Artikel

Bornholm i efterårsferien: 20 sjove oplevelser for børn

Bornholm forbindes oftest med sol og sommer. Men øen har også en masse at byde på i efteråret. Børn i byen har udvalgt 20 familievenlige steder, I kan besøge i efterårsferien, med sjove og nære oplevelser både inde og ude.

Caroline Meldgaard

Direktør, Børn i byen

https://bornibyen.dk/koebenhavn

Med noget af det smukkeste vilde natur i Danmark, er Bornholm et skønt sted at gå på opdagelse for hele familien. Klippeøen er meget børnevenligt indrettet med korte afstande, små veje, rundkirker og sjove bynavne. Nylars, Østermarie, Rutsker og Sorthat-Muleby er bare et par eksempler. Miniput-øen er på mange måder et dejligt alternativ til udlandsrejserne, der af gode grunde må aflyses i år. Der er nemlig masser af eventyr og strejf af udland på den lille solskinsø i Østersøen.

Klipper og vandring

Det er sjovt for børn at opleve klippelandskabet på Bornholm, fordi det er så anderledes end hvad der findes i resten af landet. Så selvfølgelig skal I rundt og se de mange naturseværdigheder, som øen har at byde på. Tag forbi sprækkedalen Randkløve Skår, der rager op i landskabet – I kan ikke undgå at se det, hvis I følger redningsstien mellem Saltuna og Ypnasted. Der er også Hammerknuden – øens nordligste naturområde – som både byder på Hammeren fyr, Opalsøen, Hammersøen, Hammerodde fyr, Hammerhavnen og Hammershus. Følg en af de mange vandrestier, og få én på opleveren. Eller gå en tur mellem Tejn og Gudhjem, og stød på en af Danmarks største naturseværdigheder. Her finder I nemlig Helligdomsklipperne! Hvis I er “heldige” støder I endda på nogle af de grotteedderkopper, der holder til i grotterne ved klipperne.

Tip! Når I er på Hammershus, så prøv lige den sjove mobilskattejagt, og vær med til at løse mysteriet, der gemmer sig i den gamle borgruin.

Gourmet for hele familien

Bornholm er kendt for sit kulinariske køkken med lokale specialiteter i lange baner. Tag på tour de søde sager, og guf jer gennem Karamelkompagniet i Gudhjem, Bolcheriet i Svaneke, Iskalas i Allinge og Bornholmsk Honning i Østermarie, hvor I kan lære om biavl på Bornholm og smage på de lækreste honninglakridser (bare vær opmærksom på, at der kun er åbent efter aftale i ydersæsonen). Når I trænger til et ordentligt måltid mad ovenpå alt det søde, kan I svinge forbi et af øens mange røgerier eller hyggelige restauranter og caféer. I kan naturligvis også begive jer ud i madlavningen på egen hånd med skønne friske råvarer fra Torvehal Bornholm eller Gaarden.

Action under åben himmel

Der er også rig mulighed for en ferie med action og fart over feltet, hvis I har lyst til adrenalinsus og sved på panden. Snup en kajaktur langs klippekysten hos Eastwind eller få frisk luft i kinderne med en tur på mountainbike i skovene omkring Rytterknægten hos Trailcenter Bornholm. Hvis ikke I lider alt for meget af højdeskræk, kan I også udfordre hinanden med en klatretur i trætoppene hos Nature Park Bornholm i Rø.

Udendørs familieaktiviteter

Skal ferien byde på minigolf i verdensklasse, bør I kigge forbi Bornpark i Gudhjem, hvor de 18 baner er udformet som 18 af Bornholms seværdigheder – de er både flotte og sjove at spille sig igennem. I kan også tage på en rejse tilbage i tiden og besøge Bornholms Middelaldercenter, hvor I kan skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyret, gå på skattejagt og meget mere. Frilandsmuseet er 15 hektar stort, og byder altså på et hav af sjove aktiviteter for store og små. På solskinsøen finder I også det populære Bornholms Rovfugleshow med falke, ørne og en masse andre dyr, der slet ikke har noget med rovfugle at gøre.

Tip! Gå på eventyr i naturen med den gratis app Natureventyr, som byder på 3 unikke og sjove fortællinger om naturen, I befinder jer i.

Indendørs oplevelser

Heldigvis er der også masser af indendørs aktiviteter på Bornholm, som I kan kaste jer over på regnvejrsdagene. På NaturBornholm kan I blive klogere på øens natur gennem forskellige udstillinger i den moderne bygning i Aakirkeby. Her finder I også repræsentanter fra det Bornholmske dyreliv med alt fra hugorme til bisoner. Er ungerne til kunst, er der også god mulighed for at få stillet kultursulten på Bornholms Kunstmuseum, der udstiller kunst og kunsthåndværk – altsammen med en tilknytning til øen. Eller dyk ned i alt om 2. verdenskrig og den kolde krig i Bornholmertårnet, der er et oplevelsescenter for hele familien med forskellige udstillinger og et 70 meter højt udkigstårn – sejt!

Børnevenlig feriepark

Team Bornholm tilbyder dejlige feriehuse i Storløkke Feriepark, der ligger tæt på mange af Bornholms store seværdigheder, så I nemt kan komme rundt og opleve øen. Nyd også stedets mange lækre faciliteter for hele familien! Der er både overdækket og opvarmet swimmingpool, svævebane, boldbaner, legeland, hoppepude og en masse andre sjove aktiviteter for børn.

Efterårs-hygge i sommerhus

I har også mulighed for at flytte ind i et sommerhus gennem NOVASOL feriehusudlejning. Det er særligt oplagt her i efteråret, hvor det jo er højsæson for hygge og samvær – og hvad er hyggeligere end en familietur i sommerhus? Når I har tilbragt dagen i naturen, kan I tænde op i brændeovnen, spille spil og nyde hinandens selskab i de hyggelige og hjemlige rammer.

Rejs til Bornholm fra kun kr. 99,-

Turen til Bornholm behøver ikke at være dyr. Rejsen fra København tager kun tre timer, hvis I kører over Øresundsbroen til Ystad og tager hurtigfærgen. Er I ude i lidt god tid, kan I selv i efterårsferien få færgebilletterne fra kun 99,- inkl. bil +5 personer.

Det er også muligt at tage den direkte færge fra Køge på Sjælland – sejltiden er 5½ time, billetterne fås her fra 199,- inkl. bil +5 personer.

I kan naturligvis også komme til Bornholm med fly – det er nemt og hurtigt.  DAT har flere daglige afgange og selve flyturen tager kun 35 min. Hvis I gerne fortsat vil have friheden af at kunne komme rundt på øen i bil, så har Bornholm flere biludlejere, som I kan benytte.

Halloween på Bornholm

Der er flere spændende og (u)hyggelige Halloween-arrangementer på Bornholm – flere af dem foregår i efterårsferien.

Tema
Gourmet i børnehøjde
Tema
Aktive oplevelser for børnefamilier på Bornholm
Tema
Efterår med børn på Bornholm
Tema
Cykelruten for børnefamilier
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00