Artikel

Historiske oplevelser på Hammershus

Mærk historiens vingesus på Hammershus borgruin og gå i forfædrenes fodspor

Siden slutningen af 1200-tallet har Hammershus været fæstning og hjem for mange skiftende magthavere – lige fra Ærkebispen fra Lund, som var dansk dengang, til 1660, hvor Christian den IV’s datter Leonora Christina og hendes mand Corfitz Ulfeldt, var fængslet inde på borgen pga. landsforræderi.  Tag en guidet tur ind og se Manteltårnet, den indre borg på Hammershus, hvor de to var spærret inde. Besøg besøgscentret ved Hammershus, for at få hele historien, så er du godt forberedt og kan kaste dig ud i et eventyr og mærke historiens vingesus!

Fortsættes efter billedet

Bliv inspireret af disse to videoer

Bornholms historie er spændende og Hammershus fortæller en vigtig del af den, på en livagtig måde. Gå over den gamle bro, rør ved stenene og forestil dig de riddere og soldater, som har krydset den før dig. Tag børnene med hen og se Manteltårnet og tænk på Leonora Christina og det hårde liv hun har haft, da hun og hendes mand var spærret ind for landsforræderi. Nyd den flotte natur og den fantastiske udsigt sammen med børnene og lad dem bruge fantasien på en historisk legeplads. Se de 2 videoer nedenfor og lad dig rive med af historien.

 

 

Lyst til at vide mere om Hammershus?

Læs mere om Hammershus eller book med fordel en tur med en af guiderne på borgen.

1

Hammershus

Nordeuropas største borgruin på Bornholms Nordspids på en stejl klippeknude - med en fantastisk udsigt og en spændende historie.

2

Hammershus Besøgscenter

I marts 2018 fik Hammershus sit nye besøgscenter. Det føjer sig ind i landskabets højdekurver og en bro fører over Mølledalen til Hammershus borgruin. Her kan man blive klogere på borgens historie og få mange andre interessante informationer. Den hyggelige restaurant byder på mad og drikke og man kan også købe souvenirs.

3

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter tilbyder guidede ture på Hammershus. De middelalderklædte guider tager dig med rundt på borgen og fortæller spændende historier om kendte og ukendte steder. Du kan booke din tur på besøgscentret eller forud hos Middelaldercenteret.

4

BornholmerTure

BornholmerTure har specialiseret sig i at tilbyde guidede gruppeture på Hammershus, som de kan sammensætte efter gæstens ønske. Særligt aftenturene er spændende at opleve.

5

Kamelhovederne og Løvehovederne

I en lille bugt for foden af Hammershus borgruin, finder man et klippeparti. På toppen sidder der 2 dyrehoved-lignende formationer, som med lidt fantasi kan ligne kameler. Deraf også navnet Kamelhovederne. Løvehovedet til højre for formationen kan bedst ses fra stranden. Dan dig dine egne indtryk og gå en tur langs den flotte kyststi.

6

Slotslyngen

Slotslyngen er et unikt naturområde omkring borgen. Dette storslåede og afvekslende landskab strækker sig fra Mølledalen ved Hammershus sydover mod Vang. Når du følger kyststien, så kan du nyde de imponerende klippeformationer på den ene side og havet på den anden. Det skal opleves!

Mobilskattejagt på borgen

Den drilske mestertyv, Heidenreich, vil stjæle en uvurderlig skat fra Hammershus. Derfor opfordres alle børn og barnlige sjæle på Bornholm til at tage ud og hjælpe med at stoppe ham – med deres mobiltelefoner.

Fuld version af app'en for 45 kr.

Tema
8 gratis oplevelser med børn på Bornholm
Tema
10 historiske oplevelser på Bornholm
Tema
9 genstande fra Bornholms militærhistorie
Tema
7 borge du kan opleve på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00