Artikel

Vandrerute: Kyststien etape 2 – Hasle til Sandvig

Kyststien er cirka 120 kilometers smuk og varieret vandring rundt om hele øen: Fra strandene i syd til klipperne i nord. Turen kan gås som en flerdagsvandring, men er også oplagt til kortere etaper. Dette er turen til dig, der vil have Bornholm helt ind under huden og vandreskoene.

Gitte Holtze

Vandrer og friluftsfreak samt journalist, foredragsholder og forfatter til "Jeg Lever" om Gittes vandring ad Pacific Crest Trail og "Gå Langt", en guidebog til lange vandringer.

Trekandtell.dk

Vi har valgt at dele ruten op i 7 etaper, dette er etape 2. Den mest udfordrende etape på turen med ujævnt terræn og mange op- og nedstigninger. Belønningen er dog også stor, for udsigterne fra det kuperede Nordbornholm er vilde. 

Fakta om ruten

Varighed:
5-6 timer 
Længde:
19 km
Sværhedsgrad:
Nem til Gines Minde, svær til Vang, mellem til Sandvig  
Egnet til barnevogne og kørestole:
Nej
Parkering:
Hvis du kun vil denne etape, kan du parkere ved Hasle Røgeri eller parkeringspladsen ved Sandvig Strand
Toilet:
havnen i Hasle, ved Hammershus, i Hammerhavn og ved stranden i Sandvig
Adgang til vand:
toiletterne i Hasle, besøgscentret ved Hammershus (tjek åbningstiderne), i Hammerhavn og ved stranden i Sandvig
Underlag:
En smule asfalt gennem Helligpeder, herefter kuperet og ofte ujævnt grussti, klipper og skovsti 
Særlige bemærkninger:
Ved Gines Minde samt lige før Hammerhavn finder du et kystshelter. Derudover ligger der ved Opalsøen (tæt Hammerhavn) og i Ringebakkerne større shelters, og i Ringebakkerne og Finnedalen en teltplads.

 

 

 

Kort over ruten

Herunder kan du downloade en pdf med et A4 kort over ruten.

 

Rutebeskrivelse

Følg afmærkningerne ud ad Hasle og ad den kombinerede og cykelrute nordpå mod fiskerlejet Helligpeder. Ruten her går asfalt til Teglkås og Gines Minde, hvor den smalle landevej ender, og opstigningen gennem skoven mod Jons Kapel starter (Det kræver en detour ned ad trapperne, hvis du vil opleve selve Jons Kapel.).

Herfra går det stejlt op og ned på en smal og ofte ujævn sti på skrænten langt over havet forbi Blåskinsdalen og Ringebakkebruddet, inden stien dykker ned til den lille kystby Vang, hvor en pause er oplagt før næste strækning ad stenstrand. 

Udsigten langs ruten

 

Fra stranden skal du op ad en stejl trappe til Slotslyngen og gennem skoven til Hammershus, der ligger højt over dig. Husk at nyde udsigten, selv om det konstant går op og ned. Følg stien rundt om ruinen, hen over de åbne vidder og ned til Hammerhavn, inden sidste etapestykket hele vejen rundt om Hammerknudensom du kommer til ved at over parkeringspladsen ved Hammerhavn. 

Hammershus ruiner

Kyststiens 7 etaper:

Etape 1 – Rønne – Hasle

Etape 2 – Hasle – Sandvig

Etape 3 – Sandvig – Gudhjem

Etape 4 – Gudhjem – Svaneke

Etape 5 – Svaneke – Snogebæk

Etape 6 – Snogebæk – Boderne

Etape 7 – Boderne – Rønne

 

Steder på ruten

På denne vandreruter vil du bl.a. kunne besøge følgende steder:

1

Hasle Røgeri

Nyd lækre røgvarer hos Hasle Røgeri. Hasle Røgeri er det sidste røgeri på Bornholm, hvor røgningen foregår på gammeldags og traditionel vis i åbne skorstene med ellebrænde. Se åbningstider her

2

Jons Kapel

Besøg Jons Kapel nord for Hasle på Bornholm - et sagnomspundent barskt klippeparti på Bornholms vestkyst.

3

Vang Granitbrud

Oplev Vang Granitbrud - et sted med unik natur, geologi og rige muligheder for friluftsliv.

4

Cafe Solvang

Café Solvang er en hyggelig fortovs-café i det idylliske fiskerleje Vang på Bornholm, ca. 5km fra Allinge. Her kan du nyde rigtig god kaffe, vand, vin, øl m.m. ved cafeen, eller i det skønne havneområde eller den omkringliggende natur. Se åbningstider her

5

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

6

Brohuset

Få stillet både den lille og den store sult med panoramaudsigt til Hammershus. I Brohusets familievenlige café serveres caféretter bestående af ærlig mad, der er inspireret af omgivelserne til fornuftige priser. Du kan også nyde en kop kaffe og et stykke kage før turen går op på borgruinen eller videre ud på Bornholm. Se åbningstider her

7

Salomons Kapel

Salomons kapel er et lille kapel, som blev bygget i det 13. århundrede i forbindelse med de mange sildefiskere, som kom og skulle have velsignet deres fangst.

8

Hammerodde Fyr

Hammerodde Fyr blev bygget i 1895 som anduvningsfyr og som hjælpefyr til Hammeren Fyr på Hammerknuden. Fyret er stadig i regulær drift og kan kun besøges udefra.

9

Dideriks Veranda

Dideriks Veranda er en hyggelig cafe og brugskunstbutik. De serverer lækker buffet, friskpresset juice, kaffe og kage, samtidig med at du kan gå rundt i vores butik, hvor du blandt andet kan købe smuk kunsthåndværk og bornholmske lækkerier. Se åbningstider her

10

Sandvig IS Kalas

Sandvig IS Kalas og cafeen Kalas-Kalas ligger midt i klipperne ved Sandvig Havn. Her produceres dagligt is på bornholmsk økologisk mælk og med frugter fra øens haver. Den nyristede kaffe kan nydes med fødderne i vandkanten eller fra terrassen med udsigt til Hammerknuden. Se åbningstider her

11

Kokkenberg

Spisestedet Kokkenberg er et dejligt spisested, som ligger i den hyggelige havneby Sandvig. Køkkenet serverer god og ærlig mad i smukke omgivelser. Se åbningstider her

Find flere vandreruter

Bornholm er et paradis for dig med interesse for oplevelser i naturen. Find flere ruter på Bornholm herunder...

Tema
Bornholms vandreguide - få tips til de bedste vandreruter her
Tema
Læs alt om vandring på Bornholm her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00