Artikel

Parkering i Gudhjem

Gudhjem er en populær by især i sommerperioden. Betalingsparkeringen på havnen er begrænset, derfor kan du med fordel parkere din bil på en af gratis parkeringspladser lige oven over byen og gå af smukke stier ned igennem Gudhjem.

Gratis parkering i Gudhjem

Når du kommer til Gudhjem, er det bedste sted at parkere på en af byens tre gratis parkeringspladser oven over byen. Bare følg skiltene, når du kommer til byen.

På p-pladserne finder du et oversigtskort samt en postkasse med fysiske kort med 5 smukke og varierede ruter, der fører dig ned til Gudhjem centrum. På denne måde får du ser noget af det smukkes i Gudhjem på din vej ned til havnen og får en endnu mere mindeværdig oplevelse med hjem. Kortet kan også ses som pdf her → Oplev Gudhjem til fods

Betalingsparkering på havnen til gangbesværede

Gudhjem er Danmarks eneste bjergby, og derfor er vejen ned til havnen ret stejl. Mange af byens gæster prøver at køre ned til havnen for at finde parkeringsplads, men gaderne i Gudhjem er ikke egnede til alt den trafik og bilerne skabe trafikknuder og forstyrre de gående gæster.

Derfor bør de begrænset antal betalingsparkeringspladser på havnen være forbeholdt de gangbesværede, så alle får mulighed for at opleve en af Bornholms mest eftertragtede købstæder.

Her finder du de gratis parkeringspladser

Du kan finde en parkeringsplads ved benzintanken på Helligdomsvej (se på Google Maps), som ligger lige overfor Brøddegade. Du kan også finde en stor parkeringsplads ved Melstedvej nær Gudhjem Kirke og Gudhjem Søpark (Se på Google Maps). Begge parkeringspladser er markeret med gult på kortet herunder.

Derudover kan der parkeres på parkeringspladsen ved Gudhjem Svømmehal og Gudhjem Museum.

Opfordring til vognmænd og turistbusser

Vi opfordrer på det kraftigste til, at du ikke kører gennem Gudhjem i bus, medmindre det er strengt nødvendigt. Vi anbefaler, i steder du benytter en af parkeringspladserne oven over byen.

Ved at gå ned gennem Gudhjem, vil jeres gæster opleve den smukke hovedgade på bedste vis, og dermed få en endnu mere mindeværdig oplevelse med hjem.
Gåturen, fra bussernes afsætningssted ved tankstationen ovenfor byen og ned til havnen, er præcis 500 meter og tilbagelægges ofte hurtigere gående end i bil eller bus.

Er jeres gæster oppe i årene, eller på anden måde fysisk begrænset, og skønner I, at de vil have svært ved at gå de 500 meter op ad bakken, så er det muligt at opsamle jeres gæster i buslommen lige overfor Gudhjem Vandrerhjem på et aftalt tidspunkt.

Oplev Gudhjem

Gudhjem er fuld af spændende oplevelser. Her er fire forslag til dig:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00