Artikel

Bornholms Kulturuge

Hvert år i uge 38, når den bornholmske sensommer med varme og farvepragt er på sit højeste, inviterer Kulturugen til fordybelse og forkælelse med kulturbegivenheder hver dag og på hele øen.

Bornholms Kulturuge er en stor og bredt favnende begivenhed med stort set alle kulturformer repræsenteret. Syv dage er ikke nok, og derfor varer Bornholms Kulturuge 2021 fra fredag den 17. til søndag den 26. september.

100 kulturoplevelser på 10 dage

Med den smukke bornholmske sensommer som baggrund får du 10 dage fyldt med unikke koncerter på utraditionelle steder, kulturhistoriske byvandringer og guidede ture med naturen i fokus, workshops, udstillinger, rundvisninger og foredrag, danse- og cirkusforstillinger, besøg hos kunsthåndværkere og fødevareproducenter.

Bornholms Kulturuge er en årligt tilbagevendende festival, som i 2021 gennemføres for 21. gang.

Vi samler oplevelserne, så der er særligt fokus på en bestemt by hver dag i kulturugen, hvor aktiviteterne er koncentreret. Kulturugen er derfor en oplagt mulighed for at komme rundt på hele øen og samtidig nyde sensommerens natur scenerier.
Facebook kan du følge forberedelserne og se præsentation af de mange deltagende kunstnere.

 

9 kulturspor, du kan udforske

Du kan opleve Bornholms særegne historie og kulturhistorie, kunsthåndværk i verdensklasse, teater og scenekunst på små og meget forskellige scener, billedkunst, musik i mange genrer – både klassisk og rytmisk, gastronomi med lokale fødevarer, en litteraturfestival med både bornholmske og andre danske forfattere og sidst men ikke mindst, så kan du opleve den helt unikke bornholmske natur.

Kulturugens program er inddelt i 9 forskellige kulturspor, som du kan plukke i og sammensætte til din helt personlige festival.

Kulturugen har nogle faste begivenheder, hvor det ældste er koncertrækken Udenfor Sæsonen. Kulturuge-flagskibet med sanger og sangskriver Steffen Brandt tv-2 i spidsen trækker år efter år fulde huse.

Madkulturen gjorde sit indtog i Bornholms Kulturuge 2015 med udgangspunkt i det første regionale madkulturhus i Danmark, “gaarden”, der ligger i tilknytning til landbrugsmuseet Melstedgård uden for Gudhjem. Her inviteres til madkulturfest, hvor I bliver ført igennem et fortællende univers på den gamle gård, hvor historierne cirkler om den bornholmske madkultur, men også sagn og myter spiller en væsentlig rolle.

Alt om Bornholms Kulturuge

På Bornholms kulturuges egen hjemmeside kan man finde alle informationer om årets arrangementer og arrangører.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00