Oplev Allinge-Sandvig

Tvillingebyerne på Nordbornholm er kendt for at være Folkemødet fødeby og et kulturelt skatkammer med Nordeuropas største borgruin Hammershus i baghaven.

Få inspiration til oplevelser her

Allinge-Sandvig – Nordbornholms naturlige skønhed og kulturelle hjerte mødes

Tvillingebyerne Allinge-Sandvig udgør sammen hjertet af Nordbornholm, hvor øens naturlige skønhed og rige kulturelle arv mødes i en harmonisk symfoni.

Hvert år bliver byerne centrum for Folkemødet, et unikt samlingspunkt for demokratisk dialog, der tiltrækker besøgende fra hele Danmark.

Kun et stenkast herfra troner Hammershus, Nordeuropas største borgruin, som en stolt vogter over Bornholms dramatiske historie. I Allinge-Sandvig finder man ikke blot en pause fra hverdagens travlhed, men en dyb forbindelse til naturens og kulturens skatte, der sammen bidrager til en uforglemmelig ferieoplevelse.

Naturskønne oplevelser og kulturelle skatte

I Allinge-Sandvig åbner der sig et væld af muligheder for naturelskere og kulturinteresserede.

Området er et sandt paradis for vandring og cykling, med velafmærkede stier, der snor sig langs den dramatiske kystlinje. Særligt området omkring Hammeren Fyr med udsigten til Opalsøen og Hammershus tager pusten fra én. Opalsøen er  faktisk menneskeskabt og et levn fra granitbrydningens storhedstid i anden halvdel af det 19. århundrede, hvor det var Bornholms største eksportvarer. 

Nordvest for Allinge finder du klippeskråningen Madsebakke, som er hjemsted for Danmarks største samling af helleristninger. Området inviterer til dybdegående udforskning og giver et unikt indblik i øens fortid samtidigt er det starten på den rigtig fine vandrerute Cirkelstien.

Besøg disse seværdigheder i og nær Allinge-Sandvig
Tag med Gitte Holtze på vandreruten: Cirkelstien

Festivaler og fællesskab

Allinge-Sandvig er centrum for et rigt kulturliv med festivaler og begivenheder. Udover Folkemødet afholdes der både Strikkefestival og en lang række koncerter. Nytårskoncerten, Wonderfestivalen og Bornholms Musikfestival er blandt højdepunkterne, og de tiltrækker besøgende fra hele landet med deres musikalsk mangfoldighed.

Når vi nu er ved musikken, så er det jo også i Allinge, at du finder Gæstgiveren, som hele sommeren leverer fantastiske koncerter med kendte kunstnere som Lukas Graham og Peter Sommer.

Folkemødet på Bornholm - hele Danmarks demokratifestival
Se flere events i Allinge-Sandvig

Ferie i Allinge-Sandvig – tips til gode overnatningssteder

Nordbornholm er et smukt og yndet ferieområde – og ikke kun i forbindelse med Folkemødet i Allinge, er der rift om overnatningsmulighederne i området.

Her er alt fra hyggelige hoteller og pensionater til skønne feriecentre, campingpladser og vandrerhjem.

Du finder en oversigt over overnatningsmuligheder her:

 

Her er alt indenfor rækkevidde: Mikrobryggeri, Street Food, is og gourmetrestauranter

Det vrimler med små listige steder, der er værd at besøge på i og omkring Allinge-Sandvig.

Der tilbydes alt fra hjemmelavet is, som kan nydes på de varme klipper, til et udsøgt lille bageri med egen pizzaovn, hvor duften af friskbagt brød fylder luften. Streetfood og øl fra det lokale bryggeri, der nydes på havnen, komplementerer perfekt en solrig dag på øen.

Restauranterne spænder vidt og tilbyder noget for enhver smag og i alle prisklasser. Det er naturligvis muligt bare at nyde en skøn drink eller en god kop kaffe i en de mange hyggelige caféer. Eller hvad med et besøg på et traditionelt røgeri – Allinge-Sandvig har faktisk to.

Her er gode spisesteder i og nær Allinge-Sandvig
5 listige steder i nabobyen Tejn, som du ikke må gå glip af
Her kan du tage på shopping i og nær Allinge og Sandvig

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Allinge og Sandvig? Har du brug for kort eller brochurer om Allinge og Sandvig og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores Facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Kontakt Bornholms Turistinformation
Få inspiration til events og begivenheder i Allinge-Sandvig og på Bornholm her
Download vores app og få inspiration til din næste ferie
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00