Svartingedalen

Svartingedalen er en af Bornholms bedst skjulte skønheder.

Svartingedalen er en frodige sprækkedal, som oftes overses på Bornholm. Jyllandsposten har skrevet følgende om Svartingedalen: ”Danmarks oversete naturperler: På Bornholm ligger en glemt, underjordisk sprækkedal med natur som i Ringenes Herre. Mens de fleste turister valfarter til Almindingen og Paradisbakkerne på Bornholm, er den underjordiske Svartingedal gemt og glemt. Her kan du gå på en ”junglesti” mellem dalens stejle klippevægge…

I dalen vil man bevæge langs høje klippesider på hver side af dalen, hvorefter landskabet åbner sig lidt mere ud på en skråning. Her findes en “jættebold“, som er en stor sten, der efter sagnet skal være kastet af en svensk jætte for at ramme Klemens Kirke.

Skovbunden består af smukke blomster og urter, mens dalen er rig på dyreliv.

 

Sådan kommer du til dalen

Man kommer til dalen ved at køre til Åhalsegård, der ligger Kirkedalsvej 25 i Rutsker. Når man kommer til gården, skal man holde til højre og der kan parkeres bag en maskinlænge.

Du kan også starte i den modsatte ende af dalen ved at parkere ved  Simblegårdsvej 24.

Praktisk råd

På alle tider af året kan det anbefales, at medbringe godt fodtøj eller gummistøvler, da dalens terræn kan være både vådt og en smule vanskeligt. Man belønnes dog med en naturoplevelse udover det sædvanelige.

Social:

Information

Adresse:

  • Kirkedalsvej 25
  • 3790 Hasle
  • Rutsker

Kontakt:

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00