Vandreture på Bornholm

Her er alt hvad du behøver, for at planlægge dine vandreture på Bornholm. Oplev det unikke bornholmske lys og den smukke klare stjernehimmel, de voldsomme klipper og de lange hvide sandstrande, bølgernes vilde dans og skovenes stille hvisken.

Få tips, kort og turforslag her

Vandretur i Danmark – oplev Bornholm til fods

Tag traveskoene på og oplev Bornholm til fods. Bornholm er en unik del af Danmark med sin særegnede klipperige natur. Oplev øens mange skov-, strand- og klippestier. Du kan både vælge at tage turen rundt om Bornholm på én gang eller dele turen op i mindre bidder. Uanset hvad, så giver Bornholm dig et utal af uforglemmelige oplevelser.

Bornholm kåret som andenbedste vandredestination i Europa

Bornholm er kåret af vandremagasin TREKKING, som andenbedste vandredestinationer i Europa. En rigtig fin hæder til vores ø, som i den grad kan tilbyde smukke vandreturer over hele øen.

Faktisk kan Bornholm bryste sig af flere fine titler. Rejsemagasinet Condé Nast Traveler’s læsere har tidligere kåret Bornholm, til at være Europas andenbedste ferieø – i deres Readers’ Choice Awards.

Danskerne hylder også Bornholm, og vi er så stolte over at være blevet kåret til Danmarks bedste feriedestination 2022 ved prisuddelingen Danish Travel Awards.

Vandretur langs kyststien eller på kryds og tværs af øen

En af de smukkeste vandreruter på Bornholm, er turen langs den gamle redningssti, som nu kaldes kyststien. Når du går dele af eller hele den 120 km lange kyststi, kommer du gennem alsidig og enestående natur.

Du kan også vælge at gå tværs over øen ad Højlyngsstien. Stien er 67 km lang, og tager dig fra det klippefyldte Nordbornholm gennem Danmarks 5-største skov Almindingen og til endestationen, Årsdale by, på Bornholms Sydøst kyst.

Der er vandrestier over hele Bornholm og alle steder vil byde på nye, smukke naturoplevelser. Vi har samlet en lang række af dem her på siden, så det er nemt at gå til, hvad end du er en garvet vandrer eller bare gerne vil på en dejlig gåtur.

Bornholms vandreguide - 37 flotte vandreture i den bornholmske natur
Få mest muligt ud af ferien - hent vores gratis app ‘Bornholm’

Nyttig information til den lange vandretur

Langs kyststien er der mange muligheder for overnatning i de adskillige fiskebyer du møder på vejen. Du kan de fleste steder vælge om du vil bo på skønne campingpladser, hyggelige bed and breakfast eller bekvemme hoteller.

På Højlyngsstien er udvalget af overnatningssteder mere begrænset. Men der er mange muligheder for overnatning i det fri. Der er dog ikke langt med bus eller bil til en af øens byer, hvor du kan finde skønne overnatningsmuligheder.

Selvom ruterne er markerede med skiltning er det alligevel en god idé at medbringe et kort. Du kan for eksempel downloade app’en Vandreture på Bornholm hvor du finder kort over ruterne.

Her kan du sove i shelter eller på naturlejrplads
God tone, den gode oplevelse og sikker færdsel i naturen

Kortere vandrestier på Bornholm

Langs hele den bornholmske kyst løber de gamle redningsstier – i skovene og i sprækkedalene fører små stier gennem den helt specielle bornholmske natur. Nyd fx en vandretur rundt om Hammerknuden eller følg den spændende Stenhuggersti.

Du kan også prøve 2 af vandreekspert Gitte Holtzes favoritture  – helt unikt for dem begge er, at de ender ved et vandfald. Gå langs den hyggelige Kobbe Å, til du når frem til det smukke Stavehøl-vandfald, hvor vandet har et uafbrudt fald på næsten 7 meter. Den anden vandretur starter tæt på Helligdomsklipperne og fører dig ind i Døndalen. Døndalefaldet er et imponerende syn, især om foråret og vinteren, og med sine 25 meter er det faktisk Danmarks højeste!

Eller hvad med en tur langs kyststien mellem Saltuna og Bølshavn med små fiskerlejer, vilde klipper, kystskove, strandenge og dale?

Oplev Bornholms kyststi
120 km. gennem smukt terræn
Oplev det smukke Sydbornholm
Gå Dueodde rundt
Hyggelig gåtur
Fra Bølshavn til Saltuna
Enestående natur
Fra Gines Minde til Vang
Fantastisk smuk gåtur
Fra Gudhjem til Helligdommen
Oplev Kultippen på en gåtur
Fra Hasle til Skovly

Vandreture i Almindingen og Paradisbakkerne

Inde midt på øen, er der også rig mulighed for fantastiske vandreoplevelser. Tag en tur gennem Ekkodalen, der med sine 12 km er Bornholms længste sprækkedal. Her kan du også vælge af følge Bisonstien, hvor du kan være heldig at se, de smukke europæiske bisoner.

Besøg Bornholms to borgruiner i Almindingen, Gamleborg og Lilleborg. Eller Bornholms højst liggende punkt Rytterknægten og gå en tur op i Kongemindet hvor du får fantastisk udsigt udover skoven. 

Glem ikke Paradisbakkerne og dens tvilling Helvedesbakkerne i den sydøstlige del af Almindingen. Paradisbakkerne er privatejet naturområde hvilket betyder at skoven vokser vildt og uforstyrret, en helt fantastisk oplevelse. – Og glem ikke at Bornholms største rokkesten ligger i Paradisbakkerne.

Hammerknuden rundt
Oplev det klippefyldte Nordbornholm
Almindingen
6 vandreture i Almindingen
Almindingen
Gå ad Bisonstien
Almindingen
4 vandreture i Almindingen
Paradisbakkerne
En vandretur i Paradis
Paradisbakkerne
3 vandreture i Paradisbakkerne
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00