Trailcenter Bornholm

Mountainbikesporene omkring Rytterknægten er en MTB-oplevelse, der er helt unik for Danmark. Prøv kræfter med det bornholmske urfjeld i Almindingen, hvor du finder hele 17 mountainbikespor med fokus på sjove og udfordrende nedkørsler. Her lægges der op til mange timers leg på cyklen. Sporene er blevet lavet af Trailbuilders Bornholm i samarbejde med Naturstyrelsen og Destination Bornholm.

Et sporsystem med muligheder

Trailcenter Bornholm i Almindingen er ikke spor som man kender dem fra resten af Danmark. Sporene ligger mange steder direkte på klipperne, og det stejle og vekslende terræn giver meget stor variation i sporenes forløb og sværhedsgrader. Der er heller ikke tale om en klassisk rundtur, men om et vidt forgrenet netværk af spor. Fokus er på sjove og udfordrende nedkørsler. For at udnytte terrænnet maksimalt deler mange af nedkørslerne de samme opkørsler. Området har mange sten og klipper, så man kan godt slå sig alvorligt ved styrt. Vær derfor opmærksom, og stå gerne af og inspicer de teknisk svære strækninger, inden du kører dem første gang. Kør altid med hjelm; også gerne med knæbeskyttere, handsker og rygskjold. De fleste spor er belagt med knust granit så de kan køres det meste af året – men vi opfordrer til, at man skåner sporene når det er særlig vådt.

 

Spor til enhver smag

I Trailcenter Bornholm finder du spor af forskellige sværhedsgrader efter danske standarder; lige fra grøn (meget let) til sort (svær), hvor et par af de sværeste features er markeret som orange tilvalg. De grønne spor er relativt brede spor med moderate stigninger.

De blå spor er en anelse sværere men stadig til den let-øvede; dog skal du have de grundlæggende færdigheder i orden. Du støder her på singletracks med moderate stigninger, hvor der også kan forekomme korte stejle strækninger.

De røde spor er af sværhedsgraden middel og er forbeholdt den øvede MTB-rytter. Her finder du udfordrende op- og nedkørsler, hvor du skal forvente drops, huller, større rødder og sten samt snævre passager og singletracks. Alle forhindringer på de røde spor kan køres med fuld jordkontakt med lav hastighed. De sorte spor er svære og er for MTB-rytteren på ekspert-niveau.

Sporene i den sorte farver sender dig ud på stejle og meget udfordrende op- og nedkørsler. Forvent drops, hop, huller, rødder og sten med intense passager samt singletracks. Her kan ikke alle forhindringer køres med fuld jordkontakt.

De orange tilvalg på de sorte spor er for den helt igennem ekstreme MTB-rytter, hvor de specialiserede discipliner kommer i spil. Ofte en stejl downhilbane med store konstruerede forhindringer og hop mm. Tilvalgene kræver særligt downhill- eller freeridecykler og benyttelse af sikkerhedsudstyr, som f.eks. fullfacehjelm, rygskjold, halskrave, knæbeskyttere, handsker og briller.

Ønsker man at forbedre sig, eller få det maksimale ud af sin kørsel kan man med fordel hyre en underviser eller guide. Happy Trails!

Oversigt over sporene

 

Grønne spor (meget let)

 • Sneglesporet (1,8 km)
 • Skildpadden (550 m)
 • Pugga Me Fyjl (børne- og teknikspor) (150 m)

Blå spor (let)

 • Jylkâttijn (2,2 km)
 • Citronmånen (650 m)

Røde spor (middelsvært)

 • Hammeren (850 m)
 • Sløngan (400 m)
 • The Real McKofoed (600 m)
 • Til Fløjtebjerget (300 m)
 • Builder’s Baby (350 m)
 • Bornholmerflåw (300 m)
 • Skovmandens (350 m)

Sorte spor (svære)

 • Mørk Guld (300 m)
 • Krølle-Bølles Delight (300 m)
 • Den Gamle (800 m)
 • Bøvl (300 m)
 • Rabalderstræde (350 m)

Download kort over Mountainbike-sporene her.

 

Faciliteter i området

Der er mulighed for at købe kaffe, drikkevarer, lækkerier og snacks ved Rytterknægten. Toilettet i cafe-bygningen er helårsåbent.

 

Du kan hjælpe

Vedligeholdelsen af Trailcenter Bornholm udføres af frivillige.

En donation via Mobilepay 50177 hjælper med at betale værktøj og materialer, så sporene altid er lækre.

Social:

Praktisk information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Naturstyrelsen Bornholm

Tlf. +45 7254 3002

E-mail bon@nst.dk

Web naturstyrelsen.dk

Kongemindevejen 1

3720 Aakirkeby

Rytterknægten i Almindingen skov

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00