Artikel

6 ting skal du se på søfæstningen Christiansø

Når du kommer til Søfæstningen Christiansø, er der meget du kan se og opleve. Vi giver dig 6 tips her.

Nordens ældste søfæstning Christiansø fra 1684 byder også i dag på masser af spændende oplevelser og et dyk ned i historien.

Dette kan du lave i 3 timer på Christiansø og Frederiksø

Et besøg på Ertholmene varer typisk i omkring tre timer. Du ankommer med færgen fra Gudhjem sent på formiddagen, og afrejser typisk igen tidligt på eftermiddagen.

Indenfor disse tre timer kan du tage på en guidet rundtur, der tilbydes hver dag sommeren over. Men du kan også opdage den gamle søfæstning på egen hånd.

Du kan også vælge at overnatte på øerne og få endnu mere tid til at gå på opdagelse.

Husk færdselsreglerne på Ertholmene, når du bevæger dig rundt

Når du færdes på søfæstningen Christiansø, husk da på, at du bevæger dig rundt i et naturreservat. Derfor gælder der særlige regler for din færden på Christiansø og Frederiksø. → Læs færdselsreglerne her

 

Her er vores 6 tips til, hvad du skal se på Christiansø og Frederiksø

1

Se det det nyrenoverede Store Tårn på Christiansø

Det over 330 år gamle Store Tårn på Christiansø har en bevæget historie som fæstningsværk bag sig. I 1800 blev tårnet omdattet til fyrtårn og efter lukningen af søfæstningen i 1855 forfaldt tårnet langsomt. I 2017 gennemgik Store Tårn en gennemgående restaurering og i dag kan du opleve udstillinger, koncerter og andre kulturelle events i tårnet.

2

Oplev museet på Lille Tårn på Frederiksø

Når du har set Store Tårn, skal du også besøge museet på Lille Tårn på Frederiksø. Museet giver dig et indblik i livet på søfæstningen og du kan også se et stort model over fæstningen, sådan som den så ud i 1850. Du kan købe en fælles entrébillet til begge tårne i blandt andet øens turistinformationen eller hos lokalguiderne.

3

"Ud på flisen, Karoline" på Christiansø Gæstgiveri

Sangen "Ud på flisen, Karoline" om tjeneren Laurits og bogholderske Frøken Karoline blev landskendt i 1958. Maleren og digteren Henning Køie havde skrevet teksten efter en begivenhed på Christiansø Gæstgiveri og Kro. I dag kan du spise en god middag på den berømte "flise" og samtidig nyde udsigten fra "historiske" omgivelser.

4

Fængslet "Ballonen" på Frederiksø

Fængslet "Ballonen" var i starten af 1800-tallet højsikkerheds-fængsel for politiske og andre farlige fanger. Fra 1826 til 1841 sad systemkritikeren Dr. Dampe fængslet her. I dag kan du se hans fængselcelle - og du kan overnatte i en af de andre 5 celler. "Ballonen" er nemlig øens "vandrerhjem".

5

Oplev Kongens Bastion på Christiansø

Kongens Bastion er en af de større bastioner på Christiansø, der blev anvendt til at forsvare søfæstningen. Af de seks kanoner, der i dag peger ud over havet, er flere stadig i drift og bruges til bl.a. salutering ved skibsanløb eller fejringen af St. Hans.

6

Hop i bølgen blå fra Badebroen på Frederiksø

Hvis du vil tage en forfriskende dukkert i Østersøen - "overvåget" af sælerne - så hop i vandet fra Badebroen på Frederiksø, hvor der også er mulighed for at klæde om

Har du brug for at orientere dig?

Her kan du downloade et kort som PDF over søfæstningen Christiansø – med øerne Frederiksø og Christiansø.

Tema
Oplev Ertholmene: Christiansø og Frederiksø
Tema
Her kan du overnatte hvis du vil have bedre tid på Christiansø
Tema
5 hemmelige steder på Christiansø og Frederiksø som du skal se
Tema
Her er 4 perfekte Instagram spots på Christiansø og Frederiksø
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00