Artikel

Gourmet i børnehøjde

Mange børn elsker at lave mad. Måske er ferien netop der, hvor der er tid til at lade børnene snuse til madlavningens kunst.

Lær, hvordan du kan lave bornholmsk gourmetmad

Det er ikke kun de voksne, der kan glæde sig over det bornholmske madeventyr, ’gourmet-øen’ som danske og internationale medier skriver så mange artikler om. Øens fødevareproducenter og restauranter har i stigende grad fokus på kvalitet, og der sker også en hel masse for børnene på madfronten.

Workshops, madkurser og andre events på Madkulturhuset Gaarden i Melsted er blevet populære hos børnefamilier. Mange af de velsmagende ingredienser fra det bornholmske skatkammer af fødevarer kan børn i Madkulturhuset være med til at omdanne til lækre retter. Her lærer de videbegærlige poder også noget om den bornholmske naturs store spisekammer af urter, svampe, bær, frugt osv.

Når I har opdaget, hvad der kan pilles og plukkes i det grønne, og hvad det kan bruges til i madlavningen, så overvej et stop ved de lokale vejboder med friskt grønt og frugt. Så er I for alvor klar til at eksperimentere med jeres egen version af bornholmsk gourmetmad.

Hvis I en dag ønsker at spise ude, så har øen har flere gourmet-restauranter, hvor børn er mere end velkomne, ligesom der er hyggelige familiespisesteder, som kender børns livretter.

Gourmet i børnehøjde

Taler vi om bornholmsk madkultur, så bliver det ikke mere autentisk end silderøgerierne, som ligger som perler på snor langs kysten i Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø, Snogebæk, Østre Sømark og Arnager. De fleste børn elsker at spise på røgerierne, måske se de røgede sild komme ud af ovnen. Det store udvalg af fiskespecialiteter sikrer som regel, at der er noget for enhver smag – også den kræsne.

Når den dejlige mad er fordøjet, så kan det være tid til ’det søde Bornholm’. Større mangfoldighed af hjemmelavede søde sager skal man lede længe efter. Øens mange idérige producenter er helt oppe på beatet, hvad enten det gælder lækre hjemmelavede is og læskedrikke indeholdende lokal frugt og bær, håndfremstillet chokolade og bolsjer, himmelske karameller, velsmagende lakrids, vingummi, ja, vi kan blive ved.

Se hvordan maden bliver til

Meget af ’det søde Bornholm’ er fremstillet uden e-numre, nogle gange glutenfrit, sukkerfrit, økologisk osv. Flere steder er det muligt at overvære fremstillingen, lære om produktet og måske få lov til at deltage og få inspiration til at gå i gang derhjemme.

Gourmet i børnehøjde

1

Gaarden

I Danmarks første regionale Madkulturhus kan du blive klogere på den bornholmske mad. Bygningen er også samlingen af de bornholmske fødevareproducenter.

2

Torvehal Bornholm

Torvehal Bornholm er den nye torvehal i det gamle Rønne Slagtehus - hvor du kan købe bornholmsk producerede fødevarer, samlet under et tag. Her er der også en café og en vinbar

3

Gudhjem Røgeri

Gudhjem Røgeri er det mest ægte og autentiske sted at nyde sin "Sol Over Gudhjem". Se vores store populære buffet og menukort.

4

Sandvig IS Kalas

Sandvig IS Kalas og cafeen Kalas-Kalas ligger midt i klipperne ved Sandvig Havn. Her produceres dagligt is på bornholmsk økologisk mælk og med frugter fra øens haver.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00