Artikel

Nyd sensommeren med disse 12 oplevelser på Bornholm

Der er mange grunde til at opleve Bornholm i sensommeren

Rå natur, fine sandstrande og unikke outdoor-muligheder

Bornholms unikke natur byder både på svensk skærgårdsstemning, et snert af Islands klippelandskab og Vestkystens hvide sandstrande – alt sammen samlet på én ø i Østersøen. Besøg Hammershus og Opalsøen, Hammerhavnen, Stenhuggerstien og Højlyngsstien. Prøv outdoor-oplevelser på mountainbike, klippeklatring og bisonsafari – og afslut dagen med en lækker middag på et af øens mange gode spisesteder.

Kunsthåndværk og kultur er i højsædet på Bornholm

Bornholm har en lang tradition for kunsthåndværk af høj kvalitet. Besøg kunsthallen Grønbechs Gård eller nogle af øens lokale kunsthåndværkere, som har dørene åbne hele sensommeren. Oplev Bornholm Craft Weeks og Bornholms Kulturuge.

12 sensommeroplevelser du ikke bør gå glip af

Oversigten byder på en række natursteder og attraktioner, som både er kendte og lidt mindre kendte - men som du absolut bør unde dig, når du er her på Bornholm.

1

Opalsøen

Oplev et stykke enestående dansk natur - hvor der tidligere blev sprængt og udvundet granit er der i dag et smukt klippeparti inklusive dyb badesø.

2

Svartingedalen

Bornholm består af over 70 sprækkedale, nogle af dem ligger inde på land, andre munder direkte ud til kysten og havet. Svartingedalen ved Hasle er en af disse smukke naturperler - som dog ligger lidt gemt. Vil du besøge stedet, der er fredet, så kør op ad Tassevej og Kirkedalsvej og følg så skiltene til Svartingedalen.

3

Randkløve Skår

Klippeformationen Randkløve Skår er et enestående Instagram-spot. Den ligger helt ud til vandet og her kan du fx. "fange" solopgangen over havet. Følg landevejen mellem Saltuna og Bølshavn og følg skiltet til Randkløve. Du kan parkere ved Skt. Ols institutionen og gå de ca. 800 m ned til havet.

4

Madkulturhuset gaarden

På Bornholms Madkulturhus gaarden ved landbrugsmuseet Melstedgaard kan du gennem forskellige kurser og workshops blive klogere på det bornholmske køkken og dens historie.

5

Torvehal Bornholm

I det tidligere Rønne Slagtehus kan du i dag få alskens lækkerier lavet af bornholmske råvarer. Her finder du det bedste indenfor bornholmsk gourmet samlet under ét tag.

6

GoBornholm

Har du lyst til at være aktiv i din ferie på Bornholm, så prøv at sejle i havkajak, kitesurfing, surfing eller noget helt tredje. GoBornholm er en god adresse at starte på.

7

Paddle Bornholm - kajakkurser

Paddle Bornholm arrangerer guidede ture og kursus i havkajak på hele øen. Tag både begynderkurser og certifikater langs den smukke bornholmske kyst.

8

Trailcenter Bornholm

Er du mere til en hæsblæsende og udfordrende tur på mountainbike gennem Bornholms natur - så henvend dig til Trailcenter Bornholm. Her kan du få en masse tips og vejledning til gode spor på øen.

9

Hjorths Fabrik

På Bornholm har man produceret keramik af høj kvalitet i snart 250 år. Hjorts fabrik i Krystalgade i Rønne er den ældste, endnu fungerende keramikfabrik på Bornholm. Fabrikken, som også er et museum, har bl.a. medproduceret Michelin-restauranten nomas stel.

10

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum har øens største samling af malerier, lavet af "Bornholmerskolens" malere gennem tiden. Oplev også udstillingen som er produktet af 2 ugers Kunsterkoloni, som lige nu vises på DR2 og DRTV.

11

Grønbechs Gård

Vil du se det bedste af det bedste indenfor Bornholms kunsthåndværk, så besøg den gamle købmandsgård Grønbechs Gård i Hasle. Her er der i dag indrettet kunsthal og du kan få et godt førstehånds indtryk af kunsthåndværkernes kunnen, inden du bevæger dig ud på øen for at besøge kunsthåndværkerne i deres gallerier og værksteder.

12

Øens mange spisesteder

Nyd aftenen på en af øens mange spisesteder. Der er noget for enhver smag. Læs mere.

Vil du vide mere?

Vil du få mere inspiration til, hvad du kan se og opleve på Bornholm i sensommeren? Vi giver dig flere tips og råd til spændende og enestående oplevelser her

Tema
Besøg Bornholms silderøgerier og smag på en ægte bornholmsk delikatesse
Tema
Her er 10 fantastiske Instagram spots på Bornholm
Tema
Prøv disse top 10 sommeroplevelser for par
Tema
Download vores officielle Bornholm-app og få det hele på din smartphone
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00