Velkommen til Snogebæk

Snogebæk er ren sommerhygge på Bornholm. Besøg det hyggelig fiskerleje på den sydøstlige del af Bornholm med ca. 700 indbyggere (2017) - midt mellem de to kendte badestrande, Balka og Dueodde Strand. Snogebæk frister med flere gode restauranter, shopping samt minigolf.

Læs mere om den hyggelige fiskerby Snogebæk

Glas og kunst i Snogebæk

Snogebæk byder på både glas og kunst. I Snogebæk vil du helt sikkert suges ind af varmen og det hvidgule lys i ovnen på glaspusteriet, hvor du kan opleve de runde former, der nænsomt og kærligt bliver drejet op af den glødende glasmasse. I udstillingerne står de klokkeklare kølige resultater af mødet mellem massen, hånden og ånden – blæst ud i glasset gennem det lange mørke rør.

Attraktioner i og omkring Snogebæk

Snogebæk og omegn byder på mange attraktioner og seværdigheder. Her er et lille udpluk af dem:

Snogebæks historie

Fiskerlejet Snogebæk omtales første gang i 1555, men menes at have været beboet tilbage i middelalderen. Som så mange andre bornholmske fiskerlejer er Snogebæk opstået, da en flok bønder, fandt et godt sted at fiske fra. Den første havn byggede de i 1869 inde ved kysten, men sandet fyldte havnen hurtigere, end de kunne tømme den igen. Det kom der ikke meget fiskeri ud af, men i Arnager, med Bornholms eneste anden ø-havn, havde man få år tidligere haft succes med at lægge havnen langt ude fra kysten, så den model blev anvendt i Snogebæk, og den virker stadig fortrinligt.

Snogebæk landsby

Snogebæk by har karakter af et landsby-område. Se de gamle huse, der ligger spredt i byen. De sidste 60-70 år er byen vokset til ved at nyere boliger er skudt op på de gamle løkker, og de gamle avlsbrugerhuse ikke længere har marker til køer og grise. De 200 år gamle idyller er nu istandsat og forvandlet til moderne boliger under stråtag. I dag lever Snogebæk godt. Her er stadig lidt fiskeri og et godt handelsliv omkring de mange gæster. De kommer til Snogebæk fra hele Bornholm – eller holder ferie i de mange sommer- og feriehuse, der ligger skjult i plantagerne og ned mod Dueodde Strand.

Røgeriet i Snogebæk

Røgeriet i Snogebæk byder på flotte gyldne sild i mørke ovne og duften af brænderøg. Så er der sild i sigte – en ægte ”Sol over Gudhjem” med rå æggeblomme, purløg, lidt radiser på et stykke groft rugbrød, godt med salt og en kølig øl – på en bænk i solen, mens verden spadserer forbi!

Den søde tand i Snogebæk

Snogebæk er kendt for både håndlavet chokolade og lækker økologisk is. Allerede før du træder indenfor hos chokoladefabrikken bliver du fristet af duften af den lækreste håndlavede chokolade af de rene råvarer. I Snogebæk kan du også nyde frisklavet økologisk is, som roses til skyerne af is-spisere fra hele verden. Den friske økologiske mælk kommer fra glade bornholmske køer, som kommer på græs hele sommeren.

Her kan du spise

Der er mange muligheder for at få noget at spise og drikke i Rønne

Snogebæk ø-havn

Besøg også Snogebæks ø-havn, der er lagt så langt ude for at undgå tilsanding. I bassinet helt ude for enden af den 100 meter lange træbro finder du også Snogebæks små aktive fiskekuttere. Ved havnen kan du også se de små redskabshuse, der lægger idé til interiøret på det nærmeste værtshus. Her er det okay at komme ud på dybt vand – den gamle redningsbåd og alt udstyr til redningsfaget hænger lige over hovedet på dig! Det er lige godt Sørens til redningsvæsen, på et værtshus altså!

Shopping i Snogebæk

I og omkring Snogebæk kan du vælge mellem mange spændende forretninger

Events i Snogebæk

Snogebæk og omegn byder på et rigt kulturliv - her er nogle events
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00