Gudhjem Museum

Her forenes KUNST, HISTORIE og NATUR på ét og samme sted

Gudhjem Museum
viser skiftende udstillinger med fokus på bornholmsk kunst og kunsthåndværk i den lyse og indbydende udstillingssal.

I den fredede stationsbygning fra 1916 kan du fordybe dig i Gudhjems og jernbanens historie. Bygningens unikke arkitektur og originale interiører er i sig selv et besøg værd.

Kunsten
Den nye udstillingsbygning fra 1990, tegnet af arkitekt Niels Frithiof Truelsen, er skabt til udstilling af kunst og kunsthåndværk med et flot lysindfald og god plads.

I løbet af en sæsonen 2024 vises 5 forskellige udstillinger med ny bornholmsk kunst og kunsthåndværk. Fast indslag er kunstnersammenslutningen ‘Holkahesten’s sommer udstilling. Se udstillingsprogrammet på museets hjemmeside.

Historien
Den gamle jernbanestation, tegnet af arkitekterne Kay Fisker og Aage Rafn, danner ramme om historiefortællingen. Bygningen blev indviet i 1916 og fungerede som endestation for Gudhjembanen, indtil denne blev nedlagt i 1953.

I stationsbygningens oprindelige pakkerum kan du dykke ned i historien om lokalbanen mellem Almindingen og Gudhjem. Andre af stationens rum har Gudhjem Museum valgt at dedikere til en udstilling med værker af Aage Schad, der arbejdede i Gudhjem i 1900-tallet, og som i dag er ved at være helt glemt, til trods for at han i en samtiden var anerkendt og berømt – også i udlandet.

I den gamle vestibule ses udstillingen “Find motivet”, som skal inspirere dig til at gå ud i byen og finde de samme motiver, som kunstnere gennem tiden har skildret i deres malerier. Ved hjælp af et kort, hvor kunstnerens position er angivet, kan du genfinde huse og landskab, som det ser ud i dag. Kortet er gratis og fås på museet.

Naturen
Foran museet finder du en 15.000 m2 stor mark, der er udlagt som habitat for vilde planter og sommerfugle. Gangstier og imponerende granitskulpturer er en del af markens indretning. Gå på opdagelse og nyd den storslåede udsigt over landskabet og Østersøen.

Skulpturhaven med værker af Ole Christensen, Inge Lise Westman, Julie Høm og Jun-Ichi Inoue danner forbindelse mellem museumsbygningerne og sommerfuglemarken.

Et rum til fordybelse
Museets skitsesamling med værker af bl.a. Oluf Høst er scannet ind og vises på en skærm i samme rum, hvor et udvalg af skitserne er ophængt. Samme sted kan du sidde roligt og kigge i de bøger og pjecer, som er til salg i butikken.

Lokalhistorisk arkiv
Museet har et spændende billedarkiv med fotos og beretninger om livet i det gamle Gudhjem. Gå på opdagelse i historien her
Der er ikke fast åbningstid på arkivet, men besøg kan aftales individuelt ved henvendelse til arkivet.

Andre aktiviteter og events

  • Artist Talks i forbindelse med udstillinger
  • Foredrag om kunst, lokalhistorie, natur og sommerfugle.
  • Litteratur arrangementer
  • Guidede ture i sommerfuglemarken.

Tjek eventkalenderen for dage og tider.

Hvem står bag Gudhjem Museum?

Museet ejes og drives af Gudhjem By- og Museumsforening, og alt arbejde udføres af frivillige.

Foreningen er samtidig borgerforening for Gudhjem og Melsted. På vores hjemmeside fortæller vi derfor meget mere om byen, dens historie og alle de oplevelser, der venter dig som gæst. Kig med her.

Medlemskab
Medlemmer af foreningen Gudhjem By- og Museumsforening har gratis adgang til museet, mens voksne betaler 50 kr. i entré. Studerende og grupper på min. 10 personer får rabat. Medlemskab koster 125 kr. årligt eller 250 kr. for en husstand. Man kan melde sig ind i foreningen ved besøg på museet.

Gudhjem Museum er det bedste udgangspunkt for dit besøg i den skønne bjergby.
Her får du indtryk af, hvordan byen og omgivelserne har inspireret kunstnerne gennem tiden. Samtidig giver museet dig fortællingen om byens historie og udvikling.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Lukket

Tirsdag

Lukket

Onsdag

Lukket

Torsdag

13:00-17:00

Fredag

13:00-17:00

Lørdag

13:00-17:00

Søndag

13:00-17:00

Entrépriser

Voksne

kr. 50,00

Unge u. 18 år og medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening

Gratis

Studerende

kr. 25,00

Grupper over 10 pers.

kr. 40,00 pr. pers.

Gudhjem Museum

Tlf.

E-mail info@gudhjemmuseum.dk

Web www.gudhjemmuseum.dk

Gudhjem Museum

Stationsvej 1

3760 Gudhjem

Museumsbutik

Salg af bøger, postkort og plakater

Bibliotek

Rum med skitser af Oluf Høst er indrettet med siddepladser og læse-eksemplarer af en lang række bøger med relation til kunsten og historien i Gudhjem

Relaterede events

Herunder finder du events af samme arrangør, som du kan deltage i.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00