Ugeprogram for børnefamilier

En uges ferie med børn på Bornholm går stærkt, fordi der altid er noget at lave. Her er et forslag til syv sjove og spændende familiedage.

Læs mere her

Dag 1

En frisk start er en morgentur på stranden og ugens første dukkert. Hen på formiddagen kører I mod Midtbornholm, hvor Bornholms Rovfugleshow opfører flyvninger, og hvor børnene kommer helt tæt på store fugle som fx gåsegribbe og amerikanske tårnfalke.

Efter en god frokost kører I til forlystelsesparken Brændesgårdshaven ved Svaneke. Børnene elsker vandlandet, men husk også at bruge lidt tid på at nyde parkens spændende eksotiske dyr og fugle.

Måske er der denne aften et børneløb på programmet, hvis der er tid og kræfter til mere. Ellers kan I tilbringe en hyggelig aften i ’Danmarks smukkeste købstad’, Svaneke. Drys rundt i byens bindingsværkidyl med de mange spændende butikker og producenter af søde ting. Ofte er der om aftenen levende musik på f.eks. Glastorvet, havnen eller ’Syd-Øst for Paradis’.

Attraktioner
Bornholms Rovfugleshow - Dyrenes Oase
Attraktioner
Brændesgårdshaven
Attraktioner
Svaneke

Dag 2

Dagen i dag står i dyrenes og insekternes tegn. Oplevelsescenteret NaturBornholm i Aakirkeby byder på en spændende udstilling om dinosaurer og krokodiller på Bornholm.

I den store skov Almindingen, som ligger midt på øen, kan I komme tæt på de bornholmske bisoner, men hvis I vil se ægte kødædende planter og myreløver, så skal I ned til klitterne ved Dueodde strand. Brug lidt tid på den hvide sandstrand, hvor sandet er så fint og hvidt, at det siges, at det i gamle dage blev brugt i timeglas. Og så er det perfekt at bygge sandslotte i!

Dagens motion indtager I ved at løbe de 196 trappetrin op i Dueodde-fyret eller op i tårnet til det nærliggende nye koldkrigsmuseum, hvor der fra toppen er en fantastisk udsigt næsten til Polen.

Er der mere energi på tanken, så kan I også besøge DBJ-Museum i Nexø eller Bornholms Automobilmuseum ved Aakirkeby.

Nyd aftenen og solnedgangen i den livlige bjergby Gudhjem med dens mange restauranter eller nyd den medbragte mad på klipperne.

Attraktioner
NaturBornholm
Attraktioner
Dueodde Strand
Attraktioner
Gudhjem
Attraktioner
DBJ Museum

Dag 3

Så er det tid til årets bedste strandtur. Mellem Nexø og den pulserende ferieby Snogebæk finder du Bornholms egen bounty-strand, Balka Strand. Her er vandet turkisblåt, klart og lavt, så de mindste nemt kan soppe og mærke den bløde sandbund under fødderne. De lidt større børn kan prøve nogle af de mange slags vandsport, f.eks. flere former for surfing, som bliver udbudt på stranden.

Er der brug for en lille pause fra solen, så byder Snogebæk på spændende butikker, caféer, røgeri og restauranter.

Et eftermiddagsafbræk kan være en gang fodboldgolf på Dalshøj i nærliggende Bodilsker.

Aftenen kan I tilbringe på en af de mange restauranter i Snogebæk og ved Balka.

Hvis børnene derimod er trætte efter en lang og aktiv dag, så besøg Hallegård Gårdbutik ved Østermarie, som fremstiller pølser fra fritgående kvæg. Køb håndlavede kvalitetspølser med hjem til grill i aftensolen – og stop endelig ved en af de mange vejboder med friske jordbær, nye kartofler og andet, som hører den bornholmske sommer til.

Attraktioner
Balka strand
Attraktioner
Surfing på Bornholm
Attraktioner
Snogebæk

Dag 4

I dag kan familien vælge mellem to spændende alternativer, hvor man enten kan tage en tur til Christiansø eller forsætte oplevelserne på Bornholm.

Alternativ 1: Godt en times sejlads fra Gudhjem ligger det levende øsamfund, Christiansø, hvor det gamle fæstningsbyggeri vidner om øens fortid som flådebase fra dengang sørøvere var hverdagskost. Tag madkurv med og nyd frokosten i det grønne eller spis på Christiansø Gæstgiveri.

Afslut dagen på Bornholms Kunstmuseum (aftenåbent torsdag) og se udstillingerne, mens de små er optaget af museets børneaktiviteter.

