Hammerhavn

Lige syd for Hammerknuden finder du den helt specielle Hammerhavn, der virkelig er et besøg værd.

Hammerhavnen var anløbssted for Hammershus

Lige syd for Hammerknuden kommer du til den helt specielle Hammerhavn, som oprindelig var anløbssted for Hammershus. Havnen blev anlagt i 1891 for udskibning af granit fra Hammerværket og den fungerede som sådan til 1974.

Hammerhavnen og Mulighedernes Land

I forbindelse med projektet “Mulighedernes Land” på Bornholm – et projekt mellem Realdania og Bornholms Regionskommune – blev der i 2012 opført tre mindre træhuse på Hammerhavnen, der giver nye og bedre muligheder for havnens gæster og dermed også mere liv. I bygningerne finder du en kiosk, et fælleshus for foreninger samt en servicebygning. Træhusene er meget karakteristiske med særligt spidse og skæve tage, der refererer til de nærliggende højdedrag, nemlig Hammerknuden og Hammershus.

Hammerhavnens granithistorie

Hammerhavnens særlige historie som udskibningshavn for granit fra granitbrydningen på Hammerknuden bliver også synliggjort i forbindelse med projektet “Mulighedernes Land”. Store dele af det oprindelige havneanlæg er blevet genskabt, og en vigtig del af den bornholmske granithistorie på Nordbornholm er igen blevet gjort synlig.

Strand og bådfart ved Hammerhavnen

Ved Hammerhavnen finder du også en skøn lille sandstrand inderst i havnen samt en bådebro, hvorfra du med små både kan opleve spændende ture langs klippekysten neden for Hammershus. Hvis havet er stille, sejler du med de små både ind i den smalle klippehule, Våde Ovn. En guidet havkajak- eller SUP-surf-tur med Eastwind kunne måske også friste.

Sejlerguide Bornholm

Gæstesejlere er velkomne i hele yderbassinet samt på ledige pladser i inderhavnen. En sejltur med havnens turbåde topper, når man syd for havnen sejler ind i en af fuglefjeldets 70 meter dybe grotter. Nyd havnens nattergal i solnedgangen, og bad fra havnens egen sandstrand, fisk din egen aftensmad, fra molen, eller med den lokale trolling/pirkebåd.

Læs sejlerguide med specifikationer over alle Bornholms lystbådehavne.

Gratis

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Kontakt

Tlf. +45 5692 2324

E-mail hammerhavn@brk.dk

Web

Adresse

Sænevej 3

3770 Allinge

Faciliteter

Toilet
Bad
Wi-Fi
Elektricitet
Slæbested

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00