Moseløkken Stenbrudsmuseum

Oplev det arbejdende stenbrudsmuseum i nærheden af Hammershus.

Den bornholmske stenindustri før og nu
Moseløkken er et arbejdende stenbrudsmuseum, der giver et billede af den bornholmske stenindustri før og nu. Moseløkken er et af de få granitbrud på Bornholm, hvor der stadig ind imellem arbejdes.

Prøv selv at hugge granit
På Moseløkken Stenbrudsmuseum kan du selv prøve at hugge i granitten og få en fornemmelse for, hvordan det var at arbejde i stenbruddet i gamle dage. Uden for museet er der opstillet en restaureret stenkran samt to huggeskure, hvor stenhuggere i perioder viser de besøgende, hvordan du kan arbejde i granit med gammeldags værktøj.

Få et overblik over stenbruddet
Fra skovvejen langs stenbruddets nord-øst side kan du overskue bruddet. Det er farligt – og derfor helt forbudt – at bevæge sig ned i stenbruddet på egen hånd.

 

Moseløkkehus
På kanten af Moseløkken Stenbrud står et imponerende stenhus kaldet “Moseløkkehus”, bygget af granitsorter fra hele øen. Gennem husets tidligere havedør kommer du ind i udstillingen, der rummer en oversigt over Bornholms geologiske struktur, prøver på de forskellige granitter, et originalt huggeskur, gammelt værktøj samt en plancheudstilling om stenindustriens historie og arbejdet i et stenbrud. Her er også eksempler på, hvad bornholmske stenhuggere har kunnet forme af granit, samt skulpturer af billedhuggerne Anker Hansen og Ole Christensen. Endelig findes der en model af en stenarbejderbolig fra “Langelinie” i Sandvig, som den tog sig ud omkring år 1910.

Moseløkken er populær blandt lejrskoleelever på Bornholm
Moseløkken Stenbrudsmuseum er rigtig populært blandt lejrskolebørn, der besøger Bornholm, men også mange klatrere kender stedet og søger udfordringer på de stejle klippevægge.

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Tlf. +45 5648 0468

E-mail info@moseloekken.dk

Web www.moseloekken.dk

Moseløkkevej 9

3770 Allinge

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00