Primitiv overnatning - i shelter eller på naturlejrplads

På Bornholm kan du frit overnatte i naturen på en række primitive lejrpladser samt i shelters.

Læs mere

Primitive lejrpladser og shelters

På Bornholm kan du frit overnatte i naturen på en række primitive pladser. Nogle steder kan du medbringe dit eget telt – andre steder kan du overnatte i et af de opstillede shelters. Shelteret er typisk en bjælkehytte med åbning i siden med en bræddebund, som er hævet over terrænet. Der er plads til 5-8 personer i hvert shelter. Pladserne kan benyttes en nat ad gangen, og det koster ikke noget. Til gengæld forventes det, at du selv rydder op efter dig. Leder du efter shelters i Danmark på et kort, så har vi i hvert fald et kort til dig over shelters på Bornholm længere nede.

App: Shelter
Outdoor-oplevelser med Outdoor Friends

Nogle lejrpladser bookes i forvejen

Nogle naturlejrpladser skal bookes i forvejen, andre benyttes efter først-til-mølleprincippet, så vær opmærksom på, at shelterne kan være optaget. På Bornholms Regionskommunes hjemmeside kan du se et oversigtskort, der viser, hvor pladserne findes. Klik på kortet på linket herunder, og du vil komme videre til en mere detaljeret beskrivelse af beliggenhed, toiletforhold og tilgængelighed.
→ PDF-kort med primitive lejrpladser på Bornholm

Fri teltning på Bornholm – men ingen Allemandsret

I Danmark er der ingen Allemandsret, som man kender det fra andre nordiske lande. Brug derfor de normale campingpladser, naturlejrpladser eller shelters. Men flere steder på Bornholm kan du som den “stille vandrer” overnatte med telt i skoven, indenfor reglerne for fri teltning. Fri teltning er et tilbud, som giver mulighed for overnatning i telt “i skovbunden” og dermed give andre muligheder for naturoplevelser end de traditionelle pladser. Her er alene, hvad naturen kan tilbyde, og ønsker du at bruge f.eks. toilet eller bål/grill må du anvende de andre overnatningsmuligheder.

På Bornholm findes der én skov, hvor du frit må telte: Det er i Rø Plantage. Men hold dig til → reglerne om fri teltning, som du kan finde på Naturstyrelsens hjemmeside. Se også → hjemmesiden udinaturen.dk, hvor du kan finde et kort over store og små, primitive lejrpladser i naturen (klik på “fri teltningsområde”, “stor lejrplads” og “lille lejrplads”).

Attraktioner
Outdoor og aktiv ferie på Bornholm
Brug din energi i naturen
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00