Bornholms seværdigheder

Bornholms seværdigheder byder på mange spændende oplevelser - hvad enten du er til natur, interessante kirker og bygningsværker, smukke strande, helleristninger, borgruiner eller store, imponerende klippepartier og sprækkedale.

Læs mere om et udvalg af de bornholmske seværdigheder her

Bornholm byder på seværdigheder på stribe

De bornholmske seværdigheder ligger tæt og der er så mange at vælge imellem, at du selv efter adskillige besøg på klippeøen stadig kan finde nye, interessante udflugtsmål.

Bornholms historiske seværdigheder

Er du interesseret i bornholmsk historie, kan du finde spor af de tidligste tider i form af jættestuer, helleristninger, runesten, skanser, bunkers og meget mere. De historiske seværdigheder på Bornholm venter blot på dig og dit besøg!

Attraktioner
Hammershus
Attraktioner
Østerlars kirke - Østerlars rundkirke

Bygningsværker, arkitektur og byer på Bornholm

Er du mere til de seværdigheder, der tæller bygningsværker, arkitektur og byer, så er Bornholm også det helt rette sted for dig.

Bornholms mest besøgte seværdighed – Nordeuropas største borgruin Hammershus – ligger som en ørne-rede på toppen af en 74 meter høj klippeknude og byder dig velkommen til mere end 800 års spændende historie. Og så bør du også besøge seværdighederne Gamleborg, der hører til blandt Danmarks tidligste bygninger, Utzons vandtårn i Svaneke, fæstningen Christiansø (som du kan nå med Christiansøfarten’s både) og ikke mindst Bornholms 4 smukke rundkirker for bare at nævne nogle.

Den bornholmske natur er en seværdighed i sig selv

Naturen på Bornholm er en seværdighed i sig selv med masser af variation og sjældenheder. Tag fx på opdagelsesrejse i Paradisbakkerne og oplev et helt unikt stykke dansk natur, som taget direkte ud af en eventyrbog. Besøg klippeformationerne Helligdomsklipperne, der ligger på strækningen mellem Tejn og Gudhjem og er en af Bornholms – ja Danmarks – største naturseværdigheder eller oplev det dramatiske naturområde Slotslyngen, der er et yderst kuperet klippeområde på den nordvestlige del af Bornholm.

Top 10 oplevelser på Bornholm
10 naturoplevelser på Bornholm, som du bør se
Se Bornholms røgerier og smag på en af øens delikatesser
10 steder til det perfekte Instagram-billede
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00