Artikel

Vandretur – Hammerknuden Rundt

Som en del af Kyststien, er dette en af Danmarks mest spektakulære vandreture, som stiller krav til konditionen når den hæver sig op til 82 meter over havet.

Hammerknuden Rundt – 7 km på ca. 2-3 timer

Tag med på den fantastiske vandretur rundt om Hammerknuden på den nordlige del af Bornholm. Du begynder i Sandvig ved Sandvig Familie Camping og så er det ellers med at kridte skoene og huske vanddunken. For denne tur er bestemt ikke let. Og du skal regne med at bruge 2-3 timer på den ca. 7 km lange tur. Turen er i øvrigt smukkest, når du begynder i Sandvig, men du kan naturligvis også gå fra Hammerhavnen.

Lille Fyr og Salomons Kapel

Fra Sandvig når du Hammerodde, Bornholms nordligste punkt med Lille Fyr som fixpunkt. På det næste stykke af turen kan du risikere at møde får, der er ansat som naturplejere – til at holde bevoksningen i ave. Videre på kanten af kysten når du til Salomons Kapel, en kirkeruin fra 1300-tallet. Kirken blev brugt af de mange mennesker, der fangede enorme mængder af sild omkring Hammeren – et fænomen der ophørte i 1400-tallet. Og så var der ikke brug for kapellet længere.

Kælderhalsen

Efter ruinen vil du se et skilt mod Store Fyr, men det bør du gemme til tilbagevejen, for den del af ruten, der ligger forude er måske den smukkeste. Du kommer bl.a. forbi Kælderhalsen, der skråner 35 m ned mod kysten samt de mange fuglefjelde, der altid er godt besøgt.

Se til Sverige – 37 km væk

Når du kommer så langt, at du kan se Hammershus – altid et smukt og imponerende syn – så fører stien dig væk fra kysten og ind over Hammerknuden. Du passerer den maleriske og menneskeskabte Opalsøen, Hammersøen (Bornholms største) samt Krystalsøen og når til Store Fyr, der rager næsten 70 m op i luften. Stop og tag dig tid til at nyde den storslåede udsigt (og et lille hvil). I klart vejr kan du se helt til Sverige, 37 km væk. Fra fyret er der ikke langt til dit udgangspunkt ved Sandvig Familie Camping.

1

Hammeren Fyr

Adgangen til det store fyr på Ørnebjerget er gratis

2

Hammerodde Fyr

Dette fyrtårn kan kun ses udefra

3

Salomons Kapel

Dette kapel blev bygget til de mange sildefiskere, som landede deres fangst på stedet i middelalderen

Download Naturstyrelsens folder

Naturstyrelsen har lavet en folder med kort over Nordbornholm. Den kan du downloade gratis fra Naturstyrelsens hjemmeside.

gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00