Alt om vandreture på Bornholm

Tag med på en smuk vandretur på Bornholm. Her kan du opleve det unikke bornholmske lys, de voldsomme klipper, bølgernes vilde dans og skovenes stille hvisken.

Få tips, kort og turforslag her

Vandring i Danmark – oplev Bornholm til fods

Tag traveskoene på og oplev Bornholm til fods. Oplev øens mange skov-, strand- og klippestier. Du kan både vælge at tage turen rundt om Bornholm på én gang eller dele turen rundt op i mindre bidder. Uanset hvad, så giver Bornholm dig et utal af uforglemmelige oplevelser.

TREKKING-Magazin kårer Bornholm som anden bedste vandredestination

I 2021 kårede det tyske vandremagasin TREKKING, Bornholm som nr. 2 på listen over de bedste vandredestinationer i Europa. En rigtig fin hæder til vores ø.

Og så skal man heller ikke glemme, at rejsemagasinet Condé Nast Traveler’s læsere tidligere har kåret Bornholm til at være Europas andenbedste ferieø – i deres Readers’ Choice Awards.

Gå rundt om eller tværs gennem øen

Du kan gå langs den gamle redningssti, som nu er blevet til kyststien, rundt om Bornholm. Når du går dele af eller hele den 120 km lange kyststi, kommer du gennem alsidig og enestående natur.

Du kan også vælge at gå tværs gennem øen af den nye Højlyngssti. Stien er 67 km lang og tager dig fra det klippefyldte Nordbornholm gennem Danmarks 5’største skov Almindingen og til endestationen, Årsdale by, på Bornholms Sydøst kyst.

Oplev Bornholm langs kyststien
Få mest muligt ud af ferien - hent vores gratis app ‘Bornholm’
Oplev Bornholm langs Højlyngsstien

Nyttig information til den lange vandretur

Langs kyststien er der mange muligheder for overnatning i de adskillige fiskebyer du møder på vejen. Du kan de fleste steder vælge om du vil bo på skønne campingpladser, hyggelige bed and breakfast eller bekvemme hoteller.

På Højlyngsstien er udvalget af overnatningssteder mere begrænset. Men der er mange muligheder for overnatning i det fri. Der er dog ikke langt med bus eller bil til en af øens byer, hvor du kan finde skønne overnatningsmuligheder.

Selvom ruterne er markerede med skiltning er det alligevel en god idé at medbringe et kort. Du kan for eksempel downloade app’en Vandreture på Bornholm hvor du finder kort over ruterne.

Overnat i naturen
Her kan du sove i shelter eller på naturlejrplads
Til din næste tur
Download app'en Vandreture på Bornholm

Kortere vandrestier på Bornholm

Langs hele den bornholmske kyst løber de gamle redningsstier – i skovene og i sprækkedalene fører små stier gennem den helt specielle bornholmske natur. Nyd fx en vandretur rundt om Hammerknuden eller følg den spændende Stenhuggersti.

Du kan også prøve 2 af vandreekspert Gitte Holtzes favoritturer  – helt unikt for dem begge er, at de ender ved et vandfald. Gå langs den hyggelige Kobbe Å, til du når frem til det smukke Stavehøl-vandfald, hvor vandet har et uafbrudt fald på næsten 7 meter. Den anden vandretur starter tæt på Helligdomsklipperne og fører dig ind i Døndalen. Døndalefaldet er et imponerende syn, især om foråret og vinteren, og med sine 25 meter er det faktisk Danmarks højeste!

Eller hvad med en tur langs kyststien mellem Saltuna og Bølshavn med små fiskerlejer, vilde klipper, kystskove, strandenge og dale?

Oplev det smukke Sydbornholm
Gå Dueodde rundt
Oplev det klippefyldte Nordbornholm
Gå Hammerknuden rundt
Hyggelig gåtur
Fra Bølshavn til Saltuna
Enestående natur
Fra Gines Minde til Vang
Fantastisk smuk gåtur
Fra Gudhjem til Helligdommen
Oplev Kultippen på en gåtur
Fra Hasle til Skovly

Vandreture i Almindingen og Paradisbakkerne

Inde midt på øen, er der også rig mulighed for fantastiske vandreoplevelser. Tag en tur gennem Ekkodalen, der med sine 12 km er Bornholms længste sprækkedal. Her kan du også vælge af følge Bisonstien, hvor du kan være heldig at se, de smukke europæiske bisoner.

Besøg Bornholms to borgruiner i Almindingen, Gamleborg og Lilleborg. Eller Bornholms højst liggende punkt Rytterknægten og gå en tur op i Kongemindet hvor du får fantastisk udsigt udover skoven. 

Glem ikke Paradisbakkerne og dens tvilling Helvedesbakkerne i den sydøstlige del af Almindingen. Paradisbakkerne er privatejet naturområde hvilket betyder at skoven vokser vildt og uforstyrret, en helt fantastisk oplevelse. – Og glem ikke at Bornholms største rokkesten ligger i Paradisbakkerne.

Almindingen
6 vandreture i Almindingen
Almindingen
Gå ad Bisonstien
Almindingen
4 vandreture i Almindingen
Paradisbakkerne
En vandretur i Paradis
Paradisbakkerne
3 vandreture i Paradisbakkerne
Paradisbakkerne
En himmelsk vandretur i helvede

Der findes mange gode gåture på Bornholm

Bornholm har alt hvad hjertet begærer af naturoplevelser – alt fra klippefyldte kyster til hvide sandstrande og smukke skoveområder.

På Bornholm er du garanteret kort afstand til smuk natur eller hyggelige byområder. – ligegyldig hvor du bor imens du er på øen.

Gåde råd og nyttig viden til din vandretur på Bornholm

Læs herunder blandt andet om vandreekspert Gitte Holztes vandreture på Bornholm og om vandrebloggen Frie Fodspors oplevelser med vandring om vinteren.

Vandreekspert Gitte Holtzes
favoritruter
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00