Gudhjem Museum

Her forenes KUNST, HISTORIE og NATUR på ét og samme sted

Gudhjem Museum
viser skiftende udstillinger med primært fokus på bornholmsk kunst og kunsthåndværk i den lyse og indbydende udstillingssal.

I den fredede stationsbygning fra 1916 kan du fordybe dig i Gudhjems lokalhistorie og vores samling af skitser med værker af bl.a. Oluf Høst. Bygningens unikke arkitektur og originale interiører gør den i sig selv til et besøg værd.

Foran museet finder du en skulpturhave og en 15.000 m2 stor mark med vilde blomster og sommerfugle. Gå en tur på stierne i området og oplev, hvordan natur og kunst spiller sammen.

Kunsten
Den nye udstillingsbygning, tegnet af arkitekt Niels Frithiof Truelsen, er skabt til udstilling af kunst og kunsthåndværk med et flot lysindfald og god plads.

I løbet af en sæsonen 2023 vises 4 forskellige udstillinger med både ny og ældre bornholmsk kunst.

Fast indslag er kunstnersammenslutningen Holkahestens sommer udstilling.

Se udstillingsprogrammet på museets hjemmeside.

Historien
Den gamle jernbanestation, tegnet af arkitekterne Kay Fisker og Aage Rafn, danner ramme om historiefortællingen. Bygningen blev indviet i 1916 og fungerede som endestation for Gudhjembanen, indtil denne blev nedlagt i 1953.

I stationsbygningens oprindelige pakkerum kan du dykke ned i historien om lokalbanen mellem Almindingen og Gudhjem. I et andet af stationens rum vises udstillingen “Sejladsen mellem Bornholm og Christiansø”, der giver et levende indtryk af de skibe og personer, der har fasholdt forbindelsen gennem tiden.

Naturen
Som noget helt nyt lukkede museet i 2021 op for adgangen til et stort sommerfuglehabitat, hvor vild natur skal råde. Her vil være åbent for besøg hele døgnet – og hele året.

Skulpturhaven med værker af Ole Christensen, Inge Lise Westman, Julie Høm og Jun-Ichi Inoue bliver en integreret del af sommerfuglemarken.

Museumsbutikken
har et stort udvalg i postkort, plakater og mange spændende bøger med relation til livet i og omkring Gudhjem. Både historiske beretninger og kunstbøger.

Et rum til fordybelse
Museets skitsesamling med værker af bl.a. Oluf Høst er scannet ind og vises på en skærm i samme rum, hvor et udvalg af skitserne er ophængt. Samme sted kan du sidde roligt og kigge i de bøger og pjecer, som er til salg i butikken.

Lokalhistorisk arkiv
Museet har et spændende billedarkiv med fotos og beretninger om livet i det gamle Gudhjem. Gå på opdagelse i historien her
Der er ikke fast åbningstid på arkivet, men besøg kan aftales individuelt ved henvendelse til arkivet.

Andre aktiviteter og events

  • Artist Talks i forbindelse med udstillinger
  • Foredrag om kunst, lokalhistorie, natur og sommerfugle.
  • Litteratur arrangementer
  • Guidede ture i sommerfuglemarken.

Tjek eventkalenderen for dage og tider.

Hvem står bag Gudhjem Museum

Museet ejes og drives af Gudhjem By- og Museumsforening, og alt arbejde udføres af frivillige. Foreningen er samtidig borgerforening for Gudhjem og Melsted. På vores hjemmeside fortæller vi derfor meget mere om byen, dens historie og alle de oplevelser, der venter dig som gæst. Kig med her.

Medlemskab
Medlemmer af foreningen Gudhjem By- og Museumsforening har gratis adgang til museet, mens voksne betaler 50 kr. i entré. Studerende og grupper på min. 10 personer får rabat. Medlemskab koster 125 kr. årligt eller 250 kr. for en husstand. Man kan melde sig ind i foreningen ved besøg på museet.

Gudhjem Museum er det bedste udgangspunkt for dit besøg i den skønne bjergby.
Her får du indtryk af, hvordan byen og omgivelserne har inspireret kunstnerne gennem tiden. Samtidig giver museet dig fortællingen om byens historie og udvikling.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Entrépriser

Voksne

kr. 50,00

Unge u. 18 år og medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening

Gratis

Studerende

kr. 25,00

Grupper over 10 pers.

kr. 40,00 pr. pers.

Gudhjem Museum

Tlf.

E-mail info@gudhjemmuseum.dk

Web www.gudhjemmuseum.dk

Gudhjem Museum

Stationsvej 1

3760 Gudhjem

Museumsbutik

Salg af bøger, postkort og plakater

Bibliotek

Rum med skitser af Oluf Høst er indrettet med siddepladser og læse-eksemplarer af en lang række bøger med relation til kunsten og historien i Gudhjem

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00