Allinge og Sandvig: Oplev folkemødet og enestående natur

Allinge-Sandvig er Folkemødets fødeby og lige udenfor byerne kan du opleve enestående natur. Få også tips til din overnatning.

Få inspiration til oplevelser i Allinge og Sandvig her

Vilde naturoplevelser og overnatning til Folkemødet

Allinge er kendt for at være Folkemødets fødeby. Og det var netop her i og omkring Allinge og Sandvig, hvor den bornholmske turisme begyndte for over 120 år siden. Derfor finder du i dag mange hyggelige overnatningsmuligheder heroppe.

Hele Nordbornholm er et enestående naturområde, hvor du kan vandre, løbe, bade og sågar rapelle. Kort sagt: Bornholms nordligste spids inviterer dig til aktiv ferie – eller til “bare” at nyde udsigten over området og Østersøen.

Seværdigheder i og nær Allinge og Sandvig

Besøg Bornholms eneste gulkalkede kirke i Allinge og den russiske kirkegård fra 2. verdenskrig. Oplev Hammershus borgruin eller det tidligere granitbrud på Hammeren med Opalsøen.

De små byer Tejn, Sandkaas og Olsker ligger også på Nordbornholm. Prøv at måle sigtbarheden i havet ved ivandet i Tejn eller oplev Bornholms højeste rundkirke.

Få også tips til, hvad du kan opleve en dag uden for Folkemødet i Allinge.

Overnatning i Allinge og Sandvig

Nordbornholm er et smukt og yndet ferieområde – og ikke kun i forbindelse med Folkemødet i Allinge er der rift om overnatningsmulighederne i området.

Overnat i et af de hyggelige hoteller og pensionater i Allinge og Sandvig. De stammer ofte fra begyndelsen af turismen på Bornholm. Feriecentre, ferielejligheder, campingpladser og to vandrerhjem inviterer dig også til en behagelig overnatning.

Besøg disse seværdigheder i og nær Allinge og Sandvig
Til Folkemødet? Her er vores forslag til en dagstur udenfor Allinge
Prøv det: Overnatning i og nær Allinge og Sandvig

Er du sulten? Her er spisesteder i og nær Allinge og Sandvig

En hel dag med aktiviteter og oplevelser i naturen på Nordbornholm gør sulten. Absolut et besøg værd er de hyggelige røgerier i Allinge.

Desuden kan du vælge mellem hyggelige og familievenlige restauranter og caféer, barer, pizzaria og andre spisesteder i Allinge og Sandvig.

Shopping i og nær Allinge og Sandvig

Mange hyggelige butikker inviterer dig til et kig (og køb) indenfor. Specielt langs Allinge havn kan du få alt fra kunsthåndværk til souvenirs og madvarer.

Besøg også det lille bryggeri Penyllan i Tejn. Her kan du se, hvordan man brygger øl – du kan endda få en lille smagsprøve.

Her er spisesteder i og nær Allinge og Sandvig
Her kan du tage på shopping i og nær Allinge og Sandvig

Allinge og Sandvig er mere end Folkemødet

Hvert år i uge 24 er der Folkemøde i Allinge – hele Danmarks politik- og demokratifestival. Der er dog mere:  Prøv også kræfter med forskellige løb på Nordbornholm. Eller gå ad kyststien rundt om Bornholm eller prøv Højlyngstien tværs over øen.

Er du til klassisk eller moderne musik, kan du besøge forskellige koncerter: Nytårskoncert, Wonderfestival og Musikfestival er bare et lille udvalg.

Få mere at vide om Folkemødet i Allinge
Få mere at vide om musikevents på Bornholm

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Allinge og Sandvig? Har du brug for kort eller brochurer om Allinge og Sandvig og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores Facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Få hjælp: Kontakt Bornholms Turistinformation
Få inspiration til events og begivenheder i Gudhjem og på Bornholm her
Download vores app og få inspiration til din næste ferie
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00