Artikel

Top 10 oplevelser på Bornholm

Find din favorit blandt Bornholms mest populære steder

De bornholmske seværdigheder er noget ganske særligt – og kombineret med den enestående natur får du seværdigheder, som du ikke finder andre steder i Danmark. Om det er granitklipperne ved Helligdommen, Nordeuropas største borgruin Hammershus eller om det er de hvide rundkirker fra middelalderen – du kan vælge lige dit favoritsted. Og mange af stederne kan du besøge året rundt.

Her er Bornholms Top 10 steder I skal opleve

1

Hammershus borgruin

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed.
I 1600-tallet var Hammershus scene for en dramatisk flugt, da den fængslede kongedatter, Leonora Christina, forsøgte at undslippe Hammershus ned langs de stejle klippevægge.

2

Østerlars rundkirke

Østerlars rundkirke er Bornholms og Danmarks største rundkirke, og er den mest kendte af de fire bornholmske rundkirker. Her kan du se de fine kalkmalerier, opleve det flotte kirkerum, og nyde et øjeblik i ophøjet ro.

3

Hammershus besøgscenter

Oplev Hammershus som du aldrig har gjort det før fra Hammershus Besøgscenter. Her kan du opleve det flotte nye besøgscenter, der fortæller historien om Hammershus. Du kan købe lækker dansk mad i restauranten, mens du nyder den fantastiske udsigt af landskabet, havet og Hammershus.

4

Helligdomsklipperne

De naturskønne helligdomsklipper er mere end 1700 millioner år gamle, og ligger et stenkast fra Bornholms Kunstmuseum. I klippernes sprækker kan du komme ind de populære grotter, og blandt andet besøge den bornholmske grotteedderkop, der danner ægspind, som minder om små kinesiske lanterner.

5

Rokkestenene på Bornholm

På Bornholm er der tre store rokkesten, som indlandsisen har transporteret til lige netop de steder. Den største og mest kendte rokkesten ligger i Paradispakkerne. Prøv at se om du kan få den til at rokke.

6

Ekkodalen

Ekkodalen i Almindingen er øens største sprækkedal, og strækker sig ca. 2 km gennem Almindingen. Når man besøger Ekkodalen, er det oplagt at teste ekkoet. Prøv at spørge Ekkodalen “Hvad drikker Møller?”

7

Døndalen

Vidste du at Danmarks største vandfald ligger på Bornholm? I Døndalen falder Døndaleåen 20 meter, og er derfor Danmarks største vandfald. Tag familien med ud på en tur gennem skoven til det smukke vandfald, hvor der især om vinteren og foråret er gang i bruset.

8

Rytterknægten

Rytterknægten i Almindingen er Bornholms højeste punkt, og det er her du finder tårnet Kongemindet fra 1856. Tårnet er lavet af granit og stål, og giver en fantastisk udsigt over hele Bornholm (184m over havets overflade) – og i klart vejr kan man endda se helt til Christiansø.

9

Dueodde strand

Dueodde strand er en af Europas bedste sandstrande, og sandet er så fint, at det siges, at det er blevet brugt til timeglas. Stranden strækker sig flere kilometer på Bornholms sydspids, og er let tilgængelig via de 500 m lange træramper fra parkeringspladsen gennem klitterne til stranden.

10

Jons Kapel

Hvis du tager de over 150 trappetrin ned til Jons kapel kommer du til en hule i klippen, der er skabt af bølgernes slag. Ifølge sagnet fortalte Jon bibelhistorier til bornholmerne inde i grotten. Her er en fantastisk smuk udsigt ved kysten og en storslået natur.

Tema
Download den officielle rejseguide
Tema
Læs om røgerierne på Bornholm
Tema
Læs om Bornholms borge
Tema
Vi vil gerne dele vores kærlighed til Bornholm med jer ❤
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00