Borgene på Bornholm - historie og steder

På Bornholm kender man idag syv steder, hvor der har ligget en borg. Oftest en forsvarsborg fra jernalderen eller senere. Her kan du blive klogere på historien og de enkelte steder.

Se mere her

Bornholm ligger centralt i Østersøen

Fordi Bornholm ligger så centralt placeret i Østersøen, så var øen også igennem årtusinder et vigtigt knudepunkt for mange handelsruter i hele Østersøområdet. Men med handlen fulgte også ufredstider, hvor Bornholm jævnligt har været hærget og plyndret af magthavere eller deres håndlangere. Derfor var der også brug for forskellige fæstningsværker, der både kunne beskytte befolkningen og demonstrere ø-herskernes egen magt. I dag kendes syv steder, hvor der har ligget en borg.

Bliv klogere på Bornholms 7 borge

Selvom Bornholm er en lille ø, så ligger der mange borge i forhold til den lille befolkning på ca. 8.000 mennesker, som boede på Bornholm i jernalderen og vikingetiden. Vi har en oversigt over steder, hvor du kan blive klogere på Bornholms borge.

7 borge du kan opleve på Bornholm
"Borgenes Ø"
Se dokumentarserien om Bornholms borge her

Vil du vide mere om borgene på Bornholm?

På Bornholm er der flere steder, hvor du kan komme tæt på, hvordan det føltes som menigmand at leve på en ø med mange borge. Lær mere om livet og hverdagen dengang og også om, hvilken større rolle de enkelte borge spillede i historien.
Historie
Læs mere om Bornholms spændende historie gennem tiden
Webshop
Her kan du købe forskellige bøger om borge på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00