Vang Granitbrud

Oplev Vang Granitbrud - et sted med unik natur, geologi og rige muligheder for friluftsliv.

Det storslåede Vang Granitbrud
Besøg det storslåede område ved Vang Granitbrud på den nordvestlige del af Bornholm.

Kør gennem det smukke Ringebakkebrud
For at komme til Vang granitbrud, skal du køre gennem Ringebakke granitbrud. Drejer du ned af Ringedalsvej fra Borrelyngvej, kommer du lige gennem det flotte Ringebakkebrud. Vang Granitbrud er der ikke mulighed for at køre i.

Vang Granitbrud har leveret sten i mere end 100 år
Der er blevet brudt granit i Vang Granitbrud i mere end 100 år. Vang Granitbrud har leveret sten til tyske floder, Storebæltsforbindelsen og den store udbygning af København i 1900.

Det bornholmske graniteventyr stoppede
I 1996 stoppede Bornholms graniteventyr bl.a. på grund af et pres i priserne fra Sverige og Norge og afskibningspieren ved Vang Granitbrud mistede dermed sin oprindelige funktion.

Nyt potentiale ved Vang Granitbrud
Projektet “Nyt Liv i Vang Granitbrud” gennem Realdania og Mulighedernes Land har forvandlet Vang Granitbrud til et smukt natur- og oplevelsescentrum. Området er blevet mere tilgængeligt med nye stier, shelter- og rastepladser samt klatrevæg og mountainbikeruter.

Vang Granitbrud et yndet sted for fugle
Området omkring Vang Granitbrud er et yndet sted for fugle og planen er, at der med tiden kan opstå fuglefjeld på en række af klippesiderne. Den særlige natur og geologi i området vil blandt andet blive formidlet i et infohus placeret ved indgangen til Vang Granitbrud.

Mulighedernes Land
Omdannelsen af den gamle Stenbrudshavn var et led i projektet Mulighedernes Land, der har til formål at vise hvordan man kan udnytte yderdistrikternes styrkepositioner til nye udviklingsstrategier.

Sådan finder du Himalaya klippen
Helt bagerst i Vang Granitbrud finder du Himalaya klippen. Det er en aflang klippeformation, som findes i den nordvestlige ende af den lille sø i stenbruddets vestlige ende. Klippen ligger i den modsatte ende af parkeringspladsen i Vang Granitbrud.

 

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Priser

Alle

Gratis adgang hele året

Kontakt

Tlf. 5692 0000

E-mail post@brk.dk

Web brk.dk

Adresse

Ringedalsvej

3790 Hasle

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00