Bornholms Forsvarsmuseum

Besøg Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne og oplev spændende militære effekter, der har været anvendt på Bornholm gennem tiderne. Forsvarsmuseet er et "røre museum" her er det tilladt at lege med vores Bofors kanon, kravle ind i vores Eagle mandskabsvogn.

Bornholms Forsvarsmuseum rummer en skat af militærhistoriske genstande samlet gennem årtier fra forsvaret, private og andre museer, som enten har udlånt eller skænket effekterne til museet, for at man samlet et sted kan fremvise Bornholms spændende militærhistorie. Museet besøges hvert år af et stort antal gæster, både turister og lokale, der alle kommer for at se, eller måske gense materiel eller køretøjer, de selv har brugt under deres tid som soldat på Bornholm. Endvidere har museet også mange besøgende fra udlandet, der har interesse i Bornholms særlige militærhistorie, specielt afslutningen på 2. Verdenskrig og tiden under Den Kolde Krig, en periode som museet også kan vise mange effekter fra.

Bornholms Forsvarsmuseum åbner hvert år dørene for hundredevis af lejrskoleelever fra ind- og udland, som vil lære mere om Bornholm unikke historie. Vi er dog også rigtig glade for at tage imod lokale skoleklasser, som vil lære mere om deres øens fortid. Vi har i samarbejde med den lokale afdeling af Skoletjenesten udarbejdet tilbuddet herunder for 3.-6. klasse, men vi tilpasser også gerne til højere klasser. Kontakt museumslederen for nærmere information eller book en tur.

Støtteforeningen bag forsvarsmuseet, Kastellets Venner, kan bidrage med en del af beløbet til driften, men ikke det hele, og vi beder derfor nu ad denne vej, om hjælp til at sikre museets skatte. Ethvert beløb, stort som lille og/eller et medlemskab af Kastellets Venner vil være særdeles velkomment og modtages med stor tak. Et medlemskab koster årligt 150,- kr. for enkeltpersoner/familier og 600,- kr. for firmaer. Beløb kan indbetales/overføres til reg.nr. 0650 kontonr. 1521305785 eller giro/DB reg.nr. 1551, konto 5689015  eller på MobilePay tlf. 51330033
Man bedes tydeligt anføre om det er en gave eller et medlemskab samt kontaktoplysninger (navn, mailadr. o.l.)
Med håb om bred støtte og opbakning.

Frivillige søges!

Vi er ved at gøre museet mere tidssvarende og kan du derfor svinge en hammer, eller sidde i kassen en formiddag, så modtager vi gerne din hjælp. Med frivilligt arbejde kan vi bringe de historiske genstande frem, så både bornholmere og turister vil kunne opleve dem i mange år fremover.

Social:

Anmeldelser:

Information

Åbningstider:

  • Mandag til fredag kl. 10 - 16
  • Lukket lørdag - søndag - helligdage

Adresse:

  • Arsenalvej 8
  • 3700 Rønne

Relaterede events

Herunder finder du events af samme arrangør, som du kan deltage i.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00