Artikel

Aktive oplevelser for børnefamilier på Bornholm

Ingen andre steder i Danmark finder du så stor en tæthed af unikke og familievenlige outdooraktiviteter som på Bornholm. Jeg besøgte øen på en miniferie med min familie netop af dén grund.

Line Wagener

Line er outdoorelsker og redaktør på Danmarks største outdoorblog om aktiv ferie og friluftsliv med børn

alleud.dk

Vi e-e-eelsker aktive ferier. Både actionprægede aktiviteter og de rolige oplevelser helt tæt på naturen. Derfor var Bornholm et oplagt valg til en aktiv familieferie for os.

Her er 5 aktive oplevelser, som jeg varmt kan anbefale andre børnefamilier. Vi rejste med en niårig, der deltog med stor begejstring i de forskellige aktiviteter.

Vores personlige favoritter:

 1. Klippeklatring i Vang Granitbrud
  Klipperne var lodrette. Men med kyndig instruktion forcerede vi den ene klippevæg efter den anden. Klatringen gav adrenalinkick, og det var fedt at opleve, at nybegyndere og børn sagtens kunne deltage.
 2. Vandring i Almindingen: Ekkodalen og Rytterknægten (gratis)
  Med snacks lommerne vandrede vi gennem Ekkodalens lavland, råbte efter Møller og hans øller, kom forbi vilde udsigtspunkter og helt op Rytterknægtens udsigtstårn. Bjergtagende smuk vandretur.
 3. Edderkoppetur i klippegrotten ’Den sorte gryde’ (gratis)
  Bølgerne slog hårdt mod klipperne. Men vi smøg os forbi skumsprøjtene og ind i den smalle og 60 meter dybe klippesprække. ’Wow – dét her er fedt’, sagde familiens yngste, da lyset fra vores pandelamper ramte en stor grotteedderkop dybt i grottens bund.
 4. Kajaktur langs klippekysten (book hos GoBornholm)
  Vi gled stille gennem vandet i dobbeltkajakker. Langs Hammerknudens lodrette klippevægge, ind i klippespalter og forbi Hammershus Slotsruin. Åndeløs smuk og aktiv naturoplevelse for hele familien.
 5. Døndalens vandfald (gratis)
  Ét af Danmarks højeste og vildeste vandfald ligger gemt på Nordbornholm. En kort vandretur førte os ind til vandfaldet, som bare oplevelses.

 

Fortsættes efter billedet

Hvor skal børnefamilien bo på Bornholm?

Vi valgte vandrehjemmet Nordly pga. beliggenheden. Her var kort afstand til Hammerknuden, Opalsøen, Hammer Havn, som var start for havkajakturen og Vang Granitbrud, hvor vi klatrede.

Men Nordly havde mange andre forcer: Familieværelserne var lyse og rummelige. Værtsparret Simone og Martin mødte os med stor store smil og serverede hjemmelavet mad langt over normalt vandrehjemsniveau.

Vi spillede fodbold på vandrehjemmets boldbane og hyggede os med brætspil i den hjemlige opholdsstue. Lige efter vores besøg blev vandrehjemmets store granitbålplads færdig. Nu kan børn bage snobrød, mens forældre nyder solnedgang, kølig hvidvin og udsigt til Hammerknuden.

Nordly har netop dét, en aktiv børnefamilie drømmer om.

3 grunde til, at vi vender tilbage til Bornholm

1

Ufatteligt mange oplevelsesmuligheder for aktive familier

En miniferie var slet ikke nok. Vi vender tilbage for at cykle på øens cykelruter og vandre kystruten Bornholm Rundt. De unikke klippeoplevelser – klatring, MTB mellem klipperne i Almindingen og kajak langs klippekysten – blev vi heller ikke færdige med.

2

Korte afstande gør det supernemt

Uanset om I ankommer i egen bil, på cykler eller med fly, er det nemt at komme omkring. Tidsspilde til transport er aldrig et issue. Alt er indenfor kort afstand.

3

Gæstfriheden er stor og naturen er helt unik

Vi mødte kun venlighed overalt på øen. Og fordi Bornholm tilmed har så spektakulær natur er der kun ét at sige: See you soon, Bornholm!

Tema
Børne-cykelruten på Bornholm
Tema
Gourmet i børnehøjde
Tema
Børnevenlig ferie på Bornholm
Tema
Ugeprogram for børnefamilier
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00