Attraktioner
Bornholms Kunstmuseum (Midlertidigt lukket pga. ombygning)
Attraktioner
Christiansø

Alternativ 2: En anden mulighed er at besøge Bornholms Middelaldercenter ved Østerlars med de mange sjove og lærerige aktiviteter for børn.
Få hundrede meter derfra ligger Østerlars Rundkirke. Fire af Danmarks i alt syv rundkirker fra middelalderen ligger på Bornholm – så der er rig mulighed for at fortælle børnene sagnet om Tempelriddernes skat! Er I lækkersultne, så prøv kræfter med det store kagebord i Fru Petersens Café i Østermarie.

Er der mere tid og flere kræfter, så fortsæt derfra til klatreparken Nature Park Bornholm ved Rø og bryd grænserne på klatrebaner i de bornholmske trætoppe.

Attraktioner
Bornholms Middelaldercenter
Attraktioner
Østerlars kirke - Østerlars rundkirke
Attraktioner
Nature Park Bornholm

Dag 5

Denne tur er velegnet til en fridag fra sol eller byger. Kombiner den med shopping i Bornholms største handelsby Rønne, der byder på mange forretninger, caféer og restauranter i centrum og i indkøbscentret Snellemark Centret.

Nær bymidten ligger Bornholms Museum, der bestemt ikke er støvet, men indbyder til sjov leg og læring for de mindste, der bliver helt opslugt, når de graver som en arkæolog eller afprøver en metaldetektor. Der er flere børnevenlige udstillinger som fx legetøjsudstillingen, hvor børnene kan lege med det gammeldags legetøj.
Fra museet er der bare nogle få hundrede meter til keramikmuseet Hjorths Fabrik, hvor børn lærer at lave keramik.

Slå eventuelt et smut ud til naturskønne Galløkken i det sydlige Rønne, hvor det på Bornholms Forsvarsmuseum er en stor oplevelse at få et sortkrudtgevær i hænderne og prøve at affyre det.

Efter lidt shopping og en god frokost fortsætter turen til Hasle, hvor Grønbechs Gård udstiller værker af en række af de bedste bornholmske kunsthåndværkere. Her finder børnene hurtigt frem til det kreative rum, hvor de afprøver egne kunstneriske evner indenfor tegning, maling og kreation af skulpturer i genbrugsmaterialer.

Attraktioner
Bornholms Museum
Attraktioner
Bornholms Forsvarsmuseum
Attraktioner
Bornholms Center for Kunsthåndværk - Grønbechs Gård
Attraktioner
Keramikmuseet Hjorths Fabrik

Dag 6

Dagen byder på land- og skovtur med aktiviteter.

Start dagen med en hyggelig skovtur rundt om Gamleborg og Lilleborg – og prøv herefter den fine naturlegeplads ved travbanen i Hareløkkerne i Almindingen – måske er der netop i dag travløb på verdens mindste travbane. Fortsæt dagen med en guidet tur eller tag en tur i hestevogn om aftenen. Snyd jer ikke for en tur op i tårnet ved Rytterknægten og se det meste af Bornholm fra oven.

Aftensmaden kan I nyde på en af øens mange familievenlige spisesteder med plads til alle aldre. 

Attraktioner
Almindingen Skov
Attraktioner
Ekkodalen
Mad & Drikke
Ekkodalshuset
Restauranter med plads til alle

Dag 7

Start dagen med en køretur langs den flotte bornholmske vestkyst op til Hammershus og gå på opdagelse i Nordeuropas største borgruin.

Her finder I også besøgscentret Hammershus-udstillingen, hvor der også er skattejagt for børnene. Et stenkast derfra, ved Hammerhavnen, er det i godt vejr et must at tage en sejltur i charmerende træbåde og se de mange klippeformationer, fuglefjelde og spændende grotter langs den bornholmske kyst.

Når sulten melder sig, er det tid til en frokost i Allinge, f.eks. på det skønne røgeri ved havet.
På stenbrudsmuseet Moseløkken bliver børnene stenhuggere for en eftermiddag – og snuser derved til det hårde arbejde, som tidligere blev udført i de mange stenbrud i området.

Fortsæt til nærliggende Opalsøen, hvor de større børn bare skal en tur i Danmarks længste tovbane, som ender i Opalsøens vandkant (husk derfor badetøjet igen).

Slut dagen ved Sandvig Strandpromenade med ren nydelse og et par timer sammen på stranden. Husk at tage et fiskenet og en spand med, og send børnene på opdagelse i vandkantens mange små vandhuller. Tæt ved stranden ligger et ishus, der laver økologisk is af bornholmske råvarer – en is, man aldrig glemmer. Nyd udsigten fra terrassen på klipperne, mens børnene går på opdagelse.

Attraktioner
Hammershus
Attraktioner
Opalsøen
Attraktioner
Allinge og Sandvig
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00