Melstedgård Landbrugsmuseum

På den fine, gamle Melstedgård bliver I introduceret til fortidens liv, mens det nye Madkulturhus giver jer et indblik i nutidens madverden.

Melstedgård Landbrugsmuseum – for hele familien

Melstedgård er et rigtig spændende frilands- og landbrugsmuseum for hele familien lige udenfor Gudhjem. Melstedgård kan føres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet og drives i dag af Bornholms Museum. På Melstedgård er der masser af sjov for alle aldre!

Stuehuset

Stuehuset på Melstedgård blev revet ned omkring 1796, hvor et nyt og mere moderne hus blev opført. Huset står den dag i dag og her foregår altid noget spændende, der bliver runket sennep med en kanonkugle, bagt rugbrød og kogt kringler i køkkenet og i stuen bliver der hæklet, vævet og syslet. Rundt om i stuehuset kan du på døre, vindueskarme, dørkarme og bjælker se forskellige striber af farver, som er de farver, der har været i huset. Flere af de gamle døre, som er fra før stuehuset blev bygget om, er i dag anbragt mellem nogle af rummene ved køkkenet og folkestuen. Tapeterne er kopier af gamle tapeter, der er fundet på væggene i huset.

Længerne og staldene

I længerne på Melstedgård finder du gamle landbrugsredskaber og udstillinger om bornholmsk landbrugsliv, og i staldene finder du alle de “rigtige” dyr, som naturligvis kan klappes.

Haven

Haven på Melstedgård ser ud, som den gjorde omkring år 1900. Før den tid gik vejen til Melsted lige forbi stuehuset, og der var ingen plads til have. Det var nu også først i 1860erne, at det blev almindeligt med en stor prydhave, der blot skulle se dejlig ud og ikke være til nytte. En urte- eller køkkenhave havde man haft langt tid før prydhaven.

Madkulturhuset og Café “Skafferiet”

Ved siden af Melstedgård ligger Madkulturhuset og cafeen “Skafferiet”. I Madkulturhuset afholdes der workshops, hvor der eksperimenteres med smage og råvarer.
I Skafferiet kan du spise en let frokost, nyde kaffe og kage eller købe lokalproducerede varer med hjem.

Handicapvenlig attraktion

Adgang for kørestole: Ja*
Handicapparkering: Ja, bagsiden af huset
Handicaptoilet: Ja

* Dog begrænsede muligheder på nogle arealer, ring for yderligere information.

Hør den spændende fortælling om Melstedgård – for børn!

Tryk play og hør den spændende og lærerige historie om madkulturen før og nu – fortalt af den tidligere Radio- og TV-vært Morten Resen fra GoLittle.

Aktiviteter og workshops

I sommerferien er der program på hver dag, kig på hjemmesiden og se hvad der sker netop den dag, du besøger Gaarden: www.gaarden.nu
Det kan være møllen er i gang på marken, du kan køre i hestevogn eller måske laves der mad over bål eller man kan gå med på en haveomvisning.

Hold øje med de særlige workshops, hvor vi fx laver is, fermentere eller går på sanketur sammen. Se vores kommende workshops i Gaardens arrangementkalender.

Melstedgård og resten af Gaarden har åbent fra starten af maj og frem til og med efterårsferien. Der arrangeres workshops, firmaevents og kurser hele året rundt.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Tlf. 5695 0735

E-mail

Web www.gaarden.nu

Melstedvej 25

3760 Gudhjem

Relaterede events

Herunder finder du events af samme arrangør, som du kan deltage i.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00