Bornholms Forsvarsmuseum

Besøg Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne og oplev de mange unikke militærhistoriske genstande fra Bornholms historie. Museet har åbent mandag-fredag, 1. maj - 19. oktober 2019.

Unikke historiske genstande

Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne rummer en skat af genstande fra Bornholms militære historie. I museets forgård findes en række militære køretøjer og kanoner, som frit kan prøves og røres ved. Mange gæster synes det er sjovt, at sætte sig og betjene museets gamle Bofors antiluftskytskanon – det er perfekt til Instagram.

Museet er opdelt i to etager, som dækker Bornholms indblanding i militære konflikter fra middelalderen til i dag. En del af udstillingerne er tilegnet den tyske og sovjetiske besættelse under 2. verdenskrig, samt koldkrigsperioden. Personer som har gjort tjeneste ved enheder stationeret på Bornholm vil nikke genkendende til mange af museets genstande.

Museets mest unikke klenodie er dog en tysk Enigma-maskine fra 2. verdenskrig. Denne kodemaskine (chiffermaskine) kendes bl.a. fra flere film, så som ‘The Imitation Game’ og ‘U-571’. Denne tophemmelige maskine blev smidt i en grøft på Bornholm efter den tyske kapitulation i 1945 og har efterfølgende fundet vej til museet.

Skoleklasser og lejrskoler

Bornholms Forsvarsmuseum åbner hvert år dørene for hundredevis af lejrskoleelever fra ind- og udland, som vil lære mere om Bornholm unikke historie. Vi er dog også rigtig glade for at tage imod lokale skoleklasser, som vil lære mere om deres øens fortid.

Vi har i samarbejde med den lokale afdeling af Skoletjenesten udarbejdet tilbuddet herunder for 3.-6. klasse, men vi tilpasser også gerne til højere klasser.

Kontakt museumslederen for nærmere information eller book en tur.

Privat omvisning for grupper

Museet tilbyder også særarrangementer og private omvisninger. Kontakt museumslederen for nærmere information.

Events

Museet byder på mange events i løbet af året for både voksne og børn. Læs mere på museets hjemmeside eller i eventkalenderen.

Social:

Information

Åbningstider:

  • 1. maj - 19. oktober 2019
  • Åbent: Man-fre kl. 10-16
  • Lukket: Lør-søn og helligdage
  • Lørdagsåbent (kl.10-16): 8. juni, 13. juli, 20. juli, 17. august, 19. oktober

Adresse:

  • Arsenalvej 8
  • 3700 Rønne

Kontakt:

Relaterede events

Herunder finder du events af samme arrangør, som du kan deltage i.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00