Pissebækken

Når du vandrer langs kyststien fra Vang og mod Hammershus, kommer du forbi Pissebækken og Danmarks tredjehøjeste vandfald.

Hvad kan du opleve?

På Bornholm finder du ikke bare Danmarks højeste vandfald (der ligger i Døndalen), men også Danmarks tredje højeste vandfald ved Pissebækken. I sprækkedalen, hvor vandfaldet ligger, vokser der blandt andet blå anemoner, sort radeløv og tarmvridrøn.

Hvor stammer navnet fra?

Man er ikke helt sikker på hvor navnet kommer fra, da vandfaldet har heddet pissebækken siden middelalderen. Men der er især to forklaringer til navnets oprindelse der går igen. En af dem er, at der i de tørre sommermåneder ikke er meget vand i vandfaldet og derved kan vandfaldets stråle, associeres til en mand der “lader” vandet fra toppen af vandfaldet. Den anden forklaring er at vandfaldet skummer meget når det falder ned og dermed ligner det som navnet antyder.

Sådan kommer du til Pissebækken og vandfaldet

Når du går ad kyststien fra Vang og mod nord, gå da fra Vang havn mod nord direkte nede langs vandet. Efter ca. 500 meter når du til vandfaldet og en forholdsvis ny trætrappe. Går du op ad trappen og fortsætter til venstre, er du på kyststien mod nord (Hammershus) igen.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Naturstyrelsen Bornholm

Tlf. +45 7254 3002

E-mail bon@nst.dk

Web naturstyrelsen.dk

Følg Kyststien

3790 Hasle

Følg kyststien mod nord fra Vang havn

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00