Bornholms Forsvarsmuseum

Besøg Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne og oplev de mange unikke militærhistoriske genstande fra Bornholms historie.

Unikke historiske genstande

Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne rummer en skat af genstande fra Bornholms militære historie. I museets forgård findes en række militære køretøjer og kanoner, som frit kan prøves og røres ved. Mange gæster synes det er sjovt, at sætte sig og betjene museets gamle Bofors antiluftskytskanon – det er perfekt til Instagram.

Museet er opdelt i to etager, som dækker Bornholms indblanding i militære konflikter fra middelalderen til i dag. En del af udstillingerne er tilegnet den tyske og sovjetiske besættelse under 2. verdenskrig, samt koldkrigsperioden. Personer som har gjort tjeneste ved enheder stationeret på Bornholm vil nikke genkendende til mange af museets genstande. Se et udvalg af spændende genstande på vores side om samlingen her.

Se en ægte Enigma-maskine fra 2. verdenskrig

Museets mest unikke klenodie er dog en tysk Enigma-maskine fra 2. verdenskrig. Denne kodemaskine (chiffermaskine) kendes bl.a. fra flere film, så som ‘The Imitation Game’ og ‘U-571’. Denne tophemmelige maskine blev smidt i en grøft på Bornholm efter den tyske kapitulation i 1945 og har efterfølgende fundet vej til museet.

Ny udstiling i 2021: Da Hitlers gengældelsesvåben ramte Bornholm

Takket være besøgende på museet og midler fra Bornholms Regionskommune kan vi præsentere en ny udstilling om en helt særlig hændelse under 2. verdenskrig. Her styrtede en tysk V1-bombe ned på Bornholm, og det lykkes danske modstandsfolk at smugle billeder af dette nye mystiske våben til de allierede – en handling der desværre kostede dem dyrt, da tyskere opdagede det. Udstillingen findes på 1. sal.

Flere spændende genstande på museet

Vi har skrevet en artiklen om ni genstande på Bornholms Forsvarsmuseum, som bør opleves under dit besøg – link til artikel. Du kan også besøget museets egen hjemmeside, og læse mere om udvalgte genstande i samlingen her.

Skoleklasser og lejrskoler

Bornholms Forsvarsmuseum åbner hvert år dørene for hundredevis af lejrskoleelever fra ind- og udland, som vil lære mere om Bornholm unikke historie. Vi er dog også rigtig glade for at tage imod lokale skoleklasser, som vil lære mere om deres øens fortid.

Vi har i samarbejde med den lokale afdeling af Skoletjenesten udarbejdet tilbuddet herunder for 3.-6. klasse, men vi tilpasser også gerne til højere klasser.

Læs mere på vores hjemmeside, eller kontakt museumslederen for nærmere information eller book en tur.

Privatomvisning for grupper

Museet tilbyder også særarrangementer og private omvisninger. Kontakt museumslederen for nærmere information.

Tak for du vil besøge os

Vi værdsætter dit besøg på museet, da dit billetkøb er med til at sikre museet kan holde åbent. Museet drives primært af frivillige gennem støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm. Men for at kunne udvikle museet og lave nye udstilling har vi brug for dit besøg. Derfor er din billetpris med til at sikre, at vi forsat kan gøre de mange spændende genstande på museet tilgængelig for publikum. Læs mere om støtte til museet her.

Social:

Information

Åbningsperiode

4. maj - 24. oktober 2021

Åbningstider

Onsdag-lørdag 10-16

Søndag-tirsdag Lukket

Helligdage Lukket

Særlige åbningsdage

Særlige lukkedage

Billetpriser

Voksne

65 kr.

Pensionister

50 kr.

Børn (6-16 år):

35 kr.

Børn (under 6 år):

Gratis

Veteraner (veterankort)

50 kr.

Rundvisning

Rundvisinger skal bestilles min. to dage i forvejen.

Pris: 400 kr.

Grupper

Ved gruppebesøg henvises til museumslederen på tlf. 51330033

Kontakt os på

Tlf. +45 5133 0033

E-mail ml@formus.dk

Web formus.dk

Bornholms Forsvarsmuseum

Arsenalvej 8

3700 Rønne

Følg os på

Toiletter

Der er gratis toiletter for museets besøgende i gården.

Wi-fi

Der er gratis wi-fi for museets besøgende. Spørg i ved billetskranken for nærmere information.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00