Artikel

Handicapvenlige oplevelser på Bornholm

Læs vores forslag til kørestolsvenlige aktiviteter

wheelchairexplorer

The Wheelchair Explorer. Just a man exploring the world!

Foto: @WheelchairExplorer

I denne artikel vil vi komme med vores bud på handicapvenlige, sjove og spændende; naturoplevelser, aktiviteter og kunsthåndværk – for både børn og voksne.

Fantastiske naturoplevelser til dig som sidder i kørestol

Bornholm byder på mange smukke og spændende naturoplevelser med kørestolsvenlige forhold.

Heriblandt et kørestolsvenligt fugletårn i Almindingen, en handicapvenlig fiskebro ved Hammersø, et stenbrud ved Vang hvor det er muligt at køre i stenbruddet med bil – og meget mere.

Kørestolsvenlige aktiviteter for børn og voksne

I artiklen giver vi vores bud på sjove og spændende aktiviteter for hele familien, hvor der samtidig er mulighed for at bevæge sig rundt i kørestol.

Der findes en god blanding af museer og oplevelsescentre samt mange muligheder for at opleve det bornholmske dyreliv.

Kunst, keramik og kørestol

I mange af de bornholmske byer er der flere kunsthåndværkere, der fremstiller smukke håndlavede produkter – heriblandt keramik, smykkedesign og glaskunst.

Vi har udvalgt dem hvor kørestolen frit kan bevæge sig gennem butik og værksted.

Forslag til handicapvenlige oplevelser på Bornholm

Klik på billederne herunder for at læse mere om de forskellige steder og hvilke faciliteter de har. Her er det også muligt at finde åbningstider, billeder og rutevejledninger.

Jeg har Muskelsvind, bruger en Permobil M5 el-kørestol på ca. 69cm i bredden. Når jeg er afsted har jeg altid en hjælper med mig.

1

Gåtur langs kysten til Hammerodde Fyr

Parkerer du ved Hammerknuden parkering, finder du en asfalteret sti der langs kysten fører dig til Hammerodde Fyr. Udsigten fra stien er spektakulær og giver god mulighed for at se ud over det smukke klippefyldte Nordbornholm og Østersøen. Når du er nået til Hammerodde fyr, er du nok det tætteste du kan komme på det nordligste punkt på Bornholm. Stien har et godt underlag, da den er asfalteret, du skal dog være opmærksom på at stien nogle steder er kuperet og at der er en kreaturrist i starten af stien.

2

Brændesgårdshaven

Brændesgårdshaven tilbyder flere aktiviteter, der er sjove for både børn og voksne. Heriblandt en zoologisk have og et dagligt trylleshow samt mulighed for at koble af i havens fredfyldte afdelinger. Haven har anlagte grusstier som gør det muligt for kørestolsbrugere at bevæge sig rundt mellem havens mange blomster, træer og buske.

3

Balka strand

Balka strand er en af Bornholms mest populære badestrande og det forstår vi godt! Stranden har det fineste hvide sand, der nærmest føles som hvedemel i hænderne. Balka er kendt for at have dejligt lunt og lavt vand - og man skal et godt stykke ud i vandet for at finde et sted hvor man ikke kan bunde. Stranden er over en kilometer lang, men ved P-pladsen på Frederiksvej er der en god adgangsvej til stranden. Fra P-pladsen fører en træ-rampe et stykke ud på stranden og giver derved mulighed for at nyde stranden i kørestol.

4

Bornholms kunstmuseum

En kørestolsvenlig aktivitet der er et besøg værd er Bornholms Kunstmuseum. Museet er beliggende på den nordlige del af Bornholm mellem Tejn og Gudhjem. Museet indeholder blandt andet malerier af bornholmske motiver eller af bornholmske kunstnere. Derudover er selve museumsbygningen en arkitektonisk perle, der indeholder spændende udformninger, der fordeler sig på 3 niveauer. Museet er tilgængeligt for kørestolsbrugere og der er både elevator og lift så der er mulighed for at bevæge sig rundt i de mange udstillinger.

5

Bastemose fugletårn med rampe

I midten af Bornholm ligger Danmarks femte største skov, Almindingen, her finder du Bastemosen hvor der blandt andet er et fugletårn med adgang for kørestolsbrugere. Fugletårnet er udstyret med en lang egetræsrampe der fører til tårnets nederste etage og tilbyder et godt udsyn ud over mosen og fuglelivet.

6

NaturBornholm

Er du interesseret i at lære om den bornholmske natur på en sjov og anderledes måde så er NaturBornholm måske aktiviteten for dig. NaturBornholm er et oplevelsescenter placeret midt på øen, her får de besøgende mulighed for at opleve og lære om Bornholms naturhistorie. Bornholm har som det eneste sted i Danmark fundet spor fra dinosaurerne og du kan gennem en interaktiv udstilling tage på en rejse gennem tiden. Udstillingen er handicapvenlig og godkendt af GoAdgang.

7

Grønbechs Gård

Grønbechs Gård er Bornholms center for kunsthåndværk, beliggende i Hasle, og du kan på tre etager nyde udstillinger med aktuelt kunsthåndværk fra Bornholm såvel som fra ind-og udland. Der er kunsthåndværk i høj kvalitet i materialer som glas, keramik, tekstil og træ. Gården har gode faciliteter for kørestolsbrugere og der er elevator som gør det muligt at bevæge sig rundt på alle etager samt helt op i ”lanternen” hvor der er udsigt over byens hustage og Østersøen.

8

Hammershus besøgscenter

Bygget ind i landskabet ved Hammershus, ligger Hammershus besøgscenter. Fra centrets store panoramavinduer og træterrasse, har du mulighed for at se Hammerhus i en helt ny vinkel. Derudover rummer centret en udstilling om borgruinen Hammershus, en shop samt en café. Der er handicapparkering tæt ved indgangen, samt gode muligheder for kørestole i besøgscentret.

9

Annabelle smykkedesign

Annabelle smykkedesign ligger 10 minutter i bil fra Gudhjem, i byen Østerlars og her finder du håndlavede unika smykker. Kunstneren producerer både halskæder, øreringe og armbånd i flere forskellige materialer. Her er mulighed for at købe et helt unikt smykke, der kan mindes ferien på Bornholm. Butikken har parkering helt ned til indgangen samt adgang for kørestolsbrugere.

10

Bornholms Rovfugleshow og meget mere

Besøg Bornholms Rovfugleshow og oplev de majestætiske rovfugle i et helt igennem fantastisk show. Bornholms Rovfugleshow byder på mange gode oplevelser, oplev blandt andet et krybdyrshow hvor du kan møde både slanger og skildpadder. Læs om alle oplevelser ved at klikke på billedet. Hos Bornholms Rovfugleshow er der niveaufri udstilling og bygninger, måttebelagte udendørs stier og god adgang for kørestole både indendørs og udendørs.

Tema
Oplev Bornholm i en kørestol
Tema
Besøg de 4 smukke rundkirker på Bornholm
Tema
Handicapvenlige spisesteder på Bornholm
Tema
Handicapvenlige overnatningssteder på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00