Artikel

Børne-cykelruten på Bornholm

Børne-cykelruten på Bornholm er perfekt for børn og barnlige sjæle – ja, for hele familien. Børne-cykelruten på Bornholm varer op til 7 dage.

Skal du med far og mor på cykelferie på Bornholm, så er børne-cykelruten lige noget for dig. Den korteste etape på cykel er 6 km, den længste er 33 km. Det er korte afstande med plads til at sove længe, gøre stop undervejs og nyde den bornholmske natur. Og så er der ikke særlig mange stejle bakker.

Gode cykelstier på Bornholm

Børne-cykelruten på Bornholm er lagt på gode cykelstier, hvor mange af dem er væk fra bilerne. Der er plads til, at du kan køre ved siden af mor og far og også have jeres cykelanhænger med. Da børne-cykelruten er lagt på de mange gode bornholmske cykelstier, er den meget trafiksikker. På mange af strækningerne kører du på det nedlagte jernbanespor midt i landskabet, langt væk fra den øvrige trafik. Det betyder, at de voksne ikke hele tiden skal holde et vågent øje med dig – du kan køre på cykelstien i dit eget tempo.

Følg børne-cykelruten i en uge eller bare nogle få dage

Du kan vælge at følge børne-cykelruten i en hel uge eller bare nogle få dage. Du og din familie behøver ikke at følge børne-cykelruten hver dag, hvis der er ting, I ikke har lyst til at se undervejs, eller hvis I bare trænger til en hviledag på Bornholm.

Til de voksne

Børne-cykelruten på Bornholm kan køres igennem på en uge, hvoraf to af dagene er afsat til at slappe af i henholdsvis Brændesgårdshaven ved Svaneke og i Rønne by. Aktiviteterne kan snildt ændres, som I har lyst – eller de kan springes over. I kan også vælge nogle andre end de cykelruter, der er nævnt her, I kan så bare ikke være sikre på at køre på cykelsti. Børneruten er i alt 112 km lang – en overkommelig distance for selv de mindste.

Hold mange små pauser på cykelferien

Når I holder cykelferie på Bornholm, er det vigtigt, at der er tid til at holde mange små pauser undervejs, hvor børnene kan opleve, se og røre ved ting. Husk at nyde naturen – der er mange oplevelser i den alene; det er ikke ualmindeligt at se rådyr, traner og harer, mens I cykler på Bornholm.

Cykeludlejning på Bornholm

Der er flere muligheder for at leje cykler – også for børn. Børnene kan få deres egen cykel, eller hvis de er små, en cykelanhænger at sidde i, mens mor eller far trækker læsset. Afhængig af hvor cykelferien starter, kan I vælge at tage bilen med færgen over, eller komme til fods og så leje cyklerne i Rønne eller ude på øen.

Tip!

Giv børnene deres eget kamera med – fx et engangskamera eller en mobiltelefon. Deres oplevelse af cykelferien kan vise sig at være noget anderledes end de voksnes, og det er rigtig sjovt at se, når I er hjemme igen fra cykelferien på Bornholm.

Cykelrutens etapper

Børnecykelruten er tilrettelagt således, at I kommer rundt om hele øen – i forskellige etapper, som I kan tage i netop jeres eget tempo. Der er mulighed for at lave afstikkere fra den oprindelige rute for at se diverse seværdigheder.

1. etape: Rønne – Bådstad ved Helligdomsklipperne

Distance: 20 km (inkl. smut til Rokkestenen: 24 km)
Oplevelser: Nyker Rundkirke, Rokkestenen, Helligdomsklipperne

2. etape: Bådstad – Gudhjem – Østerlars – Svaneke

Distance: 33 km (genvej 28 km)
Oplevelser: Melstedgård, Østerlars Rundkirke, Bornholms Middelaldercenter

3. etape: Svaneke – Brændesgårdshaven – Svaneke

Distance: 6 km
Oplevelser: Brændesgårdshaven

4. etape: Svaneke – Nexø

Distance: 9 km
Oplevelser: Bolsjekogeri, lakridser, karameller, chokolade, is i Svaneke, Bornholmske jernbane (DBJ) museum

5. etape: Nexø – Aakirkeby

Distance: 14 km
Oplevelser: NaturBornholm

6. etape: Åkirkeby – Pedersker – Rønne

Distance: 30 km (genvej 16 km)
Oplevelser: Røgeriet i Arnager, alternativ: Nylars rundkirke

7. etape

Distance: Ingen (det bestemmer I selv)
Oplevelser: Rønne, med museer og andet

Hent vores cykelguide fra webshoppen

Lille hæfte med praktiske informationer om øens mange gode cykelveje.

Download brochuren som PDF.

Gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00