Artikel

Bornholms Kulturuge

Hvert år i uge 38, når den bornholmske sensommer med varme og farvepragt er på sit højeste, inviterer Kulturugen til fordybelse og forkælelse med kulturbegivenheder hver dag og på hele øen.

bornholmskulturuge

Bornholms Kulturuge har langsomt - men sikkert - udviklet sig til en stor og bredt favnende begivenhed med stort set alle kunstformer repræsenteret. Syv dage er ikke længere nok, og derfor varer Bornholms Kulturuge 2019 fra fredag den 13. til søndag den 22. september.

Mange forskellige kulturarrangementer på hele øen

Kulturugens store program med omkring 100 forskellige kulturaktiviteter er opdelt i en række kulturspor.

Du kan fx følge sporet for Historie og kulturhistorie og komme med til byvandringer, arkæologisk udgravning, udstillinger og åbent hus hos museer, samlinger og kulturinstitutioner.

Klassisk Musik kan opleves i kirker, på udstillingssteder, måske i naturen eller på en gammel bondegård.

Sporet med Rytmisk musik som jazz, blues, folkemusik og pop/rock  fører dig også nye og utraditionelle steder hen.

Kunst og Kunsthåndværk trækker hver deres egne spor hen over øen, og du får mulighed for at komme tæt på og i dialog med kunstnerne.

Teater/scenekunst vises på teater, men måske også på gaden og helt sikkert ude i naturen.

Litteraturen præsenteres med mange forskellige genrer rundt omkring et nyt sted på øen hver dag i Kulturugen.

Madkulturen har nok sit hovedsæde på madkulturhuset “gaarden” i Melsted udenfor Gudhjem, men glæd dig også til besøg ude hos nogle af Bornholms meget spændende og berømmede producenter.

Bornholms natur er så særegen og gemmer på så mange kulturspor, at den fortjener en kategori for sig selv – og det fik den for første gang i kulturugen 2018. Kom med og oplev den storslåede natur under kompetent og medrivende vejledning, og hør om bl.a. de sagn og myter, der knytter sig til de forskellige lokaliteter. Hvordan stedet har haft betydning for livet netop her.

Vi samler oplevelserne, så der er særligt fokus på en bestemt by hver dag i kulturugen, hvor aktiviteterne er koncentreret. Kulturugen er derfor en oplagt mulighed for at komme rundt på hele øen og samtidig nyde sensommerens natur scenerier.
Facebook kan du følge forberedelserne og se præsentation af de mange deltagende kunstnere.

 

 

Faste indslag i Bornholms Kulturuge

 

Kulturugen har nogle faste indslag, hvor det ældste er koncertrækken Udenfor Sæsonen. Her lader Steffen Brandt kendte, etablerede kunstnere optræde i nye sammenhænge med unge, nye talenter. Deltagerne prøver kræfter med både egne og hinandens værker. Projektet blev i 2011 præmieret af Statens Kunstråds Musikudvalg for sin unikke karakter. Selvom konceptet er det samme, så bliver hvert års udgave til nye overraskelser – og disse koncerter bliver ikke gentaget andre steder – det sker kun den ene gang og kun på Bornholm.

Madkulturen gjorde sit indtog i Bornholms Kulturuge 2015 med udgangspunkt i det første regionale madkulturhus i Danmark, “gaarden”, der ligger i tilknytning til landbrugsmuseet Melstedgård uden for Gudhjem. Her åbnes op for en Madkulturfest, hvor de lokale råvarer indtager en hovedrolle. Mette Martinussen sørger for en blanding af madkunst og iscenesættelse, så overraskelserne står i kø.

Mezzosopran Andrea Pellegrini har i en årrække optrådt sammen med den bornholmske accordeonvirtuos Bjarke Mogensen i forskellige konstellationer med andre inviterede musikere. Det blev til flere år med Klassisk på Kanten på Rønne Theater. Vi venter foreløbig spændt på, hvad der skal afløse Klassisk på Kanten, men ét er sikkert: Vi skal ikke undvære Andrea Pellegrini og Bjarke Mogensen.

Alt om Bornholms Kulturuge

På Bornholms kulturuges egen hjemmeside kan man finde de mest opdateret informationer om årets arrangementer og arrangører.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00