Paradisbakkerne

Oplev det smukke natur- og skovområde Paradisbakkerne på Bornholm. Det stærkt kuperede klippelandskab ligger på Østbornholm 3 km nordvest for Nexø.

Paradisbakkerne på Østbornholm
Paradisbakkerne på Østerbornholm er et meget kuperet klippeområde med et tæt mønster af spændende sprækkedale.

Paradisbakkerne var tidligere dækket af lyng
Ligesom Almindingen var Paradisbakkerne før i tiden dækket af lyng og krat, men i dag er det meste af området i Paradisbakkerne dækket af skov.

En af Bornholms syv borge – Gamleborg
I Paradisbakkerne ligger en af Bornholms syv borge resp. borgruiner. På højen kan du i dag stadigvæk se resterne af ringvolden. Parkér på p-pladsen ved Slamrabjergvej og følg skiltene ind i skoven.

Bornholms største rokkesten i Paradisbakkerne
I Paradisbakkerne finder du Bornholms største rokkesten. Følg stien mod Rokkestenen. Stien drejer til højre, når du er nået til bøgeskoven og foran dig ligger nu den største rokkesten på Bornholm. Stenen vejer ca. 35 tons og kan rokke, når du ellers trykker på det rigtige sted! Rokkestenen er en vandreblok, som isen har transporteret til lige netop dette sted og placeringen af Rokkestenen gør, at den kan rokke.

Helvedesbakkerne ved Paradisbakkerne
Lige ved Paradisbakkerne på Bornholm finder du også Helvedesbakkerne, der er et område med mange sprækkedale. Det er ikke kun sprækkedalene, der gør området geologisk spændende, du finder også her en lang række vandreblokke, skurestriber etc. fra den sidste istid.

Paradisbakkerne er privat
Paradisbakkerne på Bornholm er et privatejet skovområde. Vil du vandre i området, så kan du følge de tre afmærkede ruter i området (rød cirkel, blå firkant og gul trekant).

Mountainbike i Paradisbakkerne – gerne med guide
Paradisbakkerne består af blandet skov med både nåleskov og løv, med vilde klippeformationer, kløfter og et vidtforgrenet stinet.

Området har ikke nogen markerede mountainbike spor men er meget populært blandt lokale mountainbikeryttere.

Ved cykling i Paradisbakkerne skal man være særlig opmærksom på, at man kører i privat skov. Det betyder blandt andet, at der ikke må køres mellem solnedgang og 6 om morgenen, og at der som udgangspunkt kun må køres på menneskeskabte stier, som er egnet til almindelige cykler – med mindre andet er angivet som tilladt.

Der kan med fordel parkeres ved Oksemyre p-pladsen på Oksemyrevej, Svaneke. Her er toiletter og bord og bænke. En anden mulighed er p-pladsen ved Lisegårdsvejen, Svaneke, hvor der også er toiletter.

Det er en fordel at benytte en lokal mtb-guide, der er kendt i Paradisbakkerne.

Tag et kort med i Paradisbakkerne
Da området og stierne i Paradisbakkerne ikke ligner andre skovområder i Danmark, er det en god ide at tage et kort med over området – det er nemlig ikke kun gæster på Bornholm, der kan have svært ved at finde rundt! Bornholms Turistinformation sælger et oversigtskort med tre turforslag og tips om seværdigheder i området for kr. 10,-.

Prøv også denne tur

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Tlf.

E-mail

Web 367ture.dk

Lisegårdsvejen 2A

3730 Nexø

Offentlige toiletter

Ved parkeringspladsen, Lisegårdsvejen 2A, 3730 Nexø

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00