringer og guidede ture med naturen i fokus, workshops, udstillinger, rundvisninger og foredrag, danseforestillinger, teaterfestivaler, litteraturfestivaler, besøg hos kunsthåndværkere og smagen af Bornholm hos lokale fødevareproducenter.

Bornholms Kulturuge er en årligt tilbagevendende festival, som i 2023 gennemføres for 23. gang.

Vi samler oplevelserne, så der er særligt fokus på en bestemt by hver dag i kulturugen, hvor aktiviteterne er koncentreret. Kulturugen er derfor en oplagt mulighed for at komme rundt på hele øen og samtidig nyde sensommerens natur scenerier. Se programmet fra 2022 her.

Facebook kan du følge forberedelserne og se præsentation af de mange deltagende kunstnere.

Udforsk de 9 kulturspor

Du kan opleve Bornholms særegne historie og kulturhistorie, kunsthåndværk i verdensklasse, teater og scenekunst på små og meget forskellige scener, billedkunst, musik i mange genrer – både klassisk og rytmisk, gastronomi med lokale fødevarer, en litteraturfestival med både bornholmske og andre danske forfattere og sidst men ikke mindst, så kan du opleve den helt unikke bornholmske natur.

Kulturugens program er inddelt i 9 forskellige kulturspor, som du kan plukke i og sammensætte til din helt personlige festival.

Kulturugen har nogle faste begivenheder, hvor det ældste er koncertrækken ”Udenfor Sæsonen”. Kulturuge-flagskibet med sanger og sangskriver Steffen Brandt tv-2 i spidsen trækker år efter år fulde huse.

I 2022 kunne de besøgende glæde sig over teaterfestival både på det lokale Rønne Theater samt på BIRCA i Klemensker, hvor dans og performance er omdrejningspunktet. Kulturugen byder altid på noget for alle aldre, og i 2022 kunne du tage på keramik- og billedkunstworkshop med dine børn, nyde udstillinger med dine kære og opleve sansevandring i den bornholmske natur. Den klassiske musik er hvert år flot repræsenteret, og i 2022 var ingen undtagelse. Her kunne du oplev bl.a. Malmøoperaen, den verdenskendte og lokale Bjarke Mogensen på accordeon, og kulturfestival fra Estland, der bidrager med både musik og madkultur i et baltisk møde på Bornholm.

Vi glæder os til at se dig i 2023!

Alt om Bornholms Kulturuge

På Bornholms kulturuges egen hjemmeside kan man finde alle informationer om årets arrangementer og arrangører.

Tema
Se det spændende program for Kulturugen 2022 her
Tema
Oplev Bornholm Craft Weeks
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